سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی درجه یک داریم

مجری طرح برنج گفت: در ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی درجه یک زراعی داریم که بخش اعظم آن در شمال کشور است.

سهراب سهرابی، مجری طرح برنج کشور در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه در کشور ۲ غله گندم و برنج امنیت غذایی را تامین می‌کنند، گفت: ۶۵ درصد انرژی و پروتئین مردم از محل این ۲ محصول تامین می‌شود که در قانون برنامه هفتم، خودکفایی ۹۰ درصدی این محصولات به ما ابلاغ و تکلیف شده است.

 به گفته سهرابی، با توجه به مصرف بالای آب در کشت برنج به هیچ عنوان به‌دنبال توسعه سطح زیرکشت نیستیم که براساس قانون به مرور کشت برنج در سایر استان‌ها محدودتر می‌شود.

سهرابی با بیان اینکه امکان رسیدن و دستیابی به خودکفایی برنج وجود دارد، افزود: از طریق ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از نهاده‌های تولید می‌توان به خودکفایی رسید، اما دستیابی به این امر مهم همکاری مشترک کشاورزان و مصرف کنندگان را می‌طلبد.

مجری طرح برنج وزارت جهاد با بیان اینکه عملکرد تولید برنج در ایران پایین است، افزود: اکنون ۴ تا ۴.۵ تن شلتوک تولید می‌شود، اما موسسه تحقیقات برنج ارقامی معرفی کردند تا عملکرد به ۸ تا ۱۰ تن برسد که نسبت به ارقام محلی عطر و طعم پایین‌تری دارند. همچنین این محصولات از لحاظ ارزش غذایی تفاوتی ندارند و قیمت پایین برای مصرف کننده از مزیت کشت ارقام پرمحصول است.

او با بیان اینکه امکان کشت و برداشت مکانیزه فراهم است، افزود: ارقام وارداتی که از هندوستان و پاکستان وارد می‌شوند مشابهت زیادی با ارقام پرمحصول دارند و وقتی با حجم بالایی وارد می‌شوند، تجارت تحت شعاع قرار می‌گیرد که امسال با درایت وزیر توانستیم واردات را کنترل و مدیریت کنیم.

سهرابی در خصوص سرانه مصرف برنج افزود: واردکنندگان براساس اطلاعات خودشان سرانه مصرف برنج را ۴۰ کیلو و بیشتر اعلام می‌کنند، اما براساس آخرین اعلام مرکز آمار سرانه مصرف ۲۷ کیلو اعلام شده است.

مجری طرح برنج، نیاز سالانه برنج کشور را کمتر از ۳ میلیون تن اعلام کرد و افزود:  با مدیریت واردات منافع کشاورزان و مصرف کنندگان حفظ می‌شود.

او گفت: در ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار اراضی درجه یک زراعی داریم که بخش اعظم آن در شمال کشور است که اگر نتوانیم به‌درستی مدیریت کنیم، کشاورزان ترجیح می‌دهند اراضی را به ویلا تبدیل کنند، درحالیکه این اراضی را باید برای نسل‌های آتی حفظ کرد چراکه منابع تولید آب و خاک محدود و برای کشور بسیار ارزشمند است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.