سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مستندنگاری ۵۴ اثر معماری دست‌کند در لرستان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از وجود ۵۴ اثر معماری دست‌کند مستندنگاری‌شده در این استان خبر داد.

 عطا حسن پور، صبح امروز در چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند که در اتاق بازرگانی خرم‌آباد، گفت: شناسایی غار‌ها و آثار معماری دست‌کند در ایران فرآیندی پیچیده و طاقت‌فرسا است.

او با اشاره به اهمیت معماری دست‌کند در تاریخ معماری ایران، اضافه کرد: این نوع معماری، که به‌عنوان یک گونه مهجور در کشور ما شناخته می‌شود، ظرفیت بالایی برای توسعه گردشگری دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان ادامه داد: استفاده صحیح از این میراث ارزشمند دست‌کند می‌تواند به رشد صنعت گردشگری و معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده کشور کمک کند.

حسن‌پور با اشاره به ۵۴ اثر معماری دست‌کند مستندنگاری‌شده در لرستان، بیان کرد: این استان از دیرباز با این نوع معماری آشنا بوده‌است و اکنون با شناسایی ۱۷ مورد از معماری‌های دست‌کند در مناطق شهری، ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه گردشگری داریم.

او اشاره کرد: امیدواریم با تقویت همکاری‌های بین‌بخشی و حمایت‌های بیشتر، بتوانیم زمینه‌های شناسایی و معرفی جاذبه‌های لرستان را به‌صورت گسترده‌تر فراهم کنیم.

معماری دست‌کند به نوعی از معماری اطلاق می‌شود که در آن، انسان‌ها با دست خود یا ابزار‌های ابتدایی، فضا‌هایی را در دل سنگ‌ها، غار‌ها یا خاک ایجاد می‌کنند.

در معماری دست‌کند به‌جای استفاده از مصالح معمولی مانند آجر یا بتن، فضا‌ها و سازه‌ها به‌طور مستقیم در دل زمین، صخره‌ها یا غار‌ها کنده و ساخته می‌شود.

این نوع معماری معمولاً در مناطقی با شرایط اقلیمی سخت یا کمبود منابع ساخت‌وساز، توسعه یافته‌است.

منبع:تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.