سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید پوشش نانوالیاف صنعتی با گواهی نانومقیاس برای نخستین بار در کشور

یک شرکت دانش بنیان اولین ارائه‌دهنده خدمات پوشش نانوالیاف صنعتی بوده که قادر به جداسازی ذرات کمتر از ۰/۵ میکرون است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - امیرحسین تقوی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فناوری نانو در شاخه های مختلف علم مانند پزشکی، انرژی، منسوجات، پیل های سوختی و... رشد چشمگیری داشته که یکی از این شاخه‌ها استفاده از نانوالیاف در صنعت فیلتراسیون است. امروزه فیلترهای صنعتی جهت جداسازی ذرات گرد و غبار یا ذرات دارای ارزش افزوده مانند گچ، فلزات، آرد، مواد شوینده و سیمان از هوا در تمام کارخانجات صنعتی استفاده می شوند که قادر به جداسازی ذرات کمتر از ۰/۵ میکرون هستند و در زمان کوتاهی این فیلترها به مرز اشباع می رسند. 

او افزود: نانوالیاف به واسطه خواص ویژه‌ای که دارد، پتانسیل کاربردی زیادی در صنایع فیلتراسیون گازها و مایعات خواهد داشت. با اضافه کردن لایه‌ای از نانوالیاف به سطح این فیلترها و ظریف‌تر کردن قطر الیاف و نیز کاهش ضخامت فیلترها سبب می شود در یک سطح مشخص فیلتری با تعداد تخلخل بیشتر و ابعاد کوچکتر تخلخل به دست بیاید که مورد اول سبب افزایش عمر فیلتر و مورد دوم سبب جداسازی ذرات ریزتر نسبت به فیلترهای کنونی می‌شود. فیلترهای نانو دارای وزن پایه کم ، نفوذپذیری هوای زیاد و ابعاد منافذ کوچک هستند که آن‌ها را برای کاربردهای فیلتراسیون گسترده مناسب می‌سازد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: به دلیل ابعاد بسیار ریز، الیاف به راحتی درون بستر فیلتر نفوذ کرده و با الیاف دیگر درگیر می شود.شرکت دانش بنیان ما اولین ارائه دهنده خدمات پوشش نانوالیاف صنعتی با گواهی نانو مقیاس از ستاد نانوی کشور است که خدمات پوشش نانوالیاف جهت استفاده در صنایع مختلف از جمله صنایع پزشکی و تولیدکنندگان صنعتی در حوزه فیلتراسیون را ارائه می‌دهد.

او با اشاره به کاربردهای این پوشش‌های نانویی اظهار کرد: حضور پوشش نانوالیاف صنعتی در زیست‌فناوری و محیط زیست، کاربردهایی در حسگرهای زیستی و شیمیایی، تصفیه آب و پساب، حذف فلزات سنگین، غشاء های تبادل یونی و در پزشکی، دارو، بهداشت، مهندسی بافت، پوشش‌های زخم، سامانه‌های کنترل‌شده، فیلترهای پزشکی، تجهیزات و ایمپلنت های پزشکی، ماسک های بهداشتی و در  ابرجاذب‌ها کاربردهایی در تولید و ذخیره‌سازی انرژی،  پیل‌های خورشیدی، پیل‌های سوختی، ذخیره‌سازی هیدروژن، باتری‌های پلیمری ، ابرخازن‌ها، کامپوزیت‌های تقویت‌شده با لایه‌های نانوالیاف،  پوشش‌های محافظ در برابر عوامل شیمیایی، بیولوژیکی و الکترومغناطیسی و نانوالیاف کربن دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.