سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظام‌های اطلاع‌رسانی باید از رویکرد تکذیب‌محور دور شوند

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: هم مدیران و هم رسانه‌ها نیازمند تغییر نگرش نسبت به اطلاع‌رسانی در بحران هستند.

محمد گلزاری در نشست تخصصی اطلاع‌رسانی در بحران که بعدازظهر امروز دوشنبه ۲۱ آبان به‌مناسبت سالگرد زلزله کرمانشاه به همت شورای اطلاع‌رسانی دولت و با حضور علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور و هادی خانیکی عضو هیات علمی گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد، به بررسی دلایل شکست «اطلاع‌رسانی» در مواقع بحران پرداخت و اظهار داشت: افکار عمومی اطلاع‌رسانی‌ها را موثر نمی‌دانند، همچنین کاهش نفوذ دولت‌ها در اقناع افکار عمومی دومین دلیل عدم موفقیت در اطلاع‌رسانی در بحران‌ها است.

گلزاری با بیان اینکه نظام تصمیم‌گیری در بحران، فاقد برنامه هماهنگ است، یکی از ریشه‌های آن را هراس از تصمیم‌گیری عنوان و تاکید کرد: عذرخواهی نکردن، عدم اطلاع‌رسانی و جبران خسارت باعث ایجاد نگاهی منفی در مردم نسبت به اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: در جامعه امروز، دسترسی به اخبار در شبکه‌های اجتماعی تسریع شده است، بنابراین باید برنامه‌ریزی مجددی صورت بگیرد. باید دستورالعمل‌هایی در حوزه بحران تببین شود که اگر به بحران رسیدیم، بدانیم چه مسیری را طی کنیم. ارتقای ادراک مدیران نیز در این زمینه اهمیت دارد، بعضا مدیران روابط عمومی در این خصوص دچار مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه هم مدیران و هم رسانه‌های ما نیاز دارند در زمینه بحران، تغییر نگرش داشته باشند و این مهم با ارتباطات نقطه‌ای شکل نمی‌گیرد، افزود: بدون شک در بحران‌ها، رسانه‌ها و از همه مهم‌تر صداوسیما نقش دارند. باید در حوزه اطلاع‌رسانی آنها را به رسمیت بشناسیم. در این گونه شرایط، ضروری است به‌دنبال ساماندهی اطلاع‌رسانی در بحران باشیم. 

محمد گلزاری در ادامه سخنان خود بر ضرورت ایجاد ارتباط موثر با تشکل‌های مردم‌نهاد و حمایت از پژوهش‌های کاربردی تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد برخی آیین‌نامه‌ها با تشکیل کارگروه ویژه اصلاح شوند. مهم‌تر از همه اینها این است که رسانه‌های رسمی کشور نیز اعتباربخشی شوند.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: دستگاه‌های اطلاع‌رسان باید از رویکرد تکذیب‌محور دور شوند. این یک عادت در نظام اطلاع‌رسانی بوده و البته محال است با یک تکذیبیه رسمی بشود اعتبار دستگاه را حفظ کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.