سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۵ آبان، جوشش غیرت و حماسه ماندگار مردم اصفهان

۲۵ آبان‌ ۱۳۶۱ بعنوان یک روز عطف در تاریخ حماسی دیار نصف جهان، پیکر مطهر ۳۷۰ تَن از شهیدان دفاع مقدس در این شهر تشییع و در گلستان شهدای آن به خاک سپرده شد.

امروز، سالروز حماسه و ایثار مردم اصفهان در سال ۶۱ است، مردم شهیدپرور این شهر در عملیات «محرم» آن سال، بیشترین شهید را از لشکر مقدس امام حسین(ع) تقدیم اسلام و انقلاب کردند.

یک هزار شهید که همگی از نیروهای لشکر ۱۴ امام حسین(ع) بودند، در عملیات «محرم» از استان اصفهان به جمع شهدای دفاع مقدس اضافه شدند و در مرحله نخست پیکر ۶۰۰ شهید به استان انتقال پیدا کرد که ۳۷۰ شهید متعلق به مردم شهر اصفهان بود و در هر کوی و برزنی, حجله شهدا برپا شد.

در آن روز تاریخی, مردم دیار نصف جهان پیکر گلگون ۳۷۰ شهید را بر سر دست از میدان امام تا گلستان شهدای این شهر تشییع کردند، نخستین شهید، اذان ظهر و آخرین شهید اذان مغرب آن روز به خاک سپرده شد و در آن روز سخنران مراسم، فخرالدین حجازی، مردم اصفهان را فرشته خطاب کرد.

آن زمان در محلی که قرار بود شهدای عملیات محرم در گلستان شهدا دفن شوند، جای چندانی نبود و به همین دلیل در مدت ۱۲ روز ۱۶ خانه و سه باب مغازه واقع در محیط اطراف تخریب شد تا وسعت آرامستان، وسیع و جای کافی برای دفن پیکر همه شهدا فراهم شود.

در روز واقعه، تشییع پیکر ۳۷۰ شهید گلگون کفن نه‌تنها پای مردم اصفهان را نلرزاند بلکه فردای آن روز یعنی ۲۶ آبان، اصفهانی‌ها بازهم نیروهای جدیدی را به جبهه های جنگ حق علیه باطل گسیل داشتنذ.

اصفهان ۲۵ آبان ۱۳۶۱، فصل خاطره انگیزی از جوشش غیرت را در بزنگاه حساسی از تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامی تجربه کرد، روزی که جوانان شهید این دیار با خون خود درخت انقلاب اسلامی را آبیاری کردند.

در آن دوران از زمان دفاع مقدس حدود ۶.۵ درصد از منابع کشور در اصفهان وجود داشت ولی بیش از ۱۰ درصد از تعداد شهدای کشور متعلق به این دیار بودند.

تنها خانواده هشت شهیدی جنگ متعلق به اصفهان است و وجود ۹۶ خانواده سه شهیدی در استان سندی بر این ادعاست که مردمان این دیار هیچگاه از جهاد در دفاع از میهن اسلامی دست نکشیدند.

تنها روستایی که در زمان جنگ وقتی شهید آوردند، دیگر هیچ مردی برای تشییع در روستا باقی نمانده بود و همگی به جبهه‌ها ها اعزام شده بودند، روستای «دره بید» شهرستان تیران و کرون بود که نشان می‌دهد سنت دفاع از اسلام و میهن نه‌تنها در مرکز بلکه در جای جای این استان رواج دارد.

در تمام دوران حیات انقلاب اسلامی، مجالی نبوده که درخت تنومند انقلاب خشک مانده باشد، بلکه هر بار رود خروشانی از خون شهدای سرافراز، این نگین بی بدیل را سیراب کرده و صیقل داده است و اصفهان سهم خود از این پاسبانی از انقلاب اسلامی را به تمامی به انجام رسانده است.

بیشترین شهید کارمند کشور، یک ششم شهدای دانش آموز، هفت مدرسه بالای یکصد شهید، یک پنجم شهدای روحانی و بالاترین شهید روحانی، یک دهم شهدای کارگر،یک هزار و ۱۰۰ شهید ورزشکار و ۲۶۳ بانوی شهیده همگی متعلق به استان اصفهان هستند که گواهی بر همیاری مردمان این دیار با نظام و انقلاب اسلامی است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.