ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با شبکه اول سیما با اشاره به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام بیان کرد: در این قطعنامه آمده است که ایران از تولید سلاح هستهای باید پرهیز کند که اولین جواب اینجاست که مگر ایران اسلامی سالهای قبل اعلام نکرده است که ما هیچ برنامه ای برای تولید سلاح هستهای نداریم؟
او افزود: ما همیشه بر مبنای منافع ملی و امنیت ملی عمل میکنیم. ما در چارچوب دیدگاههای حاکم بر نظام اسلامی و اسناد بالا دستی و اصولی که همیشه بر آن پایبند بودیم حرکت میکنیم اما آنچه که مشخص و مسلم است هیچ وقت ایران اسلامی در طول این سالها به دنبال سلاح هستهای نبوده است که حالا در این در بیانیه از ایران میخواهند از هر نوع تهدید با تولید سلاح هسته ای خودداری کند که خود این خواسته نشان دهنده بی راه رفتن درخواست کنندگان و تصویب کنندگان بیانیه است.
در قانون اقدام راهبردی به صراحت دولت را ملزم کردیم به متوقف کردن پروتکل الحاقی
وی ادامه داد: دومین نکته که مهم است و این هم باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در این قطعنامه از ایران خواسته شده که ایران سریع پروتکل الحاقی را بپذیرد. علی رغم اینکه جمهوری اسلامی ایران این پروتکل را به صورت داوطلبانه پذیرفته و از ابتدای سالهایی که این پروتکل الحاقی را پذیرفت هیچگونه انتفاعی از این جهت نبرده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما در قانون اقدام راهبردی به صراحت دولت را ملزم کردیم به متوقف کردن پروتکل الحاقی چون هیچگونه انتفاعی برای ایرانی اسلامی نداشته است و همیشه پاسخ این اقدام داوطلبانه ایران رفتارهای خلاف منافع ملی ما بوده است. با این حال در این قطعنامه خواستند که ایران هر چه سریعتر زمینه تصویب و تسریع پروتکل الحاقی را فراهم کند.
در قطعنامه از ایران درخواست شده تا اجازه نظارت هایی که عمدتا جاسوسی است را بدهد
عزیزی افزود: نکته سوم این موضوع است که گفتند به آژانس اجازه بدهند برای نصب تجهیزات نظارتی البته باید این نکته را عرض کنم ما در چارچوب پادمان همیشه با مقررات ان پی تی کار کردیم اما آنچه که الان مورد انتظار هست این است که تن بدهیم به نظارتهایی که عموماً هم این نظارتها برای سرویسهای جاسوسی است و بر علیه امنیت ملی ماست یعنی سطح بالاتری از نظارت.
وی گفت: نکته دیگر هم که در این قطعنامه مورد تاکید قرار گرفته لزوم بازگشت ایران به محدودیت های مشخص شده توسط برجام در غنی سازی اورانیوم است. حال سوال این است که کدام یک از مفاد برجام را عمل کردند کدام یک از این توافقنامه را اجرا کردند؟ این محدودیت ها قرار بود که در ازای رفع تحریم ها باشد. همین چند روز قبل تحریم کشتیرانی ما را تصویب کردند و بسیاری از واقع هم افراد هم اشخاص و هم شرکتهای حقیقی حقوقی ما را تحریم کردند.
از ابتدا در مجلس برای حضور گروسی در ایران نکاتی داشتیم