سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم چهار درصدی آثار سینمای مستقل در جشنواره سینما حقیقت

نشست خبری هجدهمین جشنواره سینما حقیقت پیرامون آثار ارسالی به جشنواره، محوریت آثار ارسالی، کارگاه هوش مصنوعی و محل برگزاری جشنواره برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور- نشست رسانه‌ای هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند سینما حقیقت امروز صبح با حضور محمد حمیدی مقدم دبیر این دوره از جشنواره و جمعی از اهالی رسانه در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار شد.

این مراسم با قرائتی از آیات کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشورمان شروع شد.

سپس محمد حمیدی مقدم دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی مستند سینما حقیقت گفت: امسال هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت برگزار می‌شود و می‌توانیم بگوییم نوجوان جشنواره وارد بلوغ می‌شود و امیدواریم جشنواره یک رشدی کرده باشد. 

وی ادامه داد: امسال در جشنواره سینما حقیقت سعی کردیم، بیش از گذشته یک نگاه تعاملی داشته باشیم و اتفاق مهمی که امسال رخ داده، حضور نگاه و سلایق نسل‌های متفاوت فیلمسازان است. فکر می‌کنم امسال نسبت به سال گذشته در این حضور پر خواسته تفاوت‌هایی داریم که باز هم مرجعیت سینما حقیت با نگاه مدارا، گفت‌و‌گو و شنیدن صدا‌های مختلف در کشور معین می‌شود. امیدوارم شما هم در جشنواره چنین چیزی را مشاهده کنید و تنها در صحبت‌های من نباشد.

وی افزود: ما نگاه حداکثری و تعامل با صنوف مختلف کشور را داشتیم و با همه ارگان‌ها و نهاد‌های موثر در سینما حقیقت تلاش کردیم تا مرجعیت سینما مستند شامل این نگاه شود و خوشحالیم که تلاش کردیم این اتفاق رخ دهد.

۵۳۳ فیلم متقاضی حضور در جشنواره هجدهم سینما حقیقت

 دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت بیان کرد: بر اساس آمار حدود ۵۳۳ فیلم متقاضی داشتیم که نسبت تولید فیلم مستند با سال گذشته تقریبا برابر بود، اما میزان رجوع به ما بیشتر بود. اینکه بگوییم تولید فیلم مستند رشد چشمگیری داشت خیر، چنین چیزی نبود؛ اما بازهم تولید نسبت به سال گذشته بیشتر بود. همچنین ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه ملی جشنواره انتخاب شدند و ۲۴ فیلم بلند، ۲۱ فیلم نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه و ۲۶ فیلم جایزه آوینی داریم که ۹ فیلم با بخش ملی یکی است.

حضور ۱۲ مستند با موضوع غزه 

وی درباره موضوع غزه گفت: بخش غزه واکنش سریع و وظیفه سینما حقیقت به مسائل غزه است و این بخش تنها زینتی نیست. همچنین ما بخش حمایتی صندوق غزه را سال گذشته و اوایل امسال راه اندازی کردیم و مرکز گسترش توانست تعاملی خوبی داشته باشد؛ لذا امسال در بخش غزه ۱۲ فیلم را به نمایش خواهیم گذاشت.

اکران ۵۹ فیلم بخش بین‌الملل در پردیس چارسو

حمیدی مقدم از آثار ارسالی بخش بین الملل اینگونه گفت: در بخش خارج از مسابقه ۱۰ فیلم مهم داریم، به هرحال در میان سبد ۶۵ فیلمی ما، برخی از فیلم‌ها ویژگی‌های متفاوتی دارند. در بخش بین‌الملل ۲۳۱۳ متقاضی حضور در جشنواره بودند که ۵۹ فیلم منتخب شدند. همچنین در بخش‌های مختلف از سینمای معاصر آثار جذابی داریم.

وی بیان کرد: در بخش عمده کارگاه‌ها به صنوف پرداختیم. بخش هوش مصنوعی را داریم که در حوزه مستند وارد یک تهدید و خطر می‌شود و شناخت مستندسازان ما از این فضای جدید یک ضرورت است، از این رو ورکشاپ آن از سوی مرکز گسترش صورت گرفته است.

وی افزود: ما امسال موزه سینما را در کنار پردیس چهارسو خواهیم داشت. 

وی گفت: ما گسترش فضای نمایشی را داریم، اما امسال پخش آنلاین را نداریم؛ زیرا این بخش پس از کرونا مکمل بود و اکثر کشور‌ها پخش آنلاین خود را متوقف کردند.

اکران آثار جشنواره هجدهم سینما حقیقت در ۳۹ شهر

حمیدی مقدم بیان کرد: سال گذشته با تجربه خوب گروه سینمایی هنر و تجربه فیلم‌های منتخب را در استان‌ها نمایش دادیم و امسال در ۳۹ شهر پس از پایان جشنواره سینما حقیقت در اول، دوم و سوم دی ماه منتخب‌های جشنواره در استان‌ها به نمایش در خواهند آمد و مخاطبان اقن جشنواره فیلم‌های منتخب را نگاه خواهند کرد.

وی افزود: امسال تمرکز جشنواره به موضوع خانواده را داریم، بحث خانواده به صورت شکاف نسل و دیالوگ‌ها در نسل جدید، بحث معیشت، اقتصاد، ارکان خانواده، نقش و فقدان پدر، معضلات اجتماعی و اعتیاد در بستری فراهم می‌شود که آسیب شناسی را خواهیم داشت.

 وی ادامه داد: امسال یکی از دوره‌های بسیار خوب سینما حقیقت با اداره ارزیابی است و در نتیجه صحبت‌هایی که صورت گرفت آثار در حوزه تاریخ معاصر و تاریخ سیاسی کشور که شاید کالبد شکافی آن موضوع جدیدی را برای نسل جدید ایجاد خواهد کرد را داریم.

حمیدی مقدم تصریح کرد: در نهایت جشنواره و حضور فیلمسازان، توانستیم یک رنگین کمان و فضای متفاوتی از فیلم‌ها با سلایق مختلف برای تماشاگران ایجاد کنیم.

وی افزود: باتوجه به حوزه مستند‌های اجتماعی، سعی کرده‌ایم موضوعاتی چون محیط زیست، فیلم مستند ورزشی، گونه باستانی، حوزه قوم شناسی، مردم نگارانه و انسان شناسی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: فیلمسازان مستند ما بسیار فرهیخته و جانانه تلاش می‌کنند و سعی کردیم در حوزه حمایت از سینمای مستند پیشتاز باشیم؛ اما باز هم سبد تولید بسیار ناچیز است. امیدوارم با تمام رنج‌هایی که سینماگران تحمل می‌کنند یک جشنواره پر بار داشته باشیم و اهالی رسانه مانند گذشته نقد و تحلیل کنند. 

حمیدی مقدم گفت: ما۱۶ فیلم در بخش خصوصی داشتیم و چیزی حدود ۵۰ فیلم متعلق به ارگان‌های و نهادهای مختلف است. این ارگان‌ و نهاد ممکن است بانک یا یک شرکت باشد که وابسته به جایی است که به نظر من باید این امر را آسیب شناسی کنیم؛ زیرا هنوز پایا پای نیست و امیدوارم نقش فیلمسازان مستقل و شرکت‌ها و موسسات خصوصی در فیلمسازی فیلم مستند گسترش پیدا کند.

وی گفت: باید بگویم چالش برای آثار داشتیم و جشنواره هر سال چالش‌هایی داشته است؛ اما خوشبختانه امسال به آن صورت چالشی نداشتیم. 

حمیدی مقدم بیان کرد: در دبیرخانه جشنواره سینما حقیقت تلاش کردیم تا از میان فیلم‌ها بهترین ها انتخاب شوند و فیلمی سلیقه‌ای انتخاب نخواهد شد‌. ما از میان ۵۳۳ فیلمی که دریافت کردیم، تقریبا سعی کردیم فیلم‌هایی که اندیشمند، صاحب حرف و مسئله هستند انتخاب شوند.

وی در پایان بیان کرد: ما در حوزه اتفاقات ۱۴۰۱ فیلمی در جشنواره داریم که در بخش ویژه نمایش داده خواهد شد و وقتی می‌گویم یک تنوعی از سلایق مختلف در جشنواره داریم همین است. اما در میان آثار جشنواره، آثار متفاوت و چالشی داشتیم و امیدوارم از سال آینده فیلم‌های چالشی و مسئله دار که می‌تواند گفتمان سینما حقیقت مطرح کرد و حرف زده شود ارسال شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.