باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - نجمه دهقانمنشادی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به حیطه فعالیت این مجموعه که در حوزه فناوری فیلترهای نانوالیاف است، گفت: توان طراحی و ساخت انواع مدیای فیلترهای هوای مبتنی بر تکنولوژی نانوالیاف و تولید فیلترهای کیسهای، بگ فیلترها و فیلترهای هپا توسط مهندسین فنی شرکت ما از جمله دلایل توسعه تولیدی آن است. دستگاه الکتروریسی صنعتی این شرکت برای تولید مدیای نانوالیاف فیلتر هوا با تکیه بر بهروزترین دانش روز دنیا است و به لحاظ کیفیت در سطح بین المللی قابل رقابت است.
او افزود: استفاده از فیلترهای حاوی نانوالیاف به عنوان یکی از روشهای فیلتراسیون با بازدهی بالای اولیه و نهایی، افت فشار پایین و اقتصادی بودن در دنیا متداول شده است. مدیای فیلتر هوا حاوی نانوالیاف با پوششدادن یک یا چند نوع نانوالیاف پلیمری با قطر بین ۵۰ تا ۴۰۰ نانومتر بر سطح منسوج بیبافت در شرکت زیستفناوران بافت همانندساز مانا تولید میشود.
منشادی ادامه داد: حفرههایی که از تقاطع میان نانوالیاف ایجاد میشوند بسیار کوچکتر از حفرههای فیلتر معمول هستند. همین امر سبب ارتقای کارایی جداسازی فیلتر نانو میشود. نانوالیاف به دلیل خصوصیاتی همانند سطح ویژه مؤثر و تخلخل بالا و همچنین ایجاد جریان لغزشی در برابر هوای عبوری، گزینه مناسبی برای ساخت بسترهای فیلترکننده ذرات نانو است. قطر نانوالیاف به شکل قابل توجهی کمتر از قطر میکروالیافی است که عموما در فیلترها استفاده میشود.
او اظهار کرد: فیلترهای کیسهای یکی از انواع فیلترهای غبارگیر هستند که دارای راندمان بالایی در جداسازی ذرات معلق هستند. این فیلترها در صنایع مختلف مانند نساجی، سیمان، غذایی، داروسازی و بیمارستان کاربرد دارند و به بهبود کیفیت هوا و ایمنی محیط کار کمک میکنند.
مدیرعامل این مجموعه گفت: این نوع فیلتر با راندمان پایین میتواند به عنوان پیشفیلتر و فیلترهای کیسهای با راندمان بالا به عنوان فیلتر نهایی مورد استفاده قرار گیرد. قاب دور این فیلترها از جنس ورق گالوانیزه و یا آلومینیوم بوده و تقسیمبندی داخل آن به گونهای است که فرضاً در یک قاب ۵۹۵۵۹۵ میلیمتر میتوان تعداد شش، هشت، ده و یا دوازده کیسه با عمقهای مختلف جای داد. بازاریابی این محصول در حال گسترش بوده و بازار برخی از استانهای کشور را تامین کرده است.