سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقش سرخابی‌ها در ترغیب حامیان مالی؛

چالش های پیش روی زنان در مستطیل سبز

فوتبال بانوان با وجود همه مشکلات توانسته پیشرفت خوبی در همه زمینه ها داشته باشد اما مشکلات مالی عمده ترین دست انداز در فوتبال زنان است.

فوتبال بانوان کشورمان به اندازه فوتبال آقایان قدمت چندانی ندارد، اما از زمانی که بانوان کشورمان همانند آقایان توانستند فوتبال بازی می‌کنند پیشرفت قابل توجه‌ای داشته اند. البته بانوان  با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه هستند که فدراسیون فوتبال باید این مسائل را مرتفع کند تا فوتبال بانوان کشورمان بتواند در آسیا نیز نتایج در خور شان کسب کند.

فوتبال زنان در ایران همزمان با برگزاری مسابقات فوتبال سالنی در سال ۱۹۹۳ مجددا فعال شد. همچنین فوتبال بانوان در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار بود و امکانات گسترده‌ای  را برای فوتبالیست‌های خانم فراهم می‌کردند؛ به طوری که فوتبال دختران از داخل سالن به فضای باز و مستطیل سبز انتقال یافت.

نبود حامی مالی، استقبال کم تماشاگران، کمبود دیدار‌های تدارکاتی، به کار گیری بازیکنان فوتسال در فوتبال،  پخش نکردن بازی‌های لیگ و تخصیص بودجه کم  از جمله مشکلات فوتبال زنان به شمار می‌آید.

فوتبال بانوان به اندازه فوتبال آقایان برای مردم جذاب نیست به خاطر همین تماشاگران کمتری برای دیدن بازی خانم‌ها به ورزشگاه‌ها می‌روند. همچنین اگر بازی‌های بانوان به صورت زنده پخش شود اسپانسر‌ها هم تمایل بشتری برای حضور در فوتبال زنان دارند و این باعث می‌شود که لیگ بانوان پویاتر برگزار شود و باشگاه‌های بزرگ هم در لیگ بانوان تیمداری کنند.  

 کنفدارسیون فوتبال آسیا  برای افزایش حمایت از فوتبال بانوان و بهبود زیر ساخت‌های این رشته ورزشی تصمیم گرفت که باشگاه‌ها را ملزم کند تا برای کسب مجوز حرفه ای، فوتبال بانوان را تشکیل بدهند به خاطر همین باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس تصمیم گرفتند که در لیگ بانوان هم تیمداری کنند.

گلاره ناظمی مسئول کمیته مسابقات فوتبال بانوان در زمان نقل و انتقالات اعلام کرد که ۷ باشگاه  مطرح فوتبال کشورمان از جمله پرسپولیس، تراکتور، شمس آذر، مس رفسنجان، ذوب آهن، چادر ملو و فولاد خوزستان برای حضور در لیگ بانوان اعلام آمادگی کردند، اما خیلی از این باشگاه‌ها ترجیح دادند که تیم فوتبال بانوانشان  در لیگ دسته دوم بازی کنند.

البته مسئولان باشگاه پرسپولیس مدتی پیش با خرید امتیاز ئاکوی کرمانشاه فعالیت خود را در فوتبال زنان شروع کردند. همچنین اولین بازی رسمی تیم زنان پرسپولیس در فصل جدید لیگ دسته اول برابر تیم مهرگان پردیس برگزار شد و بانوان سرخپوش با یک گل از حریفشان شکست خوردند و اولین باخت خود را در لیگ بانوان متحمل شدند.

همچنین باشگاه استقلال  نیز نمی‌خواهد از پرسپولیس رقیب دیرینه اش عقب بیفتد و قرار است تیم بانوان خود را  در لیگ دسته دوم تشکیل بدهد.

پخش زنده بازی های بانوان این رشته را متحول می کند

سمیه شهبازی مربی فوتبال بانوان درباره وضعیت این رشته ورزشی در کشورمان گفت: اگر بخواهیم نسبت به گذشته به فوتبال بانوان نگاه کنیم سیر پیشرفتی را داشتیم، اما همچنان جا دارد که فوتبال زنان بیشتر دیده شود و با امکانات بیشتری از این رشته ورزشی حمایت شود. نمونه اش پخش بازی‌ها است. متاسفانه این موضوع درست نشده است که از طریق اپلیکیشن آنتن، بازی‌ها به صورت زنده پخش شود. به نظرم باشگاه‌ها از طریق Live دارند این کار را انجام می‌دهند که این هم اقدام بزرگی است که باشگاه‌ها دارند خودجوش این کار را انجام می‌دهند، اما به نظرم اگر  مسئولان فوتبال حمایت کنند این موضوع  باعث پیشرفت فوتبال بانوان می‌شود.

شهبازی درباره اینکه پخش نشدن بازی‌های فوتبال بانوان در ورود اسپانسر‌ها به لیگ بانوان تاثیرگذار است، گفت: بله، فوتبال بانوان دیده نمی‌شود به خاطر همین اسپانسر‌ها کمتر استقبال می‌کنند. اگر فوتبال زنان بهتر دیده شود اسپانسر‌ها خیلی بیشتر  تیم‌های بانوان را حمایت می‌کنند.

مربی فوتبال بانوان درباره اینکه امکانات شما نسبت به فوتبال آقایان به چه صورت است، گفت: به نظرم امکانات بهتر شده است. زمانی بود که بازیکنان حتی یک چمن کوچک نداشتند که فعالیت‌های فردی و تخصصی داشته باشند، اما اکنون شرایط بهتر شده است هم از لحاظ تمرینات که خانم‌ها بتوانند محیط امنی را  برای  تمرین کردن داشته باشند  و هم تیم‌هایی که می‌خواهند از آن امکانات استفاده کنند.

او درباره اینکه میزان قرارداد‌ها در لیگ فوتبال بانوان به چه صورت است، بیان کرد: رقم قرارداد‌ها در فوتبال بانوان بهتر شده است، اما  یکسری از قرارداد‌ها در برخی از تیم‌ها هنوز در خور بازیکنان و مربیان نیست. به نظرم جا دارد که قرارداد‌ها بهتر از این هم بشود.

شهبازی درباره اینکه وضعیت لژیونر‌های فوتبال بانوان به چه صورت است، گفت: ما در این مسئله یک مقدار ضعف داریم از این بابت که بچه‌های ما باید از سنین پایه آموزش‌های بهتری از لحاظ تکنیکی و بدنی ببینند. فکر می‌کنم اگر ما بتوانیم یک برنامه ریزی دقیق و خوب از سنین پایه داشته باشیم به طور حتم ما می‌توانیم لژیونر‌های خوبی داشته باشیم که بتوانند در لیگ‌های معتبر بازی کنند.

پتانسیل خوبی در سنین پایه فوتبال بانوان وجود دارد

او درباره اینکه فدراسیون فوتبال چه اقداماتی در جهت بهبود وضعیت فوتبال بانوان باید انجام بدهد، گفت:   فدراسیون فوتبال بیشتر از تیم‌های ملی حمایت کند و باید برنامه ریزی شده پشتیبانی انجام بدهد. فردی که به عنوان رئیس جدید  فدراسیون فوتبال ایران انتخاب می‌شود، به نظرم از اکنون باید یک برنامه ۴ ساله برای فوتبال آقایان و بانوان داشته باشد. تا بهتر دیده شویم و پتانسیل‌های خوبی در سنین پایه داریم را در فوتبال بانوان شکوفا کنیم. همین طور بازی‌های دوستانه‌ای که از الان می‌توانیم تدارک ببینیم. درست است که ما محدودیت داریم، اما این محدودیت باعث نمی‌شود که  فوتبال ما رشد نکند. اکنون تیم ملی فوتبال بانوان کره شمالی در رده‌های سنی ۱۵ و ۱۷ ساله قهرمان جهان شده است. فکر می‌کنم این قهرمانی به خاطر برنامه ریزی خوبی که کره ای‌ها داشتند و تمرینات مداوم و اردو‌های منظمی که برای تیم‌های ملی خود گذاشتند باعث شده که به این موفقیت برسند.

مربی فوتبال بانوان درباره اینکه فوتبال بانوان در سطح آسیا مطرح هستند، گفت: ما  هنوز جا داریم. متاسفانه بازی‌های دوستانه در رده‌های مختلف ملی کم داریم و تا تن فوتبالیست‌های ما به تن بازیکنان کشور‌های دیگر نخورد ما نمی‌توانیم عیار تیم هایمان به دستمان بیاید و  نمی‌توانیم به شکوفایی در رده‌های سنی پایه و بزرگسال برسیم.

شهبازی درباره اینکه مشکلات فوتبال بانوان در چه زمینه‌هایی وجود دارد، بیان کرد: در گذشته می‌گفتند که آموزش ها، مربیان و مدارس فوتبال برای بانوان کم هست، اما اکنون در هر شهرستان کوچکی که می‌روید می‌بینید که یک مدرسه فوتبال دخترانه هست. این کار خوبی است که در اکثر استان‌ها و شهر‌ها داریم مشاهده می‌کنیم. من فکر می‌کنم خروجی اش همین فوتبالیست‌های رده‌های پایه هست که اکنون دارند در لیگ بزرگسال ما بازی می‌کنند و خوش می‌درخشند. ما آن پیشرفت را داریم. به نظرم  برگزاری بازی‌های دوستانه، تشکیل  اردو‌های منظم، ثبات در تیم‌های ما از لحاظ کاری و بازیکن و همه این‌ها باعث می‌شود که به دستاورد خوبی برسیم.

او درباره اینکه لیگ فوتبال بانوان پویا است، گفت: به نظرم مسابقات لیگ بانوان بهتر شده است. قبلا بعضی از تیم‌ها از پیش بازنده بودند، اما تیم‌ها اکنون می‌آیند و بازی می‌کنند. من فکر می‌کنم باعث همه این جریانات مربیان ما هستند که به سمت علم روز می‌روند و پیشرفت کردند و باعث شدند تیم‌ها رشد پیدا کنند و لیگ ما هم بهتر باشد.

مربی فوتبال درباره اینکه ورود تیم‌های استقلال و پرسپولیس به لیگ بانوان باعث جذابیت این رشته ورزشی می‌شود، گفت: صددرصد، حضور  تیم‌های ریشه دارمثل استقلال، پرسپولیس، سپاهان، ملوان، فولاد خوزستان و تراکتوردر لیگ بانوان باعث پیشرفت فوتبالیست‌های می‌شود، چون ساختار و امکانات سخت افزاری دارند و حمایت‌ها همیشه هست و مدیر و مربی تیم نگران این نیستند که اکنون تغذیه  و زمین تمرین چه می‌شود. این مسائل دغدغه‌های کوچکی در سال‌های گذشته برای مربی بود  و این باعث می‌شود که هم فوتبال بانوان پیشرفت کند و هم بهتر دیده شویم.

هیچ کسی جوابگوی انحلال تیم بانوان ذوب آهن نیست

پروین فرهادی بازیکن فوتبال درباره وضعیت فوتبال بانوان گفت: فوتبال بانوان همیشه اسیر بی توجهی‌ها شده است. چندین سال است که می‌گویند باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس می‌خواهند در لیگ بانوان تیمداری کنند، اما امسال هم خبری از آنها در مسابقات بانوان نبود. همچنین باشگاه ذوب آهن با قدمت زیادی که در فوتبال بانوان دارد به راحتی منحل شد. هیچ کس هم جوابگوی این موضوع نیست که چه اتفاقی افتاده است.

او بیان کرد:  شاید مجموع هزینه‌های یک تیم در فوتبال بانوان به اندازه یک بازیکن نیمکت نشین فوتبال آقایان باشد، اما با این وجود همچنان این رشته ورزشی مورد بی مهری باشگاه‌های بزرگ قرار دارد.

خبرنگار: مریم طایفه 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۵۴ ۲۶ آبان ۱۴۰۳
در این فوتبال پاک فقط مانده حضور زنان که انهم تکمیل میشود