حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالحسن فاطمی در دیدار با جمعی از نخبگان چهارمحال و بختیاری گفت: مسئولان و متولیان امر از ظرفیتها و استعدادهای موجود در استان برای تحقق توسعهیافتگی استان بهره لازم را ببرند و یکی از این ظرفیتها، نخبگان و نیروی انسانی است.
وی افزود: به مدیران استان توصیه میکنم که در خصوص حمایت از نخبگان و بهرهگیری از ظرفیت آنها کوتاهی نکنند و اگر لازم است قوانینی در این خصوص وضع شود آن را پیگیری کنند تا روحیه یاس و ناامیدی در نخبگان حاکم نشود.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی همچنین خطاب به نخبگان استان، بیان داشت: در انتقال دانش و آموختههای خود به مردم کوشش کنید و گنجینه علمی خود را در اختیار جامعه قرار دهید.
وی حمایت از نخبگان را سیره و منش نبوی عنوان کرد و گفت: رسول گرامی اسلام (ص) همواره از افکار خلاقانه و زیبا حمایت میکرد و نظیر آن را میتوان به جنگ احزاب و ایجاد خندق که از سوی سلمان فارسی پیشنهاد داده شده بود اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین فاطمی با بیان اینکه ایران اسلامی در مرحله سختی قرار دارد و با حمایت دلسوزان و ظرفیتهای انسانی نظیر نخبگان میتواند از این گردنه به سلامت عبور کند، اظهار داشت: اگرچه کم و کاستیهایی در خصوص حمایت از نخبگان وجود دارد، اما سفارش ما این است که برای سازندگی میهن خود با این شرایط سازگار شوند و در کشور بمانند و کمک کنند تا از شرایط سخت عبور کنیم.
یعقوب طادی رئیس بنیاد نخبگان چهارمحال و بختیاری به طرحها و تلاشهای اخیر معاونت علمی رئیسجمهور در حمایت از نخبگان اشاره کرد و گفت: در کنار تسهیلات و حمایتهایی که برای نخبگان درنظر گرفته شده است، نخبهپروری را در دستور کار خود قرار دادهایم.
وی افزود: یکی از طرحهای حمایتی، استخدام نخبگان در دستگاههای اجرایی است که از زمان اجرای این طرح تاکنون ۶۷ نفر از نخبگان استان جذب دستگاههای اجرایی شده یا فرایند آن برایشان در حال انجام است.
طادی تصریح کرد: در حال حاضر با ۲ چالش جدی روبرو هستیم که یکی مسکن نخبگان و دیگری ساختمان نیمهتمام بنیاد نخبگان استان است.
وی یادآور شد: به تازگی طرحی در بنیاد ملی نخبگان مطرح شده که بر اساس آن افرادی که در حیطه کاری خود یا تخصص لازم را کسب کرده و اثرگذار هستند و یا استعداد ذاتی و خدادادی در این خصوص دارند نیز به دایره نخبگان اضافه میشوند که در همین خصوص توان خود را به کار بسته تا در قالب این طرح افراد موثر و توانمند بخشهای غیردانشگاهی را شناسایی کنیم.
طادی ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری حدود ۷۰۰ نخبه شناسایی شده است که تعداد زیادی از این نخبگان، مستعدین دانشآموزی، دانشگاهی و اعضای هیات علمی هستند.