سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادنامه ۵۴ پرستوی مهاجر هلال احمر گلستان

استان گلستان باحدود ۲ میلیون جمعیت در دوران هشت سال دفاع مقدس نزدیک به چهار هزار شهید تقدیم انقلاب کرد که ۵۴ شهید، امدادگر جمعیت هلال احمر این استان شمالی بودند.

مطالعه زندگی شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر گلستان نشان می‌دهد که بیشتر آنان بسیجی و از جوانان برومند اقوام و مذاهب اسلامی ساکن این استان شمالی بودند که برای دفاع از سرزمین ایران و آرمان‌ها و ارزش‌های والای انقلاب اسلامی، باارزش‌ترین دارایی خود یعنی جانشان را در طبق اخلاص گذاشته و تقدیم استقلال، آزادی، امنیت و آرامش مردمان این مرز و بوم کردند.

امدادگران هلال احمر هم که همواره برای نجات جان مردم در شرایط جنگی و زمان صلح در صحنه حاضرند، یکه تاز میدان امدادرسانی به همنوع شدند و در جنگ تحمیلی هم جان دادند تا به جانی زندگی دوباره ببخشند.

۱- ابراهیم سوری

شهید ابراهیم سوری در ۲ آبان ۱۳۴۷ در گنبد کاووس به دنیا آمد، پدرش موسی و مادرش حوا نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند و به‌عنوان پاسدار و امدادگر در جبهه حضور یافت، ۹ دی ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در «مریوان» و نبرد با نیروهای بحث عراق رسید.

پیکر شهید تا مدت‌ها در منطقه برجای مانده بود و دی سال ۱۳۷۶ پس از تفحص در گلزار شهدای امام زاده یحیی بن زید زادگاهش به خاک سپرده شد.

طبق گفته همرزمان، شهید ابراهیم در سال ۱۳۶۴ به محض اعزام به عملیات‌های پراکنده برون مرزی رمضان فرستاده می‌شود، شهید به همراه همرزمان حاضر در آن عملیات اسیر شده و توسط نیروهای بعثی اعدام صحرایی میشود. پیکر پاک این شهید عزیز پس از حدود ۱۰ سال به زادگاهش بازگردانده و در گلزار شهدای امامزاده یحیی بن زید (ع) این شهر به خاک سپرده می‌شود.

۲ - سید محمدعلی حسینی حیدرآبادی

شهید سیدمحمد علی حسینی حیدرآبادی در ۲ خرداد ۱۳۳۶ در روستای حیدرآباد از توابع گرگان به دنیا آمد، پدرش علی اکبر کشاورز بود و مادرش رقیه نام داشت تا چهارم متوسطه در رشته طبیعی درس خواند وی نیز کشاورز بود و از سوی بسیج در جبهه حضور یافت ۲۶ فروردین ۱۳۶۰ با سمت امدادگر در اهواز بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، مزار او در گلزار شهدای زادگاهش واقع است.

۳- سید مرتضی حجازی گلوگاهی

شهید سیدمرتضی حجازی گلوگاهی، ۱۰ فروردین ۱۳۴۷ در روستای لیوان شرقی از توابع بندرگز به دنیا آمد، پدرش سیدمحمد کشاورز بود و مادرش حوریه نام داشت تا پایان دوره متوسطه در رشته بهیاری درس خواند و دیپلم گرفت، سیدمرتضی بهیار بود و از سوی بسیج در جبهه حضور یافت که ۳۰ مهر ۱۳۶۵ در بمباران هوایی اردوگاه لشگر ۲۵ اهواز بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده حبیب الله روستای نوکنده از تابع شهرستان زادگاهش واقع است.

۴ - شعبان مهاجر کرمانی

شهید شعبان مهاجر کرمانی ۲۰ شهریور ۱۳۴۵ در روستای مهترکلاته از توابع کردکوی به دنیا آمد، پدرش رشید و مادرش کلثوم نام داشت، دانش آموز اول متوسطه در رشته اقتصاد بود که به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد، هشتم تیر ۱۳۶۳ با سمت تک‌تیرانداز و امدادگر در منطقه کاویار مریوان توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید، پیکر وی در گلزار شهدای امامزاده روستای روشن آباد از توابع شهرستان زادگاهش به خاک سپرده شد.

۵ - شیرعلی جامی

شهید شیرعلی جامی ۱۵ مهر ۱۳۴۷ در کلاله به دنیا آمد، پدرش غلامعلی کشاورز بود و مادرش شهربانو نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند به عنوان پاسدار و امدادگر به جبهه اعزام شد و ۱۳ فروردین ۱۳۶۷ در «خرمال» عراق بر اثر اصابت ترکش به پهلو شهید شد، مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش واقع است.

۶ - عباس امیرخانی

شهید عباس امیرخانی هشت مهر ۱۳۳۲ در روستای سعدآباد گرگان به دنیا آمد پدرش رمضان و مادرش نور نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند، نجار بود و به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد ۲۷ مرداد ۱۳۶۲ با سمت امدادگر در گیلانغرب توسط نیروهای عراقی براثر ضربه مغزی به شهادت رسید، مزار عباس در گلزار شهدای امامزاده عبدالله زادگاهش واقع است.

۷ - علی اکبر کریم کشته

شهید علی‌اکبر کریم‌کشته ۲۴ بهمن ۱۳۴۴ در کلاله به دنیا آمد، پدرش عباس و مادرش بی‌بی نام داشت، دانش آموز سوم متوسطه در رشته تجربی بود که از سوی بسیج به جبهه اعزام شد، سوم اسفند ۱۳۶۵ در پاسگاه زید عراق بر اثر اصابت ترکش به سر به‌عنوان امدادگر شهید شد، پیکر پاکش در گلزار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شده است.

۸ - علی اکبر معصومی

شهید علی اکبر معصومی در سال ۱۳۴۵ در روستای مزج از توابع شاهرود به دنیا آمد وی فرزند اول خانواده بود پدرش کشاورز و مادرش خانه دار بود تا سال دوم راهنمایی درس خواند به سبب شرایط جنگی کشور و لبیک به حکم جهاد امام خمینی (ره) ترک تحصیل کرد و به صورت داوطلب از طرف جمعیت هلال احمر به جبهه اعزام و درسال ۱۳۶۶ در منطقه ماووت عراق به درجه رفیع شهادت نائل شد.

۹ - علی رایجی

شهید علی رایجی در اول شهریور ۱۳۴۶ در روستای لمسک گرگان به دنیا آمد، پدرش احمد نام داشت تا سوم راهنمایی درس خواند و در قالب بسیج و نیروی امدادگر به جهبه اعزام شد و در ۳۰ آذر ۱۳۶۵ در منطقه هفت تپه و براثر اصابت موشک به شهادت رسید و پیکرش در گلزار شهدای امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.

۱۰ - عیسی مهاجر میقانی

شهید عیسی مهاجر میقانی هفتم مرداد ۱۳۴۰ در روستای سرخنکلاته گرگان چشم به جهان گشود پدرش اسماعیل و مادرش حلیمه نام داشت در نهضت سوادآموزی درس خواند، متاهل و دارای سه پسر و ۶ دختر بود وی از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و هفتم فروردین ۱۳۶۶ با سمت آر پی‌ جی‌ زن و امدادگر در «فاو» عراق براثر اصابت ترکش گلوله تانک شهید و پیکرش در گلزار شهدای بهشت رضای زادگاهش به خاک سپرد شد.

۱۱ - غلامرضا آبده اکبری

شهید غلامرضا آبده اکبری در سال ۱۳۴۶ در روستای بربرقلعه از توابع کلاله به دنیا آمد، پدرش مردی مومن و کشاورز بود چون در شب شهادت یا ولادت امام رضا(ع) متولد شد، مادرش نام او را غلامرضا گذاشت، شهید تا سوم راهنمایی درس خواند اوائل جنگ بود دوست داشت به جبهه برود اما به خاطر سن کم و جثه کوچکی که داشت او را به جبهه نمی‌فرستادند اما سرانجام در سال ۱۳۶۴ از طریق بسیج سپاه پاسداران شهرستان علی آباد به جبهه حق علیه باطل اعزام شد. چون شهید دوره امدادگری را گذرانده بود در جبهه نیز در قسمت امدادگری مشغول به خدمت شد و در چند عملیات هم شرکت کرد و سرانجام در ۲۱ اسفند ۱۳۶۴ در عملیات والفجر هشت در منطقه فاو شهید اما مفقودالاثر شده بود تا اینکه در ۳۰ تیرماه ۱۳۷۶ خبر شهادتش را به خانواده دادند و پیکر پاکش را در روستای زادگاهش به خاک سپردند.

۱۲ - غلامرضا احمدی

شهید غلامرضا احمدی در سوم فروردین ۱۳۳۹ در روستای لیوان غربی نوکنده متولد شد پدر و مادرش نامش را به محبت به امام رضا(ع)، غلامرضا گذاشتند، شهید درسال ۵۸ در رشته علوم تجربی و با معدل عالی دیپلم گرفت و به عضویت بسیج در امر نگهبانی و پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی به جهبه اعزام شد و در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۱ به درجه رفیع شهادت رسید و در امامزاده حبیب الله زادگاهش به خاک سپرده شد.

۱۳ - احمد سینه سپهر

شهید احمد سینه سپهر ۱۳ فروردین ۱۳۳۸ در روستای شموشک علیا گرگان به دنیا آمد پدرش علی جمعه، کشاورز بود و مادرش بی بی نسا نام داشت، تا پایان دوره ابتدایی درس خواند سال ۱۳۵۷ ازدواج کرد و صاحب یک پسر و ۲ دختر شد، به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت و ۲۵ مهر ۱۳۶۵ با سمت راننده و امدادگر در مریوان هنگام رانندگی دچار سانحه شد و براثر ضربه مغزی به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده روستای روشن آباد کردکوی قرار دارد.

۱۴- سیدجمال حاج میرقاسمی

شهید سیدجمال حاج میرقاسمی، ۱۶ آبان ۱۳۳۱ در روستای مرزنکلاته از توابع گرگان به دنیا آمد پدرش سیداحمد و مادرش ماه سلطان نام داشت تا پایان دوره ابتدایی درس خواند سال ۱۳۵۵ ازدواج کرد و صاحب یک پسر و سه دختر شد، به عنوان پاسدار و با سمت امدادگر در جبهه حضور یافت و در شلمچه براثر اصابت ترکش مجروح و هشت اردیبهشت ۱۳۶۶ در بیمارستان تجریش تهران براثر عوارض ناشی از آن، به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش واقع است.

۱۵- اسحاق آبیل

شهید اسحاق آبیل درسال ۱۳۴۴ در خانواده‌ای مذهبی و کشاورز دیده به جهان گشود، تحصیلات ابتدایی را در روستای توران فارس آزادشهر با نمرات عالی پشت سر گذاشت و تحصیلات راهنمایی و متوسطه را در شهرهای آزادشهر و گنبدکاووش طی کرد اسحاق همزمان با تحصیل، در کار کشاورزی نیز کمک حال پدرش بود او از نیروهای فعال بسیج در پایگاه مقاومت سید الشهدای آزادشهر بود و در سال ۱۳۶۴ پس از اخذ دیپلم، به جبهه اعزام و ۲۰ اسفند ۱۳۶۵ به شهادت رسید اما پیکر پاکش ۱۳ خرداد ۱۳۷۵ به خانواده تحویل و در گلزار شهدای آزادشهر به خاک سپرده شد.

۱۶ - علی میر آئیز

شهید علی میر آئیز ۲ فروردین ۱۳۴۶ در روستای شموشک سفلی گرگان به دنیا آمد، پدرش سیدقربان، کشاورز بود و مادرش سکینه نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند او نیز کشاورزی می‌کرد، سال ۱۳۶۴ ازدواج کرد و به‌عنوان پاسدار وظیفه به جبهه اعزام شد و ۲۲ فروردین ۱۳۶۶ با سمت امدادگر در شلمچه براثر اصابت ترکش به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده روستای روشن آباد واقع است.

۱۷- بهروز شمالی

شهید بهروز شمالی ۱۹ بهمن ۱۳۴۳ در یزد به دنیا آمد پدرش منصور، کارمند اداره مخابرات بود و مادرش منیره نام داشت و در گرگان سکونت داشتند، تا پایان دوره متوسطه در رشته تجربی درس خواند و دیپلم گرفت، به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و ۶ آبان ۱۳۶۱ با سمت امدادگر در مریوان توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید مزارش در گلزار شهدای امامزاده عبدالله گرگان واقع است.

۱۸- خداداد آخوندی

شهید خداداد آخوندی اول فروردین ۱۳۴۶ در شهرستان زابل به دنیا آمد اما در کلاله سکونت داشتند پدرش غلامحسن کشاورز بود و مادرش فاطمه نام داشت دانش آموز سوم متوسطه در رشته تجربی بود که از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۲۲ دی ۱۳۶۵ در منطقه شلمچه براثر اصابت ترکش به سر و دست به درجه رفیع شهادت نائل آمد، مزار وی در گلزار شهدای کلاله واقع است.

۱۹ - رجب محمد پاکروان

شهید رجب محمد پاکروان در سال ۱۳۴۲ در روستای دارکلاته از توابع آزادشهر به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند، پس از اخذ دیپلم و قبولی در آزمون سراسری در تربیت معلم مشغول به تحصیل شده و فوق دیپلم می‌گیرد و در اسفند ۶۵ از طریق بسیج به جبهه اعزام شده و در عملیات کربلای ۱۰ در منطقه غرب کشور بر اثر اصابت ترکش به درجه رفیع شهادت نائل می‌شود.

۲۰ - رضا ارجمند عنایت

شهید رضا ارجمند عنایت در سال ۱۳۴۸ در روستای زابل محله علیا از توابع سیجوال بتدرترکمن متولد شد در ۲ سالگی پدرش را از دست داد، تا سال دوم دبیرستان در رشته نظری ادامه تحصیل داد و در دوران جنگ تحمیلی و باهدف دفاع از اسلام و انقلاب راهی جبهه شد و در منطقه فاو در عملیات والفجر هشت با سمت امدادگر به شهادت رسید.

۲۱ - رضا خسروی

شهید رضا خسروی اول مهر ۱۳۳۵ در گالیکش به دنیا آمد، پدرش حسن و مادرش طوبی نام داشت تا اول متوسطه در رشته انسانی درس خواند و به‌عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و اول تیر ۱۳۶۶ با سمت امدادگر در ماووت عراق بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش واقع است.

۲۲ - رمضانعلی رضاپور محمدآبادی

شهید رمضانعلی رضاپور محمدآبادی، ۹ شهریور ۱۳۴۴ در روستای محمدآباد گرگان به دنیا آمد پدرش عسگر و مادرش زهرا نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند متاهل و صاحب یک پسر و ۲ دختر بود و از سوی جهادسازندگی به جبهه اعزام شد و چهارم فروردین ۱۳۶۶ با سمت امدادگر در منطقه شلمچه دچار سانحه رانندگی شد و به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله واقع است.

۲۳ - غلامرضا گلعذاری

شهید غلامرضا گلعذاری، ۲۹ بهمن ۱۳۴۴ در گرگان به دنیا آمد، پدرش مهدی در شهرداری کار می‌کرد و مادرش بی بی زهرا نام داشت دانشجوی سال دوم دوره کارشناسی در رشته اقتصاد بود که از سوی هلال احمر به جبهه اعزام شد و ۲۷ دی ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در بمباران هوایی اهواز بر اثر اصابت ترکش به سر شهید شد، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله است.

۲۴ - قدرت الله بارانی

شهید قدرت الله بارانی ۲۱ خرداد ۱۳۴۸ در زابل چشم به جهان گشود پدرش اسحاق و مادرش فرخ نام داشت ساکن روستای قرق گرگان بودند، تا چهارم متوسطه درس خواند به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و ۲۱ دی ۱۳۶۵، با سمت امدادگر در شلمچه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به سر، شهید شد. پیکرش را در گلزار شهدای امامزاده روستای الازمن علی‌آباد کتول به خاک سپر شد.

۲۵ - مجید گلچین

شهید مجید گلچین، اول فروردین ۱۳۴۶ در روستای کوه‌میان آزادشهر به دنیا آمد پدرش علی‌اصغر کشاورز بود و مادرش زرافشان نام داشت، تا پایان دوره ابتدایی درس خواند وی نیز کشاورز بود و از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و اول آبان ۱۳۶۲ با سمت کمک تیربارچی و امدادگر در مریوان توسط گروه‌های ضدانقلاب براثر اصابت ترکش خمپاره به کمر، شهید شد، مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش قرار دارد.

۲۶ - محمدتقی رجبی

شهید محمدتقی رجبی، ۲ اسفند ۱۳۴۶ در مینودشت به دنیا آمد پدرش گل محمد، پارچه فروش بود و مادرش مریم نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند، شهید از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۱۲ اسفند ۱۳۶۵ در شلمچه به شهادت رسید، پیکر وی مدت‌ها در منطقه ماند و ۲۵ مهر ۱۳۷۵ پس از تفحص، در گلزار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شد.

۲۷ - محمدتقی عرب مفرد

شهید محمدتقی عرب مفرد در سال ۱۳۴۸ در شهر جلین گرگان به دنیا آمد، وی تا پایه پنجم ابتدایی در زادگاهش درس خواند، شهید در جریان انقلاب از جوانان پرشور و فعال بود و در راهپیمایی‌ها مشارکت داشت پس از پیروزی انقلاب و تشکیل بسیج به عضویت این نهاد درآمد و در زمان جنگ نیز به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل به عنوان امدادگر اعزام شد و در عملیات والفجر ۱۰ و بمباران هوایی دشمن بعثی در منطقه خرمال حلبچه براثر اصابت ترکش در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ به مقام رفیع شهادت نایل شد، پیکر پاک این شهید در گلزار شهدای شهر جلین به خاک سپرده شده است.

۲۸ - محمدحسین احمدی

شهید امدادگر محمدحسین احمدی در سال ۱۳۴۳ در گرگان چشم به جهان گشود و تا پایان دوره راهنمایی درس خواند وی در بحبوحه انقلاب به اتفاق خانواده‌اش در راهپیمایی‌ها و تظاهرات علیه رژیم سفاک پهلوی شرکت می‌کرد با شروع جنگ تحمیلی تصمیم گرفت به‌عنوان امدادگر و بسیجی به جبهه اعزام شد و در عملیات کربلای پنج که یکی از سنگین‌ترین عملیات‌های هشت سال دفاع مقدس بود براثر اصابت ترکش خمپاره به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

۲۹ - محمد حیدری

شهید محمد حیدری در سال ۱۳۴۸ در روستای جهان آباد گرگان چشم به جهان گشود و تا دوران راهنمایی درس خواند و با عشق و علاقه خاصی که به بسیج داشت به عضویت پایگاه روستای حسین آباد ملک درآمد، عشق به اسلام و انقلاب و تفکرات حضرت امام بود که او را راهی جبهه کرد و چون آموزش امدادگری دیده بود در منطقه هفت تپه و در گردان ویژه بهداری لشکر ۲۵ کربلا مستقر شد و در حین انجام وظیفه و کمک و مداوای مجروحین و رزمندگان در تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۶۵ براثر بمباران رژیم بعث عراق به شهادت رسید. پیکر پاک شید در گلزار شهدای امام زاده عبدالله به خاک سپرده شد.

۳۰- محمد سایری

شهید محمد سایری سوم اسفند ۱۳۱۵ در روستای سایر مینودشت به دنیا آمد پدرش محمدیوسف و مادرش خدیجه نام داشت. تا پایان دوره ابتدایی درس خواند سال ۱۳۴۴ ازدواج کرد و صاحب سه پسر و هفت دختر شد، به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت و چهارم اردیبهشت ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در فاو عراق براثر اصابت ترکش به ناحیه سر، شهید شد، مزار وی در گلزار شهدای گالیکش قرار دارد.

۳۱ - محمد شادکام

شهید محمد شادکام، ۱۰ شهریور ۱۳۴۱ در گنبدکاوس دیده به جهان گشود پدرش علی و مادرش نرگس نام داشت تا پایان دوره کاردانی در رشته برق درس خواند، معلم بود سال ۱۳۶۰ ازدواج کرد و صاحب یک پسر شد، به‌عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت و ۱۷ تیر ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در قلاویزان توسط نیروهای عراقی بر اثر اصابت ترکش خمپاره به ناحیه گردن به فیض شهادت نائل آمد، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده یحیی بن زید زادگاهش است.

۳۲ - محمد محمدی

شهید محمد محمدی، ۲ فروردین ۱۳۴۱ در روستای سلطان آباد گرگان به دنیا آمد پدرش علی‌اکبر، کشاورز بود و مادرش فاطمه نام داشت. دانش آموز سوم متوسطه در رشته تجربی بود و به‌عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و هفت مرداد ۱۳۶۱ با سمت امدادگر در پاسگاه زید عراق بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، پیکر وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله زادگاهش به خاک سپرده شد.

۳۳ - محمد میرحسینی

شهید محمد میرحسینی، اول تیر ۱۳۴۸ در آزادشهر به دنیا آمد پدرش عیسی، مغازه تعمیرات دوچرخه و مادرش خانم جان نام داشت، دانش آموز سال دوم متوسطه بود که از سوی بسیج به جبهه اعزام شد دوم تیر ۱۳۶۶، با سمت امدادگر در ماووت عراق بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش قرار دارد.

۳۴ - احمد مسعودی

شهید احمد مسعودی، ۱۲ دی ۱۳۴۸ در روستای حاجی بالخان گنبدکاووس چشم به جهان گشود پدرش قوشه، کشاورزی میکرد و مادرش آنه بی بی نام داشت، تا دوم متوسطه درس خواند و از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۲۷ فروردین ۱۳۶۶ در ماووت عراق با سمت امدادگر براثر اصابت ترکش به شهادت رسید، پیکر او در گلزار شهدای زادگاهش به خاک سپرده شد.

۳۵ - مشهدقلی دوزینی

شهید مشهدقلی دوزینی، اول خرداد ۱۳۴۷ در روستای قلی تپه مینودشت به دنیا آمد، پدرش علی اکبر، کشاورز بود و مادرش سیده خانم نام داشت. دانش آموز اول متوسطه در رشته تجربی بود و از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۱۲ بهمن ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در فاو عراق بر اثر اصابت ترکش به ناحیه صورت و سینه به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای زادگاهش واقع است.

۳۶ - مصطفی عربی نوده

شهید مصطفی عربی نوده، ۲ فروردین ۱۳۴۹ در روستای نوده ملک گرگان به دنیا آمد پدرش حسین، کشاورز بود و مادرش سلیمه نام داشت دانش آموز دوم هنرستان در رشته کشاورزی بود که از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و پنجم مرداد ۱۳۶۷ با سمت تیربارچی در مریوان توسط نیروهای عراقی براثر اصابت ترکش گلوله توپ به ناحیه سر به درجه رفیع شهادت نائل آمد مزار او در گلزار شهدای امامزاده عبدالله قرار دارد.

۳۷ - مصیب صالحی میان آبادی

شهید مصیب صالحی میان آبادی، اول فروردین ۱۳۴۱ در روستای میان آباد گرگان به دنیا آمد پدرش اصغر، کشاورز بود و مادرش فاطمه نام داشت. تا سوم متوسطه در رشته تجربی درس خواند پاسدار و متاهل بود، ۲۴ تیر ۱۳۶۴ با سمت امدادگر در گل زرد اشنویه هنگام درگیری با نیروهای عراقی به شهادت رسید اما جاوید الاثر است و مزار یادبود وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله قرار دارد.

۳۸ - رمضانعلی فولادی مهترکلاته

شهید رمضانعلی فولادی مهتر کلاته، ۲۰ شهریور ۱۳۴۵ در روستای مهترکلاته کردکوی به دنیا آمد پدرش حسین و مادرش مریم بانو نام داشت، دانش آموز سوم متوسطه در رشته تجربی بود و از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۲۷ بهمن ۱۳۶۴ در منطقه فاو عراق براثر اصابت ترکش به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده روستای روشن آباد واقع است.

۳۹ - محمدرضا کیاتپه

شهید محمدرضا کیاتپه، ۱۰ فروردین ۱۳۴۹ در گرگان به دنیا آمد پدرش غلامرضا و مادرش کلثوم نام داشت تا اول متوسطه درس خواند و از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و اول بهمن ۱۳۶۶ با سمت بهیار در ماووت عراق براثر اصابت ترکش به ناحیه سر، پا و پهلو به شهادت رسید و مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله واقع است.

۴۰ - محمد اسمعیلی

شهید محمد اسمعیلی، سوم فروردین ۱۳۳۳ در روستای مزج شاهرود به دنیا آمد پدرش مهدی و مادرش فاطمه نام داشت و در گنبدکاووس سکونت داشتند. تا پایان دوره ابتدایی درس خواند. راننده آمبولانس بود و به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافت، ۱۵ تیر ۱۳۶۷ با سمت راننده آمبولانس در بمباران شیمیایی حلبچه عراق به شهادت رسید. مزار او در گلزار شهدای امامزاده یحیی بن زید(ع) این شهر واقع است.

۴۱ - حسینعلی تاجیک جلالی

شهید حسینعلی تاجیک جلالی، ۱۰ شهریور ۱۳۴۴ در سرخنکلاته گرگان به دنیا آمد پدرش علی اکبر، کشاورز و راننده ماشین بود و مادرش صغرا نام داشت تا پایان دوره متوسطه در رشته اقتصاد درس خواند و دیپلم گرفت به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت و ۱۱ شهریور ۱۳۶۴ با سمت امدادگر در مریوان هنگام درگیری با گروهک ضدانقلاب براثر اصابت گلوله و ترکش خمپاره به شهادت رسید مزار وی در گلزار شهدای بهشت رضای زادگاهش واقع است.

۴۲ - غلامحسن سلاحی

شهید غلامحسن سلاحی، سوم خرداد ۱۳۴۹ در روستای اوزینه گرگان دیده به جهان گشود پدرش حسین، کارگر بود و مادرش صغرا نام داشت دانش آموز سوم متوسطه در رشته تجربی بود، به عنوان بسیجی به جبهه اعزام و ۲۲ دی ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در شلمچه براثر اصابت ترکش خمپاره شهید شد، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله واقع است.

۴۳ - ابراهیم کوچک زایی (خلیل زاده)

شهید ابراهیم کوچک زایی (خلیل زاده)، ۲ تیر۱۳۴۷ در شهرستان زابل به دنیا آمد، پدرش ملک، کارگر بود و مادرش معصومه نام داشت، ساکن گرگان بودند، تا سوم راهنمایی درس خوانده بود و به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد، هفت دی ۱۳۶۴ با سمت امدادگر در چنگوله توسط نیروهای عراقی براثر اصابت ترکش خمپاره به شهید رسید مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله قرار دارد.

۴۴ - حسنعلی فرصاد خراسانی

شهید حسنعلی فرصاد خراسانی فرزند براتعلی در خرداد ۵۳ در کردکوی چشم به جهان گشود، تا پایه اول نظری و رشته تجربی درس خواند، عضو فعال پایگاه امام جعفر صادق (ع) شهرش بود به عنوان بسیجی و امدادگر به جبهه اعزام شد و در پنج تیر ۱۳۶۶ در عملیات والفجر هشت در منطقه فاو به شهادت رسید و مزارش در گلزار شهدای کردکوی واقع است.

۴۵ - علی موسی مقصودلو جعفری

شهید علی موسی مقصودلو جعفری، اول اردیبهشت ۱۳۴۵ در سرخنکلاته گرگان چشم به جهان گشود پدرش ابراهیم، کشاورز بود و مادرش زهرا نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند او هم کشاورزی می‌کرد، به عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت و ۲۴ دی ۱۳۶۵ با سمت امدادگر در سومار توسط نیروهای عراقی براثر اصابت ترکش به ناحیه قلب، سینه و پا به شهادت رسید پیکر وی در گلزار شهدای بهشت رضای زادگاه به خاک سپرده شد.

۴۶ - رحیم صادقی فر

شهید علی صادقی فر، ۳۰ شهریور ۱۳۵۱ در روستای امام عبدالله مینودشت به دنیا آمد پدرش ابراهیم، نجار بود و مادرش مرضیه نام داشت، تا اول متوسطه درس خواند، از سوی بسیج در جبهه اعزام شد و ۲۷ خرداد ۱۳۶۶ با سمت امدادگر در ماووت عراق براثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید مزار او در گلزار شهدای روستای محمدزمان خان شهرستان زادگاهش واقع است.

۴۷ - مسلم اُخلی

شهید مسلم اُخلی، اول شهریور ۱۳۳۵ در روستای حاجی کلاته علی‌آبادکتول به دنیا آمد پدرش نورعلی و مادرش معصومه نام داشت، تا پایان دوره کاردانی درس خواند و معلم بود، سال ۱۳۵۴ ازدواج کرد و صاحب چهار پسر و یک دختر شد، به عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و چهارم خرداد ۱۳۶۶ در منطقه شلمچه براثر اصابت ترکش خمپاره به ناحیه سر به شهادت رسید مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله روستای معصوم آباد شهرستان زادگاهش قرار دارد، برادرش سلمان نیز شهید شده است.

۴۸ - رمضان اوکاتی

شهید رمضان اوکاتی، ۱۷ دی ۱۳۴۵ در گرگان به دنیا آمد پدرش موسی، کارگر ساختمان بود و مادرش خدیجه نام داشت. تا پایان دوره متوسطه درس خواند و دیپلم گرفت از سوی بسیج به جبهه اعزام شد و ۲۶ اسفند ۱۳۶۳ با سمت امدادگر در شرق رود دجله عراق به شهادت رسید پیکرش مدت‌ها در منطقه بر جا ماند و پس از تفحص در گلزار شهدای شهرستان زاهدان به خاک سپرده شد.

۴۹ - مهدی حائری

شهید مهدی حائری در سال ۱۳۴۵ در خانواده‌ای مذهبی در گرگان متولد شد تحصیلات خود را تا سال چهارم دبیرستان ادامه داد و در زمان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۳ از طریق بسیج عازم جبهه جنوب شد و به عنوان امدادگر در خدمت رزمندگان اسلام بود و درسال ۶۴ و براثر بمباران هواپیمای دشمن در منطقه ام القصر به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

۵۰ - شیرعلی جهانتیغ

شهید شیرعلی جهانتیغ، سوم دی ۱۳۴۵ در روستای قول حاجی گنبدکاوس دیده به جهان گشود پدرش غلامعلی و مادرش تاج بی‌بی نام داشت تا دوم متوسطه درس خواند و به‌عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و ۲۲ دی ۱۳۶۵ با سمت بهیار در شلمچه براثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، پیکر پاکش در گلزار شهدای امامزاده یحیی بن زید این شهر به خاک سپرده شد.

۵۱ - علی جهانی هزار رودی

شهید علی جهانی هزار رودی، اول مهر ۱۳۱۸ در فومن به دنیا آمد نام پدرش ابراهیم علی و مادرش رشیده بود و در گرگان سکونت داشتند. تا سوم ابتدایی درس خواند، سال ۱۳۳۷ ازدواج کرد و صاحب ۲ پسر و سه دختر شد، به‌عنوان استوار دوم ژاندارمری در جبهه حضور داشت و پنجم آذر ۱۳۵۹ با سمت راننده آمبولانس در «اروندرود» بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای امامزاده عبدالله واقع است.

۵۲ - علی رحیمی

شهید علی رحیمی، ۱۳ آذر ۱۳۴۵ در روستای ینقاق گالیکش به دنیا آمد. پدرش محمد و مادرش صغرا نام داشت تا پایان دوره راهنمایی درس خواند، بهیار بیمارستان بود، به‌عنوان سرباز ارتش در جبهه حضور یافت و سوم آذر ۱۳۶۵ در منطقه باختران هنگام درگیری با نیروهای عراقی براثر اصابت ترکش خمپاره به شهادت رسید، مزار وی در گلزار شهدای بی‌بی حلیمه زادگاهش واقع است.

۵۳ - قربانعلی ساوری بالا جاده

شهید قربانعلی ساوری بالا جاده فرزند رجبعلی، ۱۵ اردیبهشت ۱۳۵۲ در کردکوی به دنیا آمد و تا سوم راهنمایی درس خواند، به عنوان بسیجی و امدادگر به جبهه اعزام شد و در ۲۰ خرداد ۱۳۶۵ در عملیات کربلای یک، منطقه قلاویزان به درجه رفیع شهادت نائل آمد پیکر پاکش در گلزار شهدای روستای بالاجاده به خاک سپرده شد.

۵۴- محمدحسن مهدی پور دنگلانی

شهید محمدحسن مهدی پور دنگلانی، ۲۰ اردیبهشت ۱۳۳۶ در گرگان به دنیا آمد، پدرش عباس در دادگستری کار می‌کرد و مادرش عفت نام داشت، تا چهارم متوسطه در رشته اقتصاد درس خواند و کارمند آموزش و پرورش بود، به‌عنوان بسیجی به جبهه اعزام شد و چهارم دی ۱۳۶۵ در عملیات کربلای چهار با سمت راننده آمبولانس در ام‌الرصاص عراق براثر اصابت ترکش به ناحیه گردن به شهادت رسید، مزارش در گلزار شهدای امامزاده عبدالله واقع است.

مطابق داده‌ دستگاه‌های مرتبط در گلستان، نزدیک به ۳۳ هزار رزمنده از این استان در جنگ تحمیلی شرکت داشتند.

این استان شمالی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس چهار هزار شهید تقدیم کرده و افزون بر این ۱۳ هزار جانباز و هزار و ۱۷۸ آزاده دارد و همچنین هم اکنون پیکر پاک و مطهر ۱۴۰ تن از شهدای گمنام در ۵۴ نقطه گلستان در خاک استان حضور دارند و ۲۲۰ شهید گلستان در حال حاضر مفقودالاثر و جاویدالاثر هستند.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: شهدا ، امدادگران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.