سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت اطلاعات سرشماری کشاورزی در یک هزار و ۵۰۰ روستای لرستان

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان گفت: اطلاعات مربوط به بهره برداران کشاورزی استان از روز ۱۲ آبان ماه که شروع طرح سرشماری بوده تا امروز اطلاعات یک هزار و ۵۰۰ روستا جمع آوری شده است.

سید حسین نورالدینی اظهار کرد: تاکنون اطلاعات ۶۵ هزار بهره بردار از روستا‌های استان در طرح سرشماری جمع آوری شده است، همچنین طرح در استان پیشرفت ۴۸ درصدی داشته و در این زمینه رتبه پنجم کشور را دارا هستیم.

وی در خصوص نحوه جمع آوری اطلاعات بهره برداران در روز‌های بارانی عنوان کرد: روز‌های بارانی که امکان حضور آمارگیران در روستا‌ها وجود ندارد، از طریق تلفنی اطلاعات مربوط به بهره برداران غیر ساکن در روستا‌ها جمع آوری می‌شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با اشاره به ارسال ۱۲۳ دستگاه تبلت از سوی مرکز آمار ایران برای انجام سرشماری توسط ماموران آمارگیر استان عنوان کرد: در حال حاضر عملیات سرشماری با حضور ۱۲۳ مامور و ۱۰ مامور سرشمار تلفنی در حال انجام و همکاری کشاورزان نیز در اجرای طرح مورد رضایت است.

نورالدینی تصریح کرد: بیش از ۴۵۰ نفر از ماموران آمارگیر تا نیرو‌های ستادی و رانندگان در امر سرشماری کشاورزی استان دخیل و هزینه‌های بسیاری برای انجام طرح صورت گرفته است، بنابراین انتظار می‌رود کشاورزان همکاری مطلوبی در اجرای آن داشته و اطلاعات دقیق و درستی را در اختیار ماموران قرار دهند.

نورالدینی با بیان اینکه در مجموع ۲۸۰ مورد در طرح سرشماری کشاورزی از کشاورزان مورد پرسش قرار می‌گیرد و اطلاعاتی که جمع آوری می‌شود، مبنای تصمیم گیری و سیاست‌گذاری‌های بخش کشاورزی خواهد بود، تاکید کرد: نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، کد پستی، شماره پلاک، تلفن ثابت، تلفن همراه، میزان سواد، مقدار زمین آبی، مقدار زمین دیم و چه محصولی کشت می‌شود و سطح زیر کشت، کشاورز چه مقدار باغ دارد و نام درختان و تعداد آنها و همچنین مساحت باغ، تعداد دام‌هایی همچون گاو و گوسفند و بز و بزغاله، مساحت گلخانه‌ها و محصولات کشت شده در آنها، اطلاعات مزارع پرورش ماهی، تعداد کندو‌های زنبورعسل فعال و تعداد مرغ و خروس و غاز و بوقلمون‌ها مهمترین اطلاعاتی است که ماموران در مراجعات خود از کشاورزان جمع آوری می‌کنند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه کشاورزان ساکن و غیر ساکن روستا‌ها که تاکنون سرشماری نشده و ماموران اطلاعات آنها را جمع آوری نکرده‌اند، یادآور شد: کشاورزان استان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن‌های ۰۹۹۸۲۳۳۷۱۵۳، ۰۹۹۸۲۳۳۷۱۵۴ و ۰۹۹۸۲۳۳۷۱۶۸ مربوط به ستاد سرشماری استان تماس حاصل نمایند.

نورالدینی اضافه کرد: در برخی از بهره برداران احساس ترس نسبت به مالیات یا قطع یارانه و مستمری نهاد‌های حمایتی بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) وجود دارد، اما به آنها این اطمینان را می‌دهیم که این اطلاعات محرمانه بوده و هیچ تاثیری در قطع یارانه یا مستمری آنها ندارد.

وی بیان کرد: براساس ماده هفت قانون مرکز آمار ایران، مردم این اطمینان را داشته باشند اطلاعات جمع‌آوری شده در اختیار هیچ مرجعی بجز مرکز آمار ایران قرار نخواهد گرفت.

نورالدینی با بیان اینکه بخش کشاورزی در کشور از مالیات معاف است، عنوان کرد: بر اساس ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم، تمامی افرادی که فعالیت‏‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان‌داری، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات و اشجار از هر قبیل و نخیلات را انجام بدهند، از پرداخت مالیات معاف هستند، بنابراین شرکت در این سرشماری به هیچ وجه باعث ایجاد تعهدات مالیاتی برای کشاورزان نمی‌شود.

به گفته وی از اجرای آخرین طرح سرشماری که سال ۱۳۹۳ انجام گرفت، تاکنون تغییرات بسیاری در آمار مربوط به این بخش رخ داده و جمع آوری اطلاعات دقیق برای خدمات رسانی بهتر ضروری است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان درخصوص سرشماری مناطق صعب العبور استان عنوان کرد: از همان روز‌های آغازین طرح انجام سرشماری روستا‌های مناطق صعب العبور در دستور کار قرار گرفت تا در صورت نامساعد بودن هوا عملیات گردآوری اطلاعات با مشکل مواجه نشود.

نورالدینی اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات ۹۵ درصد بهره برداران ساکن در مناطق صعب العبور بخش پاپی، الیگودرز و دلفان جمع آوری شده و اندک بهره برداران باقیمانده این مناطق نیز بزودی سرشماری خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد داشت، بیان کرد: در صورت نامساعد بودن شرایط جوی احتمال تمدید طرح از سوی مرکز آمار ایران وجود دارد و از مشمولان، انتظار می‌رود همانند دیگر بهره برداران، نهایت همکاری را با ماموران آمارگیر داشته باشند.

نورالدینی با بیان اینکه طرح سرشماری عمومی کشاورزی به مدت ۴۵ روز در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می‌شود افزود: هدف اصلی طرح سرشماری کشاورزی کمک به توسعه این بخش از طریق جمع‌آوری داده‌های درست و دقیق و به روز برای سیاست‌گذاری‌های بهتر و پشتیبانی از کشاورزان و تامین امنیت غذایی کشور است.

به گفته وی بیش از ۱۴۵ هزار بهره بردار کشاورزی در لرستان وجود دارد که حدود ۸۸ درصد آنان در مناطق روستایی قرار دارند و طرح سرشماری عمومی کشاورزی در سه هزار و ۳۰۰ روستای استان اجرا می‌شود.

نورالدینی گفت: بیش از ۲۳ درصد شاغلان استان مربوط به بخش کشاورزی هستند و حدود ۱۸.۵ درصد GDP (تولید ناخالص داخلی) استان (بیش از ۲ برابر متوسط کشوری) مربوط به این حوزه می‌باشد بنابراین اجرای دقیق طرح نسبت به سایر استان‌ها ضروری‌تر است.

تاکنون پنج سرشماری در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ خورشیدی با استفاده از ابزار کاغذی و سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی در ایران اجرا شده و نتایج آن منتشر شده است.

بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۳ اجرا شده است بیش از چهار میلیون بهره بردار در بخش کشاورزی کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آنها در مناطق روستایی ساکن هستند و سهم لرستان نیز از این قشر ۱۴۰تا ۱۶۰ هزار بهره بردار با جمعیت ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفری می‌باشد.

با توجه به فاصله ۱۰ ساله از اجرای آخرین طرح سرشماری بخش کشاورزی و تحولاتی که در این بخش صورت می‌گیرد، سرشماری امسال به منظور اجرای برنامه ریزی‌های دقیق و درست امری ضروری برای کشور محسوب می‌شود.

منبع:ایرنا

برچسب ها: سرشماری ، روستاییان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.