سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویکرد واشنگتن درباره فلسطین؛ بایدن و ترامپ سیاست یکسانی را دنبال می‌کنند

نگاهی به رویکرد آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که با تغییر رئیس جمهور در این کشور تغییری در سیاست‌های عمده در قبال فلسطین روی نمی‌دهد.

 همزمان با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، بسیاری از ناظران پیش‎بینی کرده‌اند که دولت او برای فلسطین بسیار بدتر خواهد بود.

با این حال، نگاه دقیق‌تر به سیاست خارجی آمریکا در ۸ سال گذشته نشان می‌دهد که هیچ چیز اساسی برای مردم فلسطین و کل منطقه غرب آسیا تغییر نخواهد کرد.

سیاست‌های یکسان بایدن و ترامپ در قبال فلسطین
دولت جو بایدن در واقع سیاست‌های اولین دوره ریاست‎ جمهوری ترامپ را بدون تغییر عمده ادامه داد؛ اگرچه ممکن است شگفتی‌ها و تحولات غیرمنتظره‌ای وجود داشته باشد، اما دولت دوم ترامپ در همان مسیری پیش خواهد رفت که او در سال ۲۰۱۷ در پیش گرفت و بایدن از سال ۲۰۲۱ آن را ادامه داد.

اولین دولت ترامپ با انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی، پذیرش الحاق سرزمین‌های فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی، به رسمیت شناختن گسترش شهرک‌سازی غیرقانونی و حمایت از ایجاد یک «نهاد فلسطینی» که از حق حاکمیت برخوردار نیست، شناخته می‌شود.

آنچه دولت ترامپ به فلسطینی‌ها پیشنهاد کرد، حمایت اقتصادی در ازای دست کشیدن از حقوق سیاسی و خواسته‌های خود برای تعیین سرنوشت آنها بود.

لفاظی‌های بایدن درباره فلسطین و ادامه سیاست‌های ترامپ
در حالی که دولت بایدن در لفاظی‌ها از «راه‎حل دو دولتی» حمایت کرد، اما هیچ کاری برای تحقق آن انجام نداد؛ در واقع، سیاست‌های تعیین شده ازسوی دولت ترامپ که چنین راه‌حلی را تضعیف می‌کند، ادامه داد.

بایدن سفارت آمریکا را در قدس اشغالی نبست و هیچ کاری برای جلوگیری از گسترش شهرک‌سازی یا به تعویق انداختن تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌های بزرگی از کرانه باختری اشغالی انجام نداد.

اگرچه برخی تحریم‌ها علیه شهرک ‎نشینان صهیونیست به‌‎صورت فردی اعمال شد، اما این اقدام تا حد زیادی یک حرکت نمادین بود که مانعی برای جنبش شهرک‎سازی یا اخراج فلسطینی‌ها از خانه‌ها و سرزمین‎هایشان ایجاد نکرده است.

 دولت بایدن این ادعا را پذیرفت که هیچ کشور فلسطینی آینده از حقوق کامل تعیین سرنوشت یا حاکمیت برخوردار نخواهد بود. از آنجایی که رژیم صهیونیستی در سیاست و قانون اعلام کرده که یک کشور فلسطینی را نمی‌پذیرد، موضع دولت بایدن در عمل به معنای رد استقلال و حاکمیت فلسطین است.

تلاش‌های بایدن و ترامپ برای عادی‎سازی میان رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی
یک عنصر سیاست خارجی ترامپ و بایدن، پیشبرد عادی‎سازی کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی است؛ اولین دولت ترامپ این مسیر را با عادی‎سازی میان رژیم صهیونیستی با مراکش، امارات و بحرین آغاز کرد.

دولت بایدن نیز این مسیر را دنبال کرد و تلاش زیادی برای عادی‎سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان انجام داد. در اصل، دولت بایدن با وجود لفاظی‌ها و تعهد ادعایی خود، هیچ کاری متفاوت از دولت ترامپ در قبال فلسطین انجام نداده است.

هر دو دولت آمریکا در ۸ سال گذشته برای تضمین پایان مبارزه فلسطین به‎منظور تعیین سرنوشت و حاکمیت کامل و ایجاد آنچه «یک خاورمیانه جدید» خوانده شده، تلاش کرده‌اند.

منبع: میزان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.