سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور؛

مشهد در نشست وزیران اکو میزبان حدود ۱۰۰ میهمان خارجی است

 احمد معصومی فر گفت: ۹۰ تا ۱۰۰ میهمان رسمی در قالب ۲۰ هیات خارجی، هفته آینده در بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد حضور خواهند یافت.

 احمد معصومی فر در مشهد به تشریح برنامه های نشست هفته آینده وزیران خارجه عضو اکو در این کلانشهر پرداخت و افزود: علاوه بر وزیران خارجه، سفیران و هیات های نمایندگی ۱۰ کشور عضو اکو، دبیر کل اکو، دبیرکل و یا نمایندگانی از آ. سه. آن، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، دبیر کل و یا نماینده ای از گروه دی هشت، هشت کشور اسلامی و نمایندگان برخی دیگر از پیمان های منطقه ای و بین المللی در این نشست طی روزهای ۱۲ و ۱۳ آذرماه حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: دوشنبه ۱۲ آذرماه نشست مقامات ارشد کشورهای عضو هیات های نمایندگی در مشهد برای تهیه دستور کار وزیران برگزار خواهد شد و روز سه شنبه ۱۳ آذر ماه نشست وزیران با صدور بیانیه ای نهایی موسوم به «بیانیه مشهد» به انتها خواهد رسید.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: شورای وزیران مهم ترین رکن تصمیم گیری در اکو است و تاکنون برگزاری اجلاسی در سطح وزرا و در این سطح در شهری به جز تهران سابقه نداشته است هرچند برخی مخالف برگزاری این اجلاس در خارج از پایتخت بودند اما با تلاش مسوولان خراسان رضوی و استفاده از ظرفیت های موجود در نهایت قرار شد مشهد میزبان این نشست باشد.

معصومی فر افزود: در سال ۱۳۴۱ ایران، پاکستان و ترکیه پیمان همکاری عمران منطقه ای «ار. سی. دی» را تشکیل دادند که بعدها در سال ۱۳۶۴ این پیمان منطقه ای در قالب اکو حیات مجدد پیدا کرد با رویکرد اقتصادی و همکاران منطقه ای تاسیس شد، درسال ۱۳۷۲ و بعد از فروپاشی شوروی هفت عضو جدید آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان به این پیمان منطقه ای اضافه شدند.

وی به جایگاه برجسته منطقه ای این سازمان اقتصادی اشاره و اضافه کرد و گفت: کشورهای عضو اکو با نیم میلیارد نفر جمعیت و بیش از هشت میلیون مترمربع مساحت دارای موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک هستند و اشراف این کشورها به چند آبراهه و دریای بین المللی باعث شده کشورهای اکو به عنوان پل ارتباطی و سریع ترین و ارزان ترین راه گذر حمل و نقلی بین شرق و غرب عالم شناخته شوند.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور حجم تجارت ایران با کشورهای اکو را سالانه حدود ۲۰ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: هدف از تشکیل این پیمان منطقه ای توسعه تجارت و روابط اقتصادی درون منطقه ای است که از طریق موسسات مختلف در قالب این سازمان در حوزه ترانزیت و حمل و نقل، مخابرات، محیط زیست، گردشگری و همکاری های بانکی و بین المللی و کشتیرانی اعمال می شود.
معصومی فر تولید ناخالص داخلی (جی. دی. پی) اکو را ۱.۸ تریلیون دلار اعلام کرد و افزود: مجموع تجارت خارجی ۱۰ عضو اکو ۱.۲ تریلیون دلار اعلام شده اما ارزش تجارت درون منطقه ای کشورهای عضو اکو میان خودشان ۱۰۰میلیارد دلار است که عمده آن در حوزه انرژی، مواد پلاستیکی، ماشین آلات، مواد معدنی و آهن آلات است.

وی ادامه داد:آخرین نشست شورای وزیران اکو در ایران در سال ۹۲ بوده است و برگزاری بیست و هشتمین اجلاس وزرای خارجه فرصتی برای مشهد و خراسان رضوی است تا ظرفیت های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری این استان و کلانشهر را به کشورهای حاضر در این نشست معرفی کنند و البته نقش رسانه ها در این خصوص باید بسیار مهم و پررنگ باشد.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور افزود: در حاشیه برگزاری اجلاس وزرای خارجه اکو، نمایشگاه کوچکی از توانمندی ها و فناوری های دانش بنیان و نوپدید در استان خراسان رضوی برپا خواهد شد.

معصومی فر ادامه داد: دستور کار جلسات هفته آینده پیگیری مصوبات و توافقات یک سال اخیر اعضای اکو مشتمل برموضوعاتی شامل روابط درون منطقه ای، حمل و نقل و ترانزیت، محیط زیست و گردشگری است همچنین اجرای موافقتنامه تسهیل صدور روادید تجاری و همکاری های بانکی و گمرکی میان اعضا نیز پیگیری خواهد شد.

وی افزود: ۶ عضو اکو از اعضای پیمان شانگهای نیز هستند لذا نشست پیش رو در مشهد هم افزایی خوبی میان اعضا ایجاد خواهد کرد.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: از زمان تغییر حکومت جمهوری در افغانستان و فعالیت دولت سرپرست توسط طالبان در این کشور براساس اجماع اعضا و تصمیم دبیرخانه اکو، افغانستان در این اجلاس نماینده ای ندارد.

معصومی فر افزود: برگزاری اجلاس وزرای اکو علاوه بر معرفی توانمندی ها و ظرفیت های مشهد می تواند تجربه خوبی باشد که اجلاس های مشابه نیز در مشهد برگزار شود.

 اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می گردد که سال ۱۹۸۵ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس گردید. در سال ۱۹۹۲، اکو، هفت عضو کشور جدید شامل افغانستان،آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان را به عضویت پذیرفت.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.