محمد امین توکلی زاده در نشست مشترک مدیران ستادی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با مدیران اجتماعی و فرهنگی منطقه ۸ که با حضور شهردار این منطقه برگزار شد، با قدردانی از تلاشهای ۳ سال گذشته اجتماعی و فرهنگی منطقه، افزود: بررسی رویکردهای گذشته و احیا و باز طراحی برخی رویدادها و پروژههای اجتماعی و فرهنگی برای افزایش اثربخشی برنامهها از موضوعاتی است که در دور دوم طرح قرار خدمت به آن توجه میشود.
وی با اشاره به حضور در دبیرستان نمونه دولتی دانشمند، این واحد آموزشی را شهیدستان منطقه خواند و گفت: فضای فرهنگی و اجتماعی منطقه در اختیار مدیریت شهری است و توانستهایم موضوعات خود را در میان مردم به خوبی ترویج کنیم.
توکلی زاده با تاکید بر اینکه در حوزههای اجتماعی و فرهنگی توانستهایم با زبان ادبیات، نمایش و فعالیتهای هنری انتقال مفهوم انجام دهیم، خاطرنشان کرد: در حوزه اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه ۸ از شهرداران صاحب نظر در این بخش است و از این نظر هماهنگی کاملی با منطقه داریم.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه ضرورت دارد ابتکار عمل و نوآوری در حوزه اجتماعی و فرهنگی در دستور کار و اولویت قرار گیرد، گفت: استفاده از خلاقیت و نوآوری در اجرای امور از موضوعاتی است که میتواند منشا تحول شود. معاونت امور اجتماعی و فرهنگی از ایدههای جدید در این حوزه حمایت و استقبال میکند.
وی با اشاره به فعالیت نخستین مدد سرای بانوان منطقه و ارایه خدمات در این مرکز در دوره کنونی مدیریت شهری گفت: مراکز پویا شهر و پایگاه خدمات اجتماعی در منطقه فعال است و برخی استارتاپهای فعال در حوزه اجتماعی نیز در دوره کنونی مدیریت شهری در تکه هشتم پایتخت فعالیت خود را آغاز کردهاند.
هویت منطقه ۸، امام رضا (ع) است
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه هر یک از مناطق تهران باید دارای یک هویت مشخص باشند، تاکید کرد: تمام رویدادهای اجتماعی و فرهنگی هر منطقه باید ذیل این هویت و در قالب شعر، سرود و رویدادهایی مانند آن تعریف شود.
موضوع ایجاد دهکده ورزش در هر منطقه دنبال شود
توکلی زاده در بخش دیگری از سخنان خود به رویکردهای ورزشی شهرداری تهران و اجرای رویداد قهرمان شهر اشاره و تاکید کرد: در رویکرد جدید مدیریت شهری، خروج از ورزشگاهها و وارد کردن ورزش به عرصههای عمومی و تجمعی به شکل جدی دنبال میشود. در این رویکرد تمام مراکز جاذب جمعیت هدفگذاری و برنامههای ورزشی باید در این اماکن برگزار شود.
وی توضیح داد: اجرای برنامههای ورزشی در ندامتگاه ها، مراکز یاورشهر، مراکز کوثر، میادین میوه و تره بار و ایستگاههای مترو در دستور کار قرار دارد و برنامههای ورزشی باید در این مراکز اجرا شود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه در کنار مراکز تجمعی باید یک نقطه در هر منطقه با عنوان دهکده ورزش شناسایی و آماده اجرای برنامههای ورزشی شود، گفت: ویژگی دهکدههای ورزشی در دسترس بودن آن برای همه اقشار، محور بودن محل دهکده برای جلب مردم و نیز تنوع برای اجرای برنامههای ورزشی از ویژگیهای دهکده ورزش است که باید در نقطه یابی به آن توجه کرد.
هیات محبان الرضا (ع) لایه مردمی ستاد اربعین است
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران به موضوع فعالیت هیات محبان الرضا (ع) در پایتخت و مناطق ۲۲ گانه اشاره کرد و گفت: هیات محبان الرضا (ع) لایه مردمی ستاد اربعین شهرداری تهران است. این هیات در هر منطقه باید هیات امنایی ۷ تا ۱۵ نفره داشته باشد و بتواند در طول سال با مردمی سازی برنامههای ستاد اربعین برنامههای خود را در این هیاتها دنبال کنند.
توکلی زاده با بیان اینکه فعالیت هیات محبان الرضا (ع) در دو رویکرد ثبت منطقهای در ستاد اربعین و سازمان تبلیغات اسلامی دنبال میشود، ادامه داد: هیات محبان الرضا در ستاد اربعین ثبت است، اما به دلیل نداشتن موکب در سازمان تبلیغات اسلامی تاکنون به ثبت نرسیده است.
فعالیت یک دبیرخانه دائمی برای ۴ تحول اساسی
وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری در دوره کنونی ۴ تحول اساسی را دنبال و برای پیگیری آن یک دبیرخانه دایمی در دفتر شهردار شکل گرفته است، اظهار داشت: یکی از نمودهای اجرای برنامههای اجتماعی و فرهنگی موضوع آثار بودجهای برای این اقدامات است. به دنبال پیگیری موضوعات بودجهای هستیم تا تحول در شهر انجام شود. در چارچوب این دبیرخانه تحول تا سطح محلهها دنبال میشود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه موضوعات نشستهای مشترک میان مدیران ستادی با مدیران منطقه باید در قالب مصوبات دور دوم طرح قرار خدمت لحاظ خواهد شد، افزود: ایجاد زیر ساختهای اجتماعی نیازمند کار ویژه است و باید به خوبی از آن نگهداری کرد تا سرمایه اجتماعی حفظ شود.
وی مردمیسازی در حوزه فرهنگ را سیاستی موفق برای اثربخش کردن برنامهها دانست و گفت: این سیاست باید از محله تا منطقه و با نگاه به آسیبهای گذشته و جلوگیری از تکرار آن دنبال شود.
توکلی زاده اهتمام شهردار تهران به کار مردمی، تعلیم و تربیت و مسجد را در بالاترین درجه خود دانست و افزود: همه ارکان شهرداری باید به مگاپروژه طرح آرمان توجه کنند تا این طرح و نگاه کلان مدیریت شهری در پایتخت محقق شود.
معاون شهردار تهران به اهمیت موضوعات هویتی منطقه اشاره کرد و گفت: باید این هویت در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی احصا و با سوق دادن سیاستهای مدیریت شهری، این هویت را تقویت و ماندگار کرد.
توکلی زاده به نزدیکی سال نو میلادی و حضور اقوام و اقلیتهای دینی در منطقه اشاره کرد و گفت: گرامیداشت میلاد حضرت مسیح و تجلیل از خانواده شهدای اقلیتهای دینی برنامه ریزی جامعی انجام شود تا این ایام نیز متناسب با سیاستهای کلان شهری پاس داشته شود.
اصلاح فعالیت شهردختها ضروری است
فاطمه تنهایی شهردار منطقه ۸ نیز در این نشست گفت: مراکز کوثر، شهربانو و شهردخت نباید با رویکرد تجاری اداره شود و لازم است این موضوع را که ماحصل تصمیمات شورای شهر قبل است و منجر به وارد شدن آسیب به زنان سرپرست خانوار شده است که باید برطرف شود و این رویکرد تغییر کند.
وی اضافه کرد: در حوزه فرهنگی بسیاری از امور تازگی داشته است و سیاست خارج شدن از سالنها و ورزشگاهها از جمله سیاستهایی بود که برگزاری آن نشان داد که میتوانیم امور را به شکل مردمی اجرا کنیم و مشکلی ایجاد نشود.
در پایان این نشست، مدیران ستادی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و مدیران منطقه به بیان اقدامات انجام شده و پیشرفت مصوبات دور نخست طرح قرار خدمت و بررسی مصوبات دور دوم پرداختند.