سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت اولین کیت تشخیص بیماری در کشور به همت یک شرکت دانش‌بنیان

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت کیت و پلتفرم تشخیص انواع بیماری‌ها در کشور شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - ماهان کاظمی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به حیطه فعالیت این مجموعه که شناسایی و تشخیص بیماری‌ها است، گفت: محصولاتی که در شرکت دانش بنیان ما در حال عرضه هستند، برای شناسایی و تشخیص بیماری‌ها در ابعاد کوچک و در بستر میکروفونیک گریز از مرکز کاربرد دارند.

او گفت: پلتفرمی را توسعه داده‌ایم که برای شناسایی همه بیماری‌ها به صورت خاص و جداگانه استفاده می‌شود. به طوری که این پلتفرم با توجه به نوع هر بیماری محصول مختص به آن را تولید می‌کند. در حال حاضر محصول ساخته شده شرکت دانش بنیان ما برای شناسایی psa بوده که نشانگر سرطان پروستات است.

او افزود: پلتفرم میکروفونیک گریز از مرکز روشی است که دیسکی را با دانشی که از مکانیک گرفته شده، طراحی کرده ایم و تمام مراحل آزمایشی تشخیص بیماری که قرار است به صورت دستی انجام شود را به صورت خودکار و تنها با چرخش دیسک انجام می‌دهیم.  عملکرد پلتفرم به گونه‌ای بوده که هر دیسکی که قرار است بیماری را تشخیص دهد، روی آن پلتفرم قرار گرفته و نتیجه را اعلام می کند. 

کاظمی ادامه داد: در حالت معمول و بدون نیاز به این محصول، آزمایشگاه‌های مرجع باید کیت تشخیصی را خریداری کنند و فرد متخصص مراحل پیچیده و طولانی را به صورت دستی با وجود خطا جهت تشخیص بیماری انجام دهد؛ چه بسا که برخی از آزمایش‌ها و بیماری‌ها باید در محیط‌های آزمایشگاهی کاملا بهداشتی انجام شوند. شرکت ما با تولید این کیت از بروز خطاهای احتمالی جلوگیری کرده و در محیطی ایزوله نتیجه تشخیص را نشان می‌دهد و تمامی نیازهای بیماران و متخصصین را رفع کرده است.  بازارهای هدف این محصول در مرحله اول، آزمایشگاه‌ها و در کنار آن  شرکت‌های تولیدکننده کیت‌ هستند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: در مرحله دوم تلاش داریم این امکان را در اختیار مناطقی که به آزمایشگاه دسترسی ندارند، قرار دهیم تا به صورت شخصی برای تشخیص برخی از بیماری‌هایی که نیاز به متخصص ندارند از این کیت‌ها استفاده کنند. با توجه به این که نوع تشخیص بیماری‌ها نسبت به یکدیگر متفاوت است؛ این کیت‌های تشخیصی قابلیت هر نوع نمونه‌گیری را دارند .کیت تولید این شرکت که برای تشخیص انواع بیماری‌ها کاربرد دارد، برای اولین بار در کشور طراحی شده است. ایران بعد از آلمان دومین تولیدکننده این کیت است.

کاظمی اظهار کرد: کیت‌های شناسایی و تشخیص بیماری‌ها در ابعاد کوچک و در بستر میکروفونیک گریز شرکت ما از نظر کیفیت با مشابه خود کاملا برابری می‌کنند؛ اما از نظر قیمت یک‌سوم نمونه خارجی خود قیمت دارد که با توجه به آن با قطع واردات این محصول، ارزآوری بالایی برای کشور به دنبال دارد. با در نظرگیری بومی‌سازی این کیت‌های تشخیصی، قیمت آن بسیار پایین است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.