ارتکاب هر اشتباهی در نگهداری پیاز چه در یخچال و چه در کاسه بر روی هر سطحی از آشپزخانه، میتواند منجر به آسیب دیدن پیاز شود؛ زیرا اگر لازم باشد پیاز برای مدت طولانیتری تازه بماند، بدترین مکان برای نگهداری پیاز است.
پیاز معمولا ماندگاری طولانی دارد، بنابراین دانستن بهترین مکان برای نگهداری آن باعث کاهش ضایعات مواد غذایی، صرفه جویی در هزینه و حتی طعم بهتر آن میشود.
بسیاری از افراد این اشتباه را مرتکب میشوند که تمام سبزیجات خود را در ته یخچال یا در یک کاسه روی یکی از میزهای آشپزخانه نگهداری میکنند؛ اما این کار میتواند باعث پوسیدگی یا جوانه زدن پیازها شود.
کارن لامار، کارشناس ذخیره سازی از ارگانیک کاتن مارت، توصیه میکند بهترین راه برای تازه نگه داشتن پیاز دور نگه داشتن آن از رطوبت و نور خورشید است.
او گفت: قاعده اساسی برای نگهداری پیاز کامل این است که آن را در جای خنک، خشک و تاریک قرار دهید؛ زیرا یکی از دلایل اصلی خراب شدن پیاز جوانه زدن آن است. بنابراین پیاز را هرگز در یخچال نگهداری نکنید. آن ها میتوانند رطوبت را جذب کنند و همچنین نباید آن ها را روی سطوح کاری قرار داد که نور باعث جوانه زدن آن میشود و طعم آن را بسیار تلخ میکند.
لامار تاکید کرد که بهترین مکان برای نگهداری پیاز، کشو، کمد یا گوشه تاریک آشپزخانه دور از پنجره یا وسایل آشپزی است.
لامار افزود: بهتر است پیاز را در کنار سیبزمینی، هویج و کرفس نگهداری نکنید؛ زیرا آن ها رطوبتی را آزاد میکنند که میتواند باعث شود پیازها در عرض چند روز نرم و فاسد شوند.
هنگامی که مکان مناسبی برای نگهداری پیاز پیدا کردید، باید آن ها را در یک ظرف باز نگهداری کنید؛ زیرا به مکانی با تهویه مناسب برای خشک ماندن نیاز دارند تا تازه بماند.
لامار توضیح داد: «پیازها برای تازه ماندن نیاز به تنفس دارند.»
لامار توضیح داد: وقتی پیاز ترد و خشک است، به راحتی میتواند ۲ تا ۳ ماه در دمای اتاق در یک کیسه توری دوام بیاورد؛ در حالی که به یاد داشته باشید که قوانین خشکی، تاریکی، تهویه و ایزوله را در طول نگهداری رعایت کنید.
کیسههای توری بهترین راه برای نگهداری پیاز هستند؛ زیرا به هوا اجازه گردش میدهند و از تجمع رطوبت در آن ناحیه جلوگیری میکنند؛ اما پیاز را میتوان در سبدهای سیمی، کیسههای کاغذی یا در کیسههای مشبک نیز نگهداری کرد. البته باید مطمئن شوید که پیازها را از بسته بندی پلاستیکی اصلی خود خارج کنید؛ زیرا میتواند رطوبت را به دام بیندازد و باعث پوسیدگی سریع پیازها شود.
پیازهای پوست کنده شده را همیشه در یخچال و در یک ظرف دربسته نگهداری کنید و در فضای باز رها نکنید؛ زیرا مستعد رشد و فساد هستند. یخچال در یک ظرف دربسته میتواند عمر مفید پیاز را تا ۱۰ الی ۱۴ روز افزایش دهد.
پیازهای خرد شده را نیز باید در یخچال و در ظرف شیشهای نگهداری کرد تا بوی تند آن جذب مواد غذایی دیگر نشود.
پیاز کامل در صورت نگهداری مناسب تا سه ماه دوام میآورد و پیاز پوست کنده تا دو هفته دوام میآورد. در حالی که پیاز خرد شده تا یک هفته دوام میآورد.
منبع: العربیه