سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش توانمندی علمی اهداف دهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا 

زارع زاده گفت:هدف از این کنگره، ارتقای دانش و افزایش توانمندی علمی و همچنین هم افزایی و همکاری‌های بین المللی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی - محمد حسین زارع زاده رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: از نخستین کنگره در سال ۸۱ تا امروزه این سازمان  بستری برای تبادل دانش و تجربه ایجاد کرده است،سازمان بسیج پزشکی از دو دهه قبل در خط مقدم سلامت قرار دارد.

وی افزود: امروزه وقتی صحبت از بحران می‌شود ناخداگاه همه یاد جنگ در غزه می‌افتند که رژیم صهیونیستی چگونه با نسل کشی و زیر پا گذاشتن تمام قوانین بین المللی و حتی حمله به بیمارستان ها، سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازند که امیدواریم کشور‌های مسلمان در مقابل این حملات کاری انجام دهند.

وی عنوان کرد:هدف از این کنگره، ارتقای دانش و افزایش توانمندی علمی و همچنین هم افزایی و همکاری‌های بین المللی است. هماهنگ سازی سیستم‌های یکپارچه مدیریت بحران امکان هماهنگی تمامی نهاد‌ها را با هم می‌دهد تا بعد از هر حادثه‌ای سریعا نسبت به کمک به مردم اقدام کنند.

وی افزود: ایجاد فرهنگ سازمانی، افزایش سطح آگاهی‌های عمومی، بکارگیری فناوری‌های نوین و ابزار‌های تحلیل داده از جمله اهداف این کنگره است. به عنوان مثال ما با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانیم بعد از تحلیل داده ها، راهبرد‌های موثر در کاهش مخاطرات را مشخص کنیم.

رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: افزایش تاب آوری جامعه و ایجاد نظام مشخص برای مدیریت با بحران‌ها از جمله اهداف مهم این کنگره است که امیدواریم به تحقق بپیوندد.

ناصر ابوشریف در دهمین کنگره بین المللی مدیریت سلامت در حوادث و بلایا گفت: همانطور که می‌دانید بیش از یک سال است که حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه شدت یافته است. رژیم صهیونیستی  به زن و بچه ها و غیرنظامیان حمله می‌کند و در ۱۳ ماه گذشته این جنگ ۴۵ هزار کشته برجای گذاشته است.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد ۹۰ درصد بخش پزشکی و سلامت غزه از بین رفته و تنها ۱۰ درصد این بخش فعال است که با توجه به حملات مکرر و افزایش تعداد شهدا و مجروحان این ظرفیت اصلا کافی نیست.

وی عنوان کرد: بیمارستان های شفا، لقمان و ناصر در غزه توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفته و نابود شده اند. در این حملات ۱۵۵۰ نفر از کادر درمان غزه به شهادت رسیدند که ۱۵۰ نفر از آنها پزشک متخصص، ۲۸۰ نفر بهیار و پرستار و ۸۰ نفر دکتر داروساز بودند. همچنین ۱۵۰ آمبولانس مورد حمله قرار گرفته است.

وی افزود: در چند ماه اخیر ۱۰۰ هزار تن مواد منفجره در نواز غره ریخته شده که همه این ها دود و گاز سمی دارند که کاملا برای سلامتی  انسان و حتی محیط زیست ضرر دارند. همچنین مقدار دی اکسید کربن تولید شده در ماه های اولیه این حمله به اندازه ۲۰ کشور صنعتی بوده که رقم بسیار بالایی است.

ابوشریف گفت: رژیم صهیونیستی اجازه ورود اقلام پزشکی و دارویی و  تیم های امدادی را نمی دهد که متاسفانه تعداد مجروحان زیاد است و مدیریت آنها بسیار سخت است. ما نیازمند کمک های بین المللی هستیم و از ایران می خواهیم بر سازمان های جهانی فشار وارد کند تا اوضاع پزشکی و امدادی در نوار غره بهبود یابد.

ایران دارای رتبه هفتم مخاطرات در جهان؛ مهم‌ترین چالش مدیریت بحران

 سردار حسین ساجدی‌نیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با حضور در دهمین کنگره بین المللی مدیریت سلامت در حوادث و بلایا با اشاره به اهمیت نقش سازماندهی ستاد مدیریت بحران در لحظه وقوع حوادث و لزوم آمادگی به این منظور، گفت: بنابراین این اصل کار ما در سازمان مدیریت بحران کشور است.

وی افزود: ۵۴ حوادث و بلایا در دنیا شناسایی شده که ۴۵ مورد آن همیشه در کشور ما رخ می‌دهد و ۶۰ درصد آن مربوط به سیل است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ما رتبه هفتم در رابطه با مخاطرات را در دنیا داریم و جز ۱۵ کشور اول آسیب دیده هستیم که باید چاره اندیشی در این باره صورت گیرد.

ساجدی‌نیا گفت: وضعیت ساختاری مدیریت بحران در بین ۱۹۳ کشور تحت نظر سازمان ملل، ۲۷ کشور معاون رئیس جمهور، رئیس مدیریت بحران است، ۵۷ کشور وزارتخانه مجزا دارند، ۳۱ کشور ارتش برعهده دارد و ۷۸ کشور سازمان مستقل دارند. در حالی که در کشور ما سازمان مدیریت بحران زیر نظر وزارت کشور است. توسعه ظرفیت‌ها، تصمیم‌سازی، سیاست‌گذاری، اولویت‌دهی و سرمایه‌گذاری از جمله اقداماتی است که باید اجرا شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: مأموریت‌های ما شامل ارتقای توانمندی جامعه در امور، پیش‌بینی و پیشگیری و کاهش خطرپذیری، پاسخ مؤثر در برابر مخاطرات، تقویت تاب‌آوری، ایجاد هماهنگی، اطلاع‌رسانی متمرکز، نظارت دقیق، کمک به توسعه مدیریت بحران کشور هستند.

ساجدی‌نیا گفت: چالش‌های ما شامل عدم هماهنگی بین نهادها، ضعف زیرساخت‌های قبلی، ضعف در آموزش و فرهنگ سازی، عدم برنامه‌ریزی بلندمدت، ضعف در پشتیبانی و مدیریت و ... هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که برای مدیریت بهینه بحران چه باید کرد؛ افزود: ایجاد کمیته مشترک، توسعه سیستم ارتباطی، آموزش، تخصیص بودجه کافی، تعیین ساختار فرماندهی واحد، تشکیل قرارگاه مردمی و ... از جمله اقداماتی است که می‌توان برای مدیریت بهینه بحران انجام داد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ما شاهد هستیم که رشد در بخش علمی مدیریت بحران در حال وقوع است و همه باید بدانند ما در کنار مردم، با مردم و در خدمت مردم در حوادث خواهیم بود.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.