علی صفدری معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری روز دوشنبه گفت: طی چند سال اخیر نیروهای زیادی در استانداری کرمانشاه بازنشسته شدند و با خلاء نیروی خدماتی مواجه بودیم؛ در این حوزه چالش داشتیم برای همین این خلاء توسط نیروهای شهرداری پوشش داده میشد.
وی مساحت ساختمان استانداری کرمانشاه را ۱۰ هکتار اعلام کرد و گفت: برای نگهداری و حراست از این مجموعه نیازمند نیروی انسانی بودیم برای همین در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه طی نامهای به داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه خواستار استخدام ۳۰ نفر شد.
صفدری ادامه داد: بعد از مکاتبات مکرر استانداری کرمانشاه سرانجام مجوز استخدام ۳۰ نفر نیروی شرکتی با ۲ امضای رییس سازمان استخدامی و رییس سازمان برنامه و بودجه به وزارت کشور ابلاغ شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه تصریح کرد که در متن استخدام این نیروها به صراحت آمده که شرکتی خواهند بود و هیچگونه حق استخدامی برای آنها ایجاد نخواهد شد.
وی در خصوص فرایند فراخوان و آزمون نیروهای استخدام شده در استانداری کرمانشاه نیز گفت: این نیروها، چون شرکتی هستند نیازی به آزمون ندارند ضمن اینکه قانونی نداریم که برای استخدام نیروهای شرکتی فراخوان بدهیم.
صفدری همچنین اضافه کرد که در قانون شرایط سنی و تحصیلی خاصی در نظر گرفته نشده که بخواهیم بر اساس آن آزمونی برگزار کنیم.
این مسوول در خصوص معیارهای انتخاب این ۳۰ نفر نیز گفت:، چون استانداری جنبه امنیتی دارد و محل تردد بسیاری از مقامات است لذا افرادی را که از قبل در استانداری سوابقی داشتند در اولولیت ما بودند ضمن اینکه ۱۰۰ نفر از همکاران ما نیز در استانداری پیگیر استخدام فرزندان و آشنایان خودشان بودند.
صفدری افزود: به علاوه ما تعداد ۲۰۰ مراجعه کننده داشتیم که خواستار استخدام بودند، از مرد ۶۵ ساله گرفته تا دانشجوی دندانپزشکی و دکترای کارآفرین که همگی حاضر بودند در قبال استخدام کارهای خدماتی انجام بدهند.
وی ادامه داد: از آنجایی که حدود ۱۴ نفر از این ۳۰ سهمیه را برای شهرستانها میخواستیم برای همین به فرمانداران گفتیم کسانی که ساکن بومی شهرستانها هستند را به ما معرفی کنند و البته چهار نفر نیز از میان رانندههای آژانسی انتخاب شدند که بیش از ۶ سال با استانداری همکاری داشتند.
به گفته صفدری سرانجام از میان تمام این داوطلبان ۳۰ نفری که داری شرایط جسمی و روحی مناسب بودند؛ طی فرآیند گزینش جذب شدند.
وی با بیان اینکه طرف قرارداد رسمی این افراد استانداری نیست بلکه یک شرکت واسطه است، گفت: فرآِیند اداری انتخاب این شرکت واسطه نیز از طریق مناقصه طی شده است.
صفدری در خصوص شائبه پشت میز نشینی و کار کارشناسی این افراد نیز گفت: این افراد به هیچ وجه پشت میز نشین نخواهند شد و استخدام آنها صرفا برای کارهای خدماتی است.
گفتنی است پس از مطرح شدن موضوع استخدام ۳۰ نفر در استانداری کرمانشاه در فضای رسانهای استان انتقاداتی به این رویکرد وارد شد.
در همین پیوند نامهای از طرف وزارت کشور خطاب به استاندار کرمانشاه صادر شد که در آن بر مواردی از قبیل ممنوعیت به کارگیری افراد استخدام شده شرکتی در کارهای جاری اداری و نیز طی کردن فرآیند تشکیل پرونده برای این افراد در گزینش و حراست تاکید شده است.
طبق این نامه خطاب به استاندار کرمانشاه تصریح شده که چنانچه افرادی (از مسوولان استانداری کرمانشاه) بدون طی کردن مراحل قانونی اقدامی جهت استخدام افراد انجام داده اند؛ بلافاصله باید به واحد تخلفات اداری معرفی تا با آنها مطابق قانون برخورد شود.