دکتر شاهین صادقینسب،کارشناس مسائل سیاسی و مدرس دانشگاه ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: بسیج میراث ارزشمند امام راحل (ره) است و برآمده از تفکر مردمسالارانه ایشان بود.
وی با بیان این که رهبر کبیر انقلاب در همان ماههای نخست انقلاب فرمان تشکیل بسیج را داد، ابراز کرد: سازمان بسیج وظیفهاش ساماندهی و جذب نیروهای داوطلب مردمی بود و پیام حضرت امام (ره) با فرمان تشکیل بسیج به این معنا بود که این انقلاب دستاورد ملت است و باید توسط خود مردم هم حفظ و نگهداری شود؛ این اوج نگاه مردمسالاری و حکمرانی مردمی در نظر حضرت امام (ره) بود که بایستی به این نکته ما بهخوبی توجه کنیم.
صادقینسب ادامه داد: ما اگر که به همان سالهای اول انقلاب برگردیم، میبینیم که سیل عظیمی از مردم بودند که بهعنوان داوطلب میخواستند برای انقلاب کاری بکنند که در نهایت از طریق بسیج این نیروهای داوطلب جذب شدند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: این نکته بسیار حائز اهمیتی است که انقلاب اسلامی ما در نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری، انقلابی سراسر مردمی و متعلق به خود مردم است.
وی بیان کرد: بارها امام خمینی (ره) تکرار کردند که ولیامر، اربابان و حاکمان ما مردماند لذا همین مردم هستند که بهعنوان بزرگترین پشتوانه و بنیه انقلاب به شمار میروند و بسیج تبلور این نگاه بود.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: بسیج در طی این سالها در ساحتهای مختلف حضور فعالانه و پویا داشته است؛ از جنگ تحمیلی که علیه کشور ما آغاز شد این بسیج و نیروهای مردمی بودند که در یک جلوه میلیونی برای دفاع از سرزمین وارد میدان نبرد شدند و اجازه ندادند ذرهای از خاک وطن به دست دشمنان بیفتد.
وی ادامه داد: در دوران بعد از جنگ کمکم بسیج در حوزههای مختلف حضور پیدا کرد که اتفاقاً باید این حضورها خیلی بیشتر و پررنگتر هم باشد.
صادقینسب تأکید کرد: به لحاظ نظامی بسیج نیرویی است که هر زمانی کشور مورد تهدید قرار گیرد سینه سپر کرده و در مقابل تهدیدات میایستد بهطوری کلی هر جایی که تهدیدی علیه انقلاب اسلامی چه تهدید نرم چه تهدید سخت باشد مسلماً حضور بسیج فعال است.
وی ادامه داد: در ساحت سیاسی اگر به کارکرد بسیج نگاه کنیم بسیج بهعنوان یک نیروی مردمی و فراجناحی مأموریت اصلیاش دفاع از سیاستهای اساسی و اصولی انقلاب اسلامی، دفاع از استقلالطلبی، مبارزه با مستکبرین و امدادرسانی به مظلومین و مستضعفین است.
صادقینسب تصریح کرد: این دفاع از ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی و اصول کلی یک دفاعی است که مسلماً بافت سیاسی دارد؛ یعنی شما نمیتوانید جنبه سیاسی آن را نادیده بگیرید.
وی گفت: عدهای بر این باورند بسیج در سیاست نباید دخالت کند این حرف اشتباهی است؛ بسیج در سیاست به شکل جناحی نباید ورود کند؛ اما به لحاظ دفاع از سیاستهای اساسی و اصولی کشور بسیج مانند هر حوزه دیگری باید از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی دفاع کند.
صادقینسب به عرصه فرهنگ اشاره کرد و بیان کرد: فرهنگ کشورها در گذر زمان دچار تغییرات میشود مسلماً بسیجیان هم بایستی بتوانند خود را با این تغییرات تطبیق بدهند.
وی ادامه داد: وقتی میگوییم حضور فعال بسیج در عرصه فرهنگی یعنی نشاندادن آن تصویر درست و صحیح از انقلاب و ارزشهای آن است که نسل جوان فراموش نکند که به چه دلیلی در این کشور انقلاب شکلگرفته و شرایط کشور پیش از آن چگونه بوده و انقلاب اسلامی برای این کشور چه کرده است.
کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: دفاع فرهنگی که بسیج انجام میدهد مقابله اجتماعی و مقابله با مردم نیست چرا که بسیج بهمانند خود مردم است؛ اما پایمردی و پایفشاری بر اصول و ارزشهای انقلاب و هنجارهای فرهنگی انتظاری است که از بسیج میرود.
وی تأکید کرد: امروز که ما در عصر فضای مجازی و اینترنت هستیم حضور بسیج بسیار مهم است؛ اما باید به این مهم توجه داشته باشیم باید با مردم و جوانان به گونهای که مورد پسند خودشان است صحبت کنیم.
صادقینسب بیان کرد: صحبتکردن با نسل امروز باید با رعایت اصول باشد نیازی نیست که اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی را تغییر بدهیم چرا که استقلالطلبی و مبارزه با ستمگران که قابلتغییر نیست؛ بلکه ارزشها را با روشهای جدید بایستی عرضه کنیم.
وی ادامه داد: نوآوری و خلاقیتی که رهبر معظم انقلاب همواره تأکید دارند باید در عرصههای فرهنگی به آن توجه کرد، نیازمند کارهایی هستیم که به ذائقه جوان ما خوش بیاید چرا که هدف اصلی جذب حداکثری جوانان است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: بسیج نیرویی متعلق به همه مردم است و ما بایستی در جذب جوانان بسیار فعالتر و پویاتر عمل کنیم.
وی حضور بسیج در حوزه اقتصادی را موردتوجه قرار داد و گفت: تقریباً سالهاست که کشور با شروع تحریمها در جنگ اقتصادی است، تحریم یعنی مقابله و جنگ و در این شرایط وظیفه بسیج بسیار مهم است.
صادقینسب گفت: در این جنگ اقتصادی بسیج بهعنوان نیروی جهادی و مخلص باید حضور فعال داشته باشد، تشکیل بسیج سازندگی یکی از مواردی بوده که میتوان به عنوان یک حرکت مثبت اقتصادی در بسیج به آن اشاره کرد.
وی افزود: هدف بسیج سازندگی کمک به دولت در عرصههای اقتصادی است البته موضوع مهمتری که بسیج در حوزه اقتصاد دارد مبارزه با مفاسد اقتصادی است و باید با این مفاسد برخورد شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بحمدالله بسیج در دستگاهها، سازمانها و همه ادارات کشور حضور دارد که این حضور را ما باید مغتنم بشماریم و بسیجیان بایستی که بهعنوان سوتزنان انقلاب اسلامی عمل کنند و در این زمینه باید احساس مسئولیت کنند.
وی تأکید کرد: نیروهای بسیجی در هر اداره، سازمان و شرکتی که متوجه فساد میشوند باید وظیفه سوتزنی خودشان را انجام بدهند و مفسدین را رسوا کنند.
صادقینسب ابراز کرد: این کار در واقع دفاع کامل از انقلاب اسلامی است و بسیجیان بهعنوان سوتزنان انقلاب اسلامی باید در خط مقدم مقابله با فساد باشند.
وی افزود: سوتزنی بسیجیان باید از جنس آتشبهاختیار باشد؛ این که شما بخواهید موارد را پنهان کنید این سوتزنی نیست و کاری را از پیش نمیبرد.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره تأکید دارند که در برابر فساد بیملاحظه برخورد کنید.
وی تأکید کرد: اگر بسیج وظیفه سوتزنی را در ادارات، سازمانها و شرکت برعهده بگیرد موجب افزایش سرمایه اجتماعی نظام و کاهش فساد در کشور میشود.
وی تصریح کرد: بسیج بزرگترین سازمان مردمنهاد جهان است که باید از بازیها و دعواهای سیاسی دور نگه داشته شود و تا آنجایی که میتوانیم بایستی بافت مردمی این نیرو را تقویت کنیم.
صادقینسب ادامه داد: بسیج باید به دنبال جذب حداکثری باشد، جذب حداکثری با رعایت اصول انقلاب باید همراه باشد و قرار نیست از اصول انقلاب کوتاه بیاییم.
وی افزود: ما بایستی شاهد روزهایی باشیم که مردم برای اینکه داوطلب بسیج بشوند صف بکشند، دفع و دورکردن هنر نیست؛ اما همراهکردن و جذبکردن کار سختی است.
کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: انشاءالله که نیروی مقاومت بسیج بتواند روزبهروز درخشانتر و پررنگتر در عرصههای مختلف انجاموظیفه کند و صدای انقلاب اسلامی را به همه دنیا رساتر و بلندتر برساند.