سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولمرت: نتانیاهو از ترس مردم اسرائیل برای نجات خود سوء استفاده می‌کند

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی که جانشین خود را می‌شناسد، هشدار می‌دهد که نتانیاهو از هیچ کاری برای تضمین بقای سیاسی خود فروگذار نخواهد کرد.

نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی که جانشین خود را بیش از ۴۰ سال است می‌شناسد، هشدار می‌دهد که نتانیاهو از هیچ کاری برای تضمین بقای سیاسی خود فروگذار نخواهد کرد.

 ایهود اولمرت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ می‌گوید: نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از ترس عمیق یهودیان از هولوکاست دوم، برای تضمین بقای سیاسی خود سوء استفاده می‌کند.

اولمرت به تایمز گفت که نتانیاهو سعی دارد خود را به عنوان «ناجی ملت» معرفی کند و در عین حال با دامن زدن به نگرانی‌ها درباره ایران و گروه‌های نزدیک آن، اسرائیلی‌ها را مرعوب کند.

نتانیاهو علیرغم اعتراضات چند ماهه با درخواست آتش بس برای آزادی ۱۰۱ اسیری که هنوز در دست حماس هستند، از دستیابی به توافق امتناع کرده است.

اولمرت گفت: او در بازی بر روی حساس‌ترین مساله در اسرائیل - که ترس از اینکه ما قربانیان احتمالی هولوکاست هستیم - بسیار موفق بوده است.

 ماه آینده، نتانیاهو در محاکمه طولانی مدت خود در مورد اتهامات رشوه، کلاهبرداری و خیانت در امانت در سه پرونده جداگانه، اما مرتبط به یکدیگر، به دادگاه می‌رود. او همه تخلفات را انکار می‌کند.

اولمرت پیش‌بینی کرد که انباشته شدن همه اینها در نهایت در یک نقطه باعث سقوط خواهد شد. کاسه صبر بالاخره سرریز می‌شود، اکنون تمام مشکلات روی هم جمع شده و فقط یک تلنگر کافی است.

دو سال پیش، اولمرت به دلیل توصیف نتانیاهو و اعضای خانواده‌اش به عنوان «بیمار روانی» مجبور به پرداخت غرامت شد. نخست وزیر سابق نیز خودش با اتهامات فساد بیگانه نیست. او در سال ۲۰۱۴ در زمانی که شهردار بیت‌المقدس بود به رشوه گرفتن محکوم شد و ۱۶ ماه را در زندان سپری کرد.

اولمرت در زمان نخست‌وزیری تقریباً با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد راه حل ۲ دولتی به توافق رسید که براساس آن رژیم صهیونیستی کرانه باختری را در اختیار فلسطین می‌گذاشت و کنترل شهر قدیمی بیت‌المقدس هم به یک کمیته بین‌المللی واگذار می‌شد. با این حال، پس از استعفای اولمرت در میان اتهامات فساد مالی این مذاکرات شکست خورد. این رویایی است که او از آن دست نکشیده و در ماه‌های اخیر با ناصر القدوه، یکی از اعضای کمیته مرکزی فتح، برای تهیه یک پیشنهاد جدید ۲ دولتی کار کرده است.

او معتقد است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا ممکن است حمایت بی‌قید و شرطی که نتانیاهو می‌خواهد را ارائه نکند. او گفت: مطمئن نیستم کسانی که برای برخی از ایده‌های دیوانه‌وار خود به حمایت کامل ترامپ اعتماد می‌کنند، از کاری که من فکر می‌کنم او ممکن است انجام دهد، بسیار خوشحال باشند. من فکر می‌کنم که ترامپ به شدت طرفدار پایان جنگ است و این با الحاق هیچ بخشی از سرزمین‌ها [اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی] سازگار نیست. امید دارم که شاید تمایل او برای دریافت جایزه صلح نوبل از برخی اظهارات عمومی او در مورد اینکه چقدر اسرائیل، شهرک‌های کرانه باختری و قانونی بودن آن شهرک‌ها را دوست دارد، قوی‌تر باشد.

اولمرت برای اولین بار در سال ۱۹۸۲ با نتانیاهو ملاقات کرد، زمانی که نتانیاهوی ۳۳ ساله به عنوان سفیر رژیم صهیونیستی او را برای صرف شام به خانه‌اش در واشنگتن دعوت کرد. در آن زمان اولمرت ستاره نوظهور حزب لیکود بود و این دیپلمات جوان جاه‌طلب مشتاق بود تا با او آشنا شود، چون به شدت به دنبال یک جایگاه سیاسی برای خود بود.

اولمرت گفت: «بعد از آن مردم از من پرسیدند که درباره او چه فکر می‌کنم. من گفتم همسرش فلور کیتس انگلیسی‌الاصل (همسر اول) بسیار تاثیرگذار است. اما خود او به نظرم مصنوعی است. خیلی مصنوعی.» اولمرت در این عقیده تزلزل نکرده و پس از ۴۲ سال نتانیاهو را مردی اساساً ضعیف می‌داند که خرقه‌ای از خودنمایی و خودباوری بر تن دارد.

اولمرت گفت: «او یک اپراتور سیاسی بسیار خوب است. هیچ محدودیتی ندارد. همه چیز برای او ممکن است. فقط یک چیز وجود دارد که واقعاً اهمیت دارد و آن خودش است. دولت، امنیت - هیچ چیز با نیاز‌ها و خواسته‌های شخصی او قابل مقایسه نیست.»

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.