سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سالانه ۱۷ میلیون تن نهاده دامی وارد کشور می‌شود

مدیرعامل سابق شرکت پشتیبانی امور دام گفت: نسبت به دهه ۹۰، میزان واردات نهاده دامی ۱۰ میلیون تن افزایش داشته است.

صدراللّه دولت مدیرعامل اسبق پشتیبانی دام در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با محوریت امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره ور و تجارت تحریم ناپذیر گفت: با نگاهی به ساختار تولید در جهان، آمریکا رتبه نخست، آسیا دوم و اروپا رتبه سوم را دارد، این آمار در میزان تولید مازاد نشان می‌دهد آمریکا باز هم رتبه اول، اروپا دوم و آسیا در جایگاه سوم قرار دارد.

به گفته او، براساس سیاست‌های خارجی کشور، جهان به دو گروه کشور همسو و غیرهمسو تقسیم می‌شود که عمده تأمین کالاهای اساسی ما از کشورهای همسو در سیاست‌های خارجی و با عاملیت کشورهای غیرهمسو انجام می‌شود،امری که از پیش از انقلاب بوده و تا امروز ادامه پیدا کرده است.

دولت ضریب وابستگی کشور در ۸ قلم کالای اساسی غلات، انواع روغن، سویا مرتبط با سفره روزانه خانوار را بالای ۷۰ درصد اعلام کرد و افزود: کشوری مانند برزیل می‌تواند بیش از ۹۰ درصد ذرت، سویا و روغن کشورما را تأمین کند که براین اساس ۷ تا ۱۰ قلم کالای اساسی را به طور کامل از ۳ کشور برزیل، روسیه و قزاقستان که همسو با سیاست‌های خارجی ما هستند، وارد کرد. از این رو باید به سمتی رویم که در راستای کاهش اثر تحریم  با کشورهای همسو واردات را انجام دهیم.

به گفته او، یکی از روش‌ها در تأمین امنیت غذایی بدون مخاطره حذف حلقه‌های واسط است، شیوه دوم خرید تهاتری است که از گذشته رواج داشته و می‌تواند امروز هم مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل اسبق پشتیبانی امور دام ارتباط با کشورهای دوست و خرید مستقیم از کشور مبدا بهترین روش برای کاهش اثرات تحریم دانست و افزود: در دهه ۹۰، ۷ میلیون تن نهاده دامی وارد کشور می‌شد که اکنون این عدد با افزایش ۱۰ میلیون تنی به ۱۷ میلیون تن رسیده است که این امر نشان می‌دهد نه تنها در تولید کالاهای اساسی خودکفا نشده‌ایم، بلکه ضریب وابستگی به واردات افزایش یافته است.

او توسعه زیرساخت‌ها را راهکاری دیگر برای تأمین کالاهای اساسی در راستای مخاطرات کمتر دانست و گفت: ابرچالش‌ها باید تبدیل به ابرپروژه شوند تا شاهد حل ریشه‌ای معضلات باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.