سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روسیه را به باج‌خواهی با استفاده از منابع انرژی متهم کرد

رئیس کمیسیون اروپا روز شنبه روسیه را به استفاده از منابع انرژی به عنوان نوعی باج خواهی علیه اتریش و اتحادیه اروپا متهم کرد.

در واکنش به تصمیم شرکت گازپروم روسیه برای توقف ارسال گاز طبیعی به اتریش، فون در لاین در رسانه ایکس ادعا کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، انرژی را به عنوان "سلاح" استفاده می‌کند تا اروپا را تحت فشار قرار دهد.

وی اطمینان داد که اتحادیه اروپا برای چنین اقداماتی آماده است و تأکید کرد که ظرفیت تأسیسات ذخیره گاز در سراسر اتحادیه اروپا تکمیل است و اروپا برای زمستان آماده است.

فون در لاین همچنین بر همبستگی اتحادیه اروپا با اتریش تاکید کرد و به گفتگو‌های اخیر خود با کارل نهمر، صدراعظم اتریش در مورد این موضوع اشاره کرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که روسیه به اتریش اعلام کرده است ارسال گاز به این کشور را از فردا (شنبه) به حالت تعلیق در می‌آورد و این تعلیق به این معنا است که روسیه اکنون حجم قابل توجهی از گاز خود را به مجارستان و اسلواکی عرضه خواهد کرد.

اتریش اولین کشور اروپای غربی بود که قرارداد خرید گاز از روسیه را در سال ۱۹۶۸ امضا کرد. وین یکی از معدود کشور‌های اروپایی است که هنوز به گاز روسیه وابسته است. بیشتر کشور‌های اروپایی وابستگی گاز خود را به روسیه کاهش داده‌اند.

شرکت گاز اتریش (OMV) اعلام کرد که برای قطع گاز روسیه آماده شده است و می‌تواند گاز مصرفی خود را از طریق کشور‌های آلمان، ایتالیا و هلند تامین کند.

تحلیلگران اقتصادی در موسسه یورو اینتلیجنس می‌گویند که انتظار دارند قطع صادرات گاز روسیه به اتریش موجب بحران انرژی در این کشور شود.

اطلاعیه پایان عرضه گاز به اتریش در حالی اعلام شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و اولاف شولتس صدراعظم آلمان بزرگترین مشتری گاز روسیه اولین گفت وگوی تلفنی خود را بعد از جنگ اوکراین انجام دادند.

کرملین گفت که روسیه آماده است در صورت علاقه برلین به معاملات انرژی ادامه دهد.

کرملین همچنین اعلام کرد که روسیه همواره به تعهدات پیمانی و قراردادی خود در بخش انرژی عمل کرده و در صورتی که طرف آلمانی به این امر علاقه نشان دهد، آماده همکاری متقابل است.

بر اساس داده‌های گردآوری شده توسط رویترز، روسیه در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب گاز از طریق اوکراین ارسال کرده است.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، در سال ۲۰۲۳، مسیر ترانزیتی ۶۵ درصد از تقاضای گاز در اتریش و همسایگان شرقی آن یعنی مجارستان و اسلواکی را برآورده کرده است.

اوکراین اعلام کرده که قصد ندارد قرارداد ترانزیت را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کند که این به معنای قطع گاز اتریش و اسلواکی است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.