سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده سابق ایران در صندوق‌های بین‌المللی مطرح کرد؛

از بین رفتن سلطه دلار با تجارت ۶۱۵ میلیارد دلاری بریکس

محمد آقا قوام گفت: تجارت اعضای بریکس بین یکدیگر ۶۱۵ هزار میلیارد دلار است و اگر این تجارت با ارز‌های دیگری انجام شود؛ به طور قطع، سلطه دلار از بین می‌رود.

محمد آقا قوام، نماینده سابق ایران در صندوق‌های بین‌المللی در رادیو «گفت‌وگو» با اشاره به سابقه تشکیل بریکس بیان کرد: در سال ۱۳۸۸ این سازمان با چهار کشور برزیل، هند، روسیه و چین تشکیل شد و در آن زمان به بریک معروف بود و به مرور تا امروز، اعضای آن به سرعت افزایش پیدا کردند و دلیلش، ایده‌ای بود که در این کار مطرح بود.

نماینده سابق ایران در صندوق‌های بین‌المللی تصریح کرد: در حال حاضر، بریکس ۱۰ کشور دارد که ایران و آفریقای جنوبی، مصر و اتیوپی و عربستان و امارات نیز، به آن پیوسته‌اند و درواقع، بریکس یک سازمان همکاری بین دولتی است که هم در حوزه اقتصادی و هم در حوزه سیاسی فعال است و ما باید به حجم بزرگی این مجموعه و همکاری اقتصادی نگاه کنیم و می‌تواند ظرفیت‌های خیلی خوبی را فراهم کند.

او اشاره کرد: از نظر جمعیت، جمعیتی که کشور‌های بریکس دارند حدود ۴۵،۳ درصد جمعیت جهان است. یعنی تقریباً نیمی از جمعیت جهان متعلق به کشور‌های عضو بریکس است. 

آقا قوام مطرح کرد: حجم اقتصادی این کشور‌ها بر اساس تولید ناخالص ملی، تا سال آینده از حجم اقتصاد ۷ کشور صنعتی موسوم به گروه هفت که شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و کاناداست فراتر خواهد رفت؛ بنابراین حجم تولید ناخالص کشور‌های بریکس حدود ۳۵ درصد تولید ناخالص جهان است و رشد اقتصادی این کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ میلادی ۳/۵ درصد برآورد شده است که از رشد اقتصادی جهان بالاتر است و شاخص‌ها مهم هستند. 

آقا قوام با بیان اینکه کل ذخایر ارزی کشور‌های بریکس بیشتر از ۵ هزار میلیارد دلار است، گفت: این کشور‌های ده‌گانه عضو بریکس حدود ۲۴ درصد از تجارت جهان را به خود اختصاص داده‌اند و جمعیت آنها که حدود نیمی از جمعیت جهان است یک فرصت بی‌نظیر را در اختیار کشور‌های عضو آن قرار می‌دهد. 

نماینده سابق ایران در صندوق‌های بین‌المللی افزود: تجارت بین اعضای بریکس به عنوان بلوک بزرگ اقتصادی حدود ۶۱۵ هزار میلیار دلار است و اگر این تجارت به جای دلار با ارز‌های دیگر یا از طریق ارز مشترکی که بریکس در نظر دارد و یا حتی ارز‌های ملی صورت بگیرد سلطه دلار را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. زیرا حذف دلار حرف معناداری نیست؛ چراکه هر کشوری بر اساس حجم اقتصادش، پولی که دارد در تجارت جهان نقش خواهد داشت ولی از جنگ جهانی دوم، آمریکا دلار را به عنوان ارز مسلط در تجارت و قیمت‌گذاری کالا‌ها و نگهداری ذخایر در دنیا اعلام کرد قطعاً این تسلط دلاری ازبین خواهد رفت و این بلوک باعث این موضوع می‌شود و چین و روسیه در حال معامله با ارز‌های خودشان هستند و وقتی سلطه دلار توسط بلوک تشکیل‌دهنده سازمان بریکس از بین برود یعنی نیاز به دلار برای انجام مبادلات تجاری به شدت پایین خواهد آورد و این که چنین سلطه‌ای تا چه اندازه ازبین برود امکان دارد به مرور زمان بیشتر شود و دست آمریکا را در اعمال سیاست‌های خود در جهان ضعیف خواهد کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.