سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرگ صدها هزار انسان بر اثر آلودگی هوای ناشی از تغییرات آب‌وهوایی

نتایج یک مطالعه نشان داده‌اند آلودگی هوا ناشی از آتش‌سوزی‌ها بر اثر گرمایش هوا، سالانه باعث مرگ بیش از ۱.۵ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه جدید نشان داده است که آلودگی هوای ناشی از آتش‌سوزی سالانه باعث مرگ بیش از ۱.۵ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود که اکثریت این مرگ‌ومیر‌ها در کشور‌های در حال توسعه رخ می‌دهند.

این مطالعه که توسط The Lancet منتشر شده، پیش‌بینی کرده است که با افزایش فراوانی و شدت آتش‌سوزی‌ها در نتیجه تغییرات آب‌وهوایی، تعداد مرگ‌ومیر‌ها در سال‌های آینده افزایش یابد.

یک تیم بین‌المللی از محققان داده‌های موجود در مورد «آتش‌سوزی‌های محیطی» را بررسی کردند؛ اصطلاحی که برای توصیف آتش‌سوزی‌هایی که در جنگل‌های طبیعی رخ می‌دهند و آتش‌سوزی‌های آتش‌زا در زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود.

این مطالعه نشان داد که حدود ۴۵۰۰۰۰ مرگ سالانه در نتیجه بیماری‌های قلبی با آلودگی هوا ناشی از آتش‌سوزی بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ مرتبط بوده است. حدود ۲۲۰۰۰۰ مرگ دیگر با بیماری‌های تنفسی ناشی از دود و ذرات ریز منتشر شده از آتش‌سوزی مرتبط است.

بر اساس این مطالعه، تعداد کل مرگ‌ومیر‌های مرتبط با آلودگی هوا ناشی از آتش‌سوزی‌های مناظر به ۱.۵۳ میلیون مرگ در سال در سراسر جهان رسیده است. از این تعداد مرگ‌ومیر بیش از ۹۰ درصد در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط بوده است که در جنوب صحرای آفریقا حدود ۴۰ درصد از این مرگ‌ومیر‌ها دیده می‌شود.

کشور‌هایی که بیشترین تعداد مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوای نشات‌گرفته از آتش سوزی‌ها را دارند عبارتند از چین، جمهوری دموکراتیک کنگو، هند، اندونزی و نیجریه.

آتش‌سوزی‌ها در شمال هند تا حدودی عامل انباشت دود سمی هستند که اخیراً پایتخت دهلی نو را غرق کرده است.

نویسندگان این مطالعه خواستار «اقدام فوری» برای مقابله با تلفات بالای ناشی از «آتش‌سوزی‌های مناظر» شدند. آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که تفاوت بین کشور‌های ثروتمند و فقیر مفهوم بی‌عدالتی آب‌وهوایی را تقویت می‌کند؛ به گونه‌ای که کسانی که کمترین کمک را در تغییرات آب‌وهوایی داشته‌اند از مضرترین اثرات آن رنج می‌برند.

محققان توضیح دادند که برخی از راه‌هایی که افراد می‌توانند از دود آتش دوری کنند، مانند دور ماندن از مناطق آسیب‌دیده، استفاده از تصفیه‌کننده هوا و ماسک یا ماندن در خانه، برای مردم کشور‌های فقیر در دسترس نیست. بنابراین، آن‌ها خواستار حمایت مالی و فناوری بیشتر از کشور‌های آسیب دیده شدند.

شایان ذکر است که جهان در برهه اخیر شاهد بلایای طبیعی بسیاری از جمله طوفان، خشکسالی و سیل و نیز رویداد‌های شدید آب‌وهوایی بوده است که در سال جاری انتظار می‌رود داغ‌ترین حوادث در تاریخ بشر رخ دهد.

منبع: خبرگزاری فرانسه

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.