سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روشی نوآورانه برای جستجوی سیارات فراخورشیدی

محققان روشی نوآورانه برای جستجوی سیارات فراخورشیدی ابداع کرده اند.

محققان موسسه نجوم استرنبرگ در دانشگاه دولتی مسکو روشی را برای جستجوی سیارات فراخورشیدی بر اساس داده‌های به دست آمده در بیش از ۲۰ سال ابداع کرده اند.

این یک روش ابتکاری است که نیازی به استفاده از تلسکوپ‌های بزرگ و ابزار گران قیمت ندارد؛ بلکه با استفاده از شبکه‌ای از تلسکوپ‌های خودکار انجام می‌شود که هزینه‌های تحقیقاتی را کاهش می‌دهد. همان طور که توسط سرویس مطبوعاتی دانشگاه گزارش شده است، او گفت که رویکرد جدید تشخیص اجرام آسمانی با روشنایی متغیر را نیز ممکن می‌کند.

روش جدید مبتنی بر استفاده از شبکه جهانی تلسکوپ‌های خودکار مدل Master است، زیرا مشاهدات طولانی مدت انجام شده در یک دوره ۲۰ ساله امکان اندازه‌گیری مشخصات مدار‌های سیاره‌ای را با دقت بیشتری نسبت به زمانی که فقط از داده‌های مدرن استفاده می‌کنند، فراهم می‌نماید. علاوه بر این، استفاده از روش جدید امکان کشف اجرام آسمانی با روشنایی متغیر و تایید هویت آن ها و همچنین کشف سیارات فراخورشیدی جدید را فراهم می‌کند.

شایان ذکر است که شبکه جهانی تلسکوپ‌های خودکار MASTER در سال ۲۰۲۲ تحت نظارت ولادیمیر لیپونوف، استاد دانشکده فیزیک و رئیس آزمایشگاه رصد فضایی در موسسه نجوم استرنبرگ تأسیس شد. رصدخانه‌های این شبکه فهرستی از اجرام آسمانی مورد نظر تهیه می‌کنند، آن ها را رصد می‌کنند و پردازش اولیه را انجام می‌دهند.

تاسیسات این شبکه در روسیه، آفریقای جنوبی، اسپانیا، جزایر قناری، مکزیک و آرژانتین قرار دارد. این دستگاه مجهز به نرم افزار مخصوص به خود است که امکان تصویربرداری مداوم از کل آسمان، مقایسه تصاویر با یکدیگر، جستجوی اجرام آسمانی جدید و نیز بر بررسی مختصات یک جرم آسمانی با استفاده از داده‌های دریافتی از تلسکوپ دیگر را فراهم می‌کند. شبکه MASTER همچنین با آزمایشگاه‌های امواج گرانشی و رصدخانه‌های نوترینو همکاری می‌کند و تقریباً از تمام آزمایش‌های اصلی اخترفیزیک پشتیبانی می‌کند.

منبع: تاس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.