قاسم حسینی مدیر کل هواشناسی فارس در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با هشدار نارنجی و شدت فعالیت سامانه بارشی در استان، اظهار کرد: از اواخر وقت امروز سه شنبه ۶ آذرماه این سامانه بارشی موجب بارش باران، رعد و برق و وزش باد میشود و در نقاط شمالی استان، بارش برف را به همراه دارد.
او ادامه داد: این سامانه اواخر وقت امروز سه شنبه ۶ آذرماه، شمال غرب، غرب استان، به ویژه شهرستانهای سپیدان، رستم، نورآباد ممسنی، کوه چنار، بیضا، غرب شهرستانهای اقلید و آباده را فرا میگیرد.
مدیر کل هواشناسی فارس تصریح کرد: این سامانه در روز چهارشنبه ۷ آذر برای نیمه شمالی و مناطق مرکزی استان به ویژه شهرستانهای رستم، سپیدان، نورآباد ممسنی، کوه چنار، کازرون، بیضا، اقلید، آباده، شیراز، زرقان، مرودشت، خرم بید (صفاشهر)، پاسارگاد، ارسنجان، بوانات، سرچهان، بختگان، سروستان، فیروزآباد، فراشبند، خرامه و خفر پیش بینی شده است.
حسینی اضافه کرد: این سامانه در روز پنج شنبه ۸ آذر نیمه جنوبی و مناطق مرکزی به ویژه شهرستانهای نی ریز، استهبان، فسا، سروستان، فیروزآباد، فراشبند، قیروکارزین، جهرم، خفر، داراب، جویم، گراش و زرین دشت را دربر میگیرد.
او بیان کرد: آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب، لغزندگی جاده ها، بالا آمدن سطح آب رودخانه ها، احتمال برخورد صاعقه و تگرگ اثر مخاطره این سامانه بارشی است.
مدیر کل هواشناسی فارس با توجه به اثر مخاطره این سامانه توصیه کرد: شهروندان در سفرهای برون شهری احتیاط کنند، تجهیزات لازم و سوخت کافی به همراه داشته باشند، خودروها در کنار درختان فرسوده پارک نشود، از چرای دام خودداری شود، عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع تردد نکنند.
حسینی ادامه داد: طبق نقشههای فعلی، شدت بارندگیها از بعد از ظهر چهارشنبه ۷ آذر تا صبح پنج شنبه ۸ آذر است.
گفتنی است، موج اول فعالیت سامانه بارشی در استان، از صبح دوشنبه ۵ آذر آغاز شد و ضعیفتر بود و صبح امروز سه شنبه ۶ آذر از استان خارج شد.
هشدار زرد
هنگامی که سازمان هواشناسی، هشدار زرد میدهد، منظور این است که پدیدهای جوی اتفاق خواهد افتاد که ممکن است در سفرها و کارهای روزمره اختلالاتی ایجاد کند. این هشدار برای مردم با هدف آمادگی لازم برای روبرویی با پدیدههای جوی است که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، همچنین برای مسئولان به منظور توجه و اندیشیدن در مورد تمهیدات لازم صادر میشود.
هشدار نارنجی
هشدار نارنجی شدت بیشتری نسبت به هشدار زرد دارد و در نوع نارنجی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات مخرب و خسارتهای احتمالی داشته باشد. این نوع هشدار، برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا نیز هست.
هشدار قرمز
هشدار قرمز، بالاترین سطح هشدار هواشناسی است که پیشبینی میشود پدیده جوی بتواند خسارتهای وسیعی داشته باشد. با صدور هشدار قرمز به سازمانها و دستگاههای مختلف، اعلام میشود که وارد عمل شوند و تمهیداتی برای کاهش خسارات اندیشیده و اقدامات لازم را انجام دهند.