سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مردمی‌سازی بخش کشاورزی هرمزگان گامی در جهت توسعه و پایداری تولید

اولویت وزارت جهادکشاورزی در دولت چهاردهم، کشاورز محوری و تولید است؛ دولت در کنار تولیدکنندگان و کشاورزان، از مردمی‌سازی در بخش کشاورزی در راستای جهش تولید و تامین امنیت غذایی حمایت خواهد کرد.

 سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز به‌عنوان متولی تامین امنیت غذایی و پایداری تولید در بخش مردمی سازی بخش کشاورزی با هدف توسعه زیرساخت‌های این حوزه و در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» پیشگام بوده و برنامه‌های مدونی را برای توسعه این بخش در مناطق مختلف استان عملیاتی و اجرا کرده است.

جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان یکی از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های اقتدار غذایی در دستورکار دولت و وزارت جهادکشاورزی است و سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز باتوجه به قابلیت‌ها و مزییت‌های مناسبی که این استان در بخش اقتصادی و کشاورزی دارد، به این مهم توجه ویژه دارد.
بخش کشاورزی هرمزگان با دارا بودن بیش از ۱۰۰ هزار بهره‌بردار، ترکیب ۱۸ درصد از اشتغال و همچنین ۱۴ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی در استان نقش مردمی در بخش مردمی سازی بخش کشاورزی دارد.

رشد تولید در بخش کشاورزی با مردمی‌سازی و ترویج آموزش

رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان، تکیه بر ظرفیت‌های مردمی و فراهم‌کردن زمینه مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها را گام مهمی در توسعه کشاورزی و رشد تولید برشمرد و گفت: مردمی‌سازی و ترویج آموزش در بخش کشاورزی به توسعه و پایداری تولید می‌انجامد.

عباس مویدی گفت: ایجاد و توسعه صندوق‌های حمایت از فعالیت‌های بخش کشاورزی از اقدامات موثر در مردمی‌سازی تولید بوده که هم‌اکنون ۲۳۶ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در استان هرمزگان فعال است و افزایش سرمایه و توانمندسازی ۱۰ صندوق حمایت از توسعه بخش‌کشاورزی و منابع طبیعی نیز انجام گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه زنبورداری در استان هرمزگان از جمله طرح‌های مردمی‌سازی در این بخش بوده که تولید عسل از ۱۳۰ تن در سه سال گذشته به ۲۱۰ تن در سالجاری با ۹ هزار کلنی زنبور عسل افزایش یافته است.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: طرح نوغانداری با کاشت درختان توت و توزیع جعبه پیله کرم ابریشم برای نخستین‌بار در استان، افزایش پرورش ماهیان گرمابی از ۶۵۰ تن به ۷۵۰ تن در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی، افزایش پرورش ماهیان زینتی از ۱۵۹ هزار قطعه به ۲۸۰ هزار قطعه و احداث ۱۰ سازه آبخیزداری با مشارکت مردم و خیران از دیگر طرح‌های مردمی سازی در بخش کشاورزی این استان است.

مویدی یادآور شد: صدور مجوز‌های کسب و کار بخش کشاورزی در هرمزگان نیز از ۲ هزار و ۴۰۰ فقره به پنج‌هزار و ۳۰۰ فقره افزایش یافته است که در ۲ سال از رشد ۱۲۰ درصدی برخوردار بوده است.

احداث بزرگترین باغ مکانیزه خرمای مجول در راستای مردمی‌سازی بخش کشاورزی

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان احداث بزرگترین باغ مکانیزه خرمای مجول در دشت پلپلک بشاگرد را از دیگر طرح‌های مردمی سازی در بخش کشاورزی این استان عنوان کرد و گفت: امسال در جهت توسعه الگوی کشت نخیلات، نزدیک به ۵۰۰ هکتار نخلستان مجول در بشاگرد احداث شده است که تا پایان سالجاری پیش‌بینی می‌شود ۲۰۰ هکتار زیرکشت این محصول برود.

مویدی یادآور شد: با بهره‌برداری و توسعه این مجموعه پیش‌بینی می‌شود بیش از سه هزار نفر مشغول به کار شوند.

وی توضیح داد: توسعه زراعت چوب با عملیات اجرایی در سطح یک‌هزار هکتار از زمین‌های دشت کلاوی سیریک، توسعه مزرع‌های موز در جاسک، اجرای خط انتقال آب به‌طول ۱۶۵ کیلومتر در دشت مرکزی میناب، توسعه مراکز تکثیر و پرورش آبزیان، بهره‌برداری از ۱۴۵ سازه آبخیزداری و افزایش تولید نهال از ۳۵۰ اصله به هشت میلیون اصله از دیگر اقدامات موثر بخش کشاورزی با مشارکت مردم است.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان همچنین به کاروان ترویجی الگوی کشت پاییزه به عنوان یکی از طرح‌های مهم و در اولویت وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد و افزود: مدیران، کارشناسان و مروجان کشاورزی، شبکه عاملان ترویج کشاورزی، اصناف و تشکل‌های بخش کشاورزی و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی از مخاطبان این کاروان ترویجی هستند که با اولویت کشاورزان تولیدکننده محصولات زراعی زیرپوشش الگوی کشت و کشاورزی قراردادی قرار دارند.

مویدی ابراز کرد: انتقال یافته‌های نوین کشاورزی به بهره‌برداران بخش کشاورزی، رعایت الگوی کشت و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی از اهداف این طرح است.

وی با بیان اینکه استان هرمزگان با تلاش‌های انجام شده سازمان جهادکشاورزی موفقیت‌های زیادی در بخش‌های مختلف کشاورزی داشته است، گفت: در حوزه کشاورزی باتوجه به اعتبارات استانی و ملی، برای تعریف طرح‌های اثرگذار و اقتصادی در سراسر استان تلاش برای برنامه‌ریزی در این خصوص داریم.

رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با تاکید بر حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان در این بخش گفت: طی سال گذشته با وجود محدودیت منابع در سطح کشور نسبت به درخواست متقاضیان، برای بیش از چهار هزار و ۷۵۰ نفر بهره‌دار افزون‌بر ۱۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات کم‌بهره از ردیف‌های مرتبط پرداخت شده است که در مقایسه با سال‌های گذشته و نسبت به سایر استان‌ها، کم‌نظیر بوده است.

وی همچنین یادآور شد: در سه ساله اخیر بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ سود ترجیحی به بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ طرح بخش کشاورزی پرداخت شده است که نتیجه آن اجرای طرح‌های اقتصادی بخش کشاورزی به ارزش سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال و تامین بخشی از نقدینگی با بیش از پنج هزار واحد تولیدی است.

وسعت زمین‌های کشاورزی هرمزگان ۱۶۱ هزار هکتار با تولید سالانه افزون بر۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول باغی و زراعی و یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل است که تاثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات در فصل‌های پاییز و زمستان درسطح کشور دارد.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.