سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرانسوا اولاند: اروپا برای مقابله با سیاست‌های ترامپ متحد شود

رئیس جمهور سابق فرانسه خواستار اتحاد اروپا در تدارک برای مقابله با سیاست‌های دولت دوم دونالد ترامپ شد.

«فرانسوا اولاند» رئیس جمهور سابق فرانسه در مصاحبه‌ای از قدرت‌های نظامی قاره اروپا خواست با تشکیل ائتلافی نزدیک، خود را برای این احتمال که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا به این قاره «غیر متعهد شود» آماده کنند.

اولاند در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌بی‌سی» تاکید کرد اروپا «متحد نیست.»

او بیان کرد: «چیزی که کاملا ضروری است، واکنش نشان دادن به کار‌هایی است که ترامپ می‌خواهد انجام دهد، به‌ویژه غیر متعهد ساختن ایالات متحده به قاره اروپا.»

او اضافه کرد: «این کاری است که باید چهار کشور اصلی در اروپا که در حوزه دفاعی سرمایه‌گذاری می‌کنند شامل فرانسه، آلمان، لهستان و بریتانیا، انجام دهند. اگر این چهار کشور به صورت متحد با یکدیگر، هم در قبال مساله امنیت، هم در قبال مساله اوکراین و حتی در قبال مساله تجارت، واکنش نشان دهند، اروپا مورد احترام قرار خواهد گرفت. در غیر این، (اروپا) کنار زده خواهد شد.»

به گزارش «راشا تودی» دونالد ترامپ پیش از پیروزی پنجم نوامبر خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکابر رقیب دموکراتش، «کامالا هریس» وعده داده بود که اگر کشور‌های عضو ناتو هدف تعیین‌شده برای صرف ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی را رعایت نکنند، دیگر مورد حمایت قرار نخواهند گرفت.

رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین وعده داده به جنگ اوکراین سریعا و «در عرض ۲۴ ساعت» پایان می‌دهد.

اگر چه جزئیات هرگونه طرح دونالد ترامپ برای صلح اوکراین روشن نیست، اما مشاوران او ادعا کرده‌اند او متحدان اروپایی واشنگتن را مجبور به پرداخت هزینه برای اعمال هرگونه توافق بین مسکو و کی‌یف خواهد کرد.

فرانسوا اولاند در ادامه صحبت‌هایش در این مصاحبه با اشاره به احتمال برقراری توافقی بین مسکو و کی‌یف که به موجب آنها مناطق جدید در کنترل روسیه باقی بمانند، گفت: «آیا می‌خواهیم اجازه دهیم که چنین اتفاقی بیفتد؟ ما نباید اجازه دهیم که این اتفاق بیفتد. چون این موجب به وجود آمدن سابقه‌ای بسیار جدی مبنی بر اینکه زور بر قانون فائق آمده است، خواهد شد.»

آمار‌های انستیتوی آلمانی موسوم به «انستیتوی کی‌یل برای اقتصاد جهان» نشان می‌دهند اتحادیه اروپا تاکنون حدود ۱۲۷ میلیارد دلار کمک نظامی را از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون به اوکراین اعطا کرده است، در حالی که اخیرا بریتانیا یک کمک جدید به ارزش ۱۴.۳ میلیارد دلار را برای اوکراین اختصاص داد.

با این حال آمریکا تولیدکننده اصلی بخش عمده تسلیحات و مهماتی بوده که در قالب کمک‌های متحدان غربی برای اوکراین ارسال شده‌اند. مشخص نیست آیا اروپا در صورت تصمیم رهبرانش برای ادامه دادن به حمایت‌ها از اوکراین بدون مشارکت آمریکا، می‌تواند تمامی وعده‌ها را عملی کند یا خیر.

بخش صنعتی آلمان بعد از تصمیم برلین برای قطع کردن وابستگی خود به واردات نفت و گاز روسیه در پی جنگ اوکراین متحمل هزینه‌های فلج‌کننده‌ای از بابت تامین انرژی شد.

دولت کنونی آلمانی نیز در مسیر فروپاشی به دلیل مشکلات بودجه‌ای مرتبط با حمایت‌های مالی عنان‌گسیخته از اوکراین قرار گرفته و احتمالا با برگزاری انتخابات در اوایل ۲۰۲۵ برکنار خواهد شد. انگلیس، یکی از دیگر از چهار قدرت نظامی مطرح در اروپا هم در طول سه سال گذشته متحمل افول اقتصادی شدیدی از بابت هزینه‌های سر به فلک گذاشته به منظور کمک به اوکراین قرار گرفته و همچون دیگر حامیان غربی اوکراین، با معضل خالی شدن انبار‌های مهمات ارتش خود دست به گریبان شده است.

لهستان جزو کشور‌های اروپایی مخالف با قطع شراکت‌های امنیتی اروپا و واشنگتن است. زمانی که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه طرحی برای ایجاد «یک ارتش اروپایی واقعی» مستقل از نفوذ آمریکا را در سال ۲۰۱۹ پیشنهاد داد، وزیر خارجه وقت لهستان با این ایده مخالفت و اعلام کرد که کشورش «نیازمند حضور آمریکا به منظور رقابت با روسیه» است.

«آندژی دودا» رئیس جمهور لهستان چند روز پیش بار دیگر بر تعهد ورشو به واشنگتن تاکید کرده و گفت: «ائتلاف لهستان با ایالات متحده تضمین‌کننده حاکمیت لهستان است.»

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.