سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران:

همچنان در خشکسالی به سر می‌بریم

اردکانی گفت: در خشکسالی به سر می‌بریم و همچنان میزان بارندگی پایین‌تر از نرمال است.

محسن اردکانی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نشست خبری گفت: میزان بارندگی در سال آبی که از اول مهر تا پایان شهریور امسال است ۲۸۰ میلی لیتر بوده است زمانی که اعداد از این عدد پایین‌تر باشد از نظر هواشناسی به آن خشکسالی می‌گویم اکنون در پنجمین سال خشکسالی هستیم.

او افزود: معمولا در استان تهران در طول ۵ سال گذشته ۲ سال خشکسالی چند سال کم آبی و بعد دوباره خشکسالی داشتیم برای اولین بار در ۵۰ سال گذشته ۵ سال خشکسالی را پشت سر هم تجربه می‌کنیم. استان تهران ۲۵ درصد میزان آب شرب بهداشتی در کشور را تامین و توزیع می‌کند. آب تهران را از ۵ سد تامین می‌کنیم.

اردکانی می‌گوید: در سنوات گذشته معمولا ۶۰ درصد منابع تامین آب از منابع سطحی و ۴۰ درصد زیرزمینی بوده که در دو سال گذشته این نسبت تغییر کرده و حالا ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۰ درصد از منابع سطحی تامین می‌شود. سال ۱۴۰۲ حدود ۴۰۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.

او می‌گوید: همچنان در خشکسالی به سر می‌بریم و همچنان میزان بارندگی پایین‌تر از نرمال است. مسیر جریان آب تهران از نظر فنی از بالا به پایین طراحی شده، اما به سبب کاهش ذخایر آب ناگزیر هستیم در این زمینه تغییراتی را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: تلاش شد ۱۰ هزار لیتر در ثانیه به ذخایر آبی تهران اضافه شود، اما به سبب خشکسالی‌ها حدود ۵۶۰ لیتر از منابع آبی را از دست دادیم باید با خشکسالی‌ها سازگار شویم و برنامه‌های خود را در این راستا تدوین و آماده کنیم.

اردکانی اظهار کرد: در حال حاضر میزان پرشدگی سد‌های تهران ۱۳ درصد بوده که این عدد نگران کننده بوده و لازم است مشترکان ۲۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهند. ۱۲ متر مکعب در ماه برای خانوار الگوی مصرف آب است در ۱۹ مرداد در یک روز ۴ میلیون متر مکعب آب استفاده شد که این یک رکورد تاریخی است.

او افزود: برای جلوگیری از فرونشست راهکاهرای مختلفی را دنبال می‌کنیم، یکی از راهکار‌ها تزریق آب و آبخیزداری و آبخوان داری است، بخش کشاورزی ملزم شده که بخشی از پساب را برای اراضی کشاورزی برداشت کند به این ترتیب که ۵۴۷ میلیون متر مکعب حجم پساب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود نتیجه اینکه بخش عمده آب نیز به زمین برمی‌گردد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.