سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفت سوسک سیاه گندم در گلستان

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: پتانسیل بروز آفت سوسک سیاه گندم (زابروس) در بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی استان وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مونا محمد قاسمی- کیانوش حق نما گفت: سوسک سیاه گندم مهمترین آفت گندم و جو در استان گلستان بوده و در صورت عدم تناوب زراعی به مدت دو سال خسارت زیادی وارد می‌کند. 

او افزود: لارو این آفت از ریشه، طوقه نازک و برگ‌های گیاه تغذیه می‌کند و برگ‌های گیاه را بدون قطع کردن به داخل لانه کشیده و برگ‌ها به صورت جویده و مچاله شده زیر خاک مشاهده می‌شود.

حق نما ادامه داد: اگر کشاورزان سال گذشته مزارع جو و گندم شان دچار آلودگی به مگس سیاه گندم شده و امسال تناوب کشت را رعایت نکنند و اصرار به کشت داشته باشند حتما باید بذور را قبل از کشت با سموم توصیه شده ضدعفونی کنند.

او افزود: به عنوان مناسبترین روش کنترل آفت، ضدعفونی بذر با سموم «گائوچو» به میزان ۲ تا ۲.۵ در هزار ws۷۰ درصد ایمیداکلوپرید و «کروزر» به میزان ۱.۵ در هزار fs۳۵ درصد تیامتوکسام توصیه می‌شود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: چنانچه کشاورزی بذور خود را سمپاشی نکند در مرحله پنجه زنی باید برای در امان ماندن از آفت سمپاشی را انجام دهد.

او ادامه داد: توصیه می‌شود با دیدن اولین علائم خسارت (وجود یک تا سه لارو در هر متر مربع خاک تا اواسط پنجه زنی) نسبت به مبارزه شیمیایی با یکی از سموم «فوزالون» EC۳۵ درصد به میزان ۱.۵ تا ۲ لیتر در هکتار و یا «ایمیداکلوپراید» SC۳۵ درصد به میزان ۲۵۰ سی سی در هکتار اقدام شود.

حق نما می‌گوید: اگر این آفت پس از مرحله پنجه زنی مشاهده ش نیاز به سم پاشی ندارد.

او افزود: کشت گندم بر اساس شرایط جوی تا پایان آذر در استان ادامه دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.