جاوید عباسی گفت: این رزمایش سه روزه است که از نوزدهم آبان شروع شده و تا بیست و یکم آبان اجرا میشود که با تشکیل ۳۷ گروه در شهرستانهای استان فارس، داروخانهها و فروشگاههای گیاه پزشکی نظارت میشوند.
به گفته او در این پایشها پروانه فعالیت و حضور مسئولان فنی، وضعیت ثبت سموم در سامانه مانیتورینگ و نحوه توزیع سموم براساس نسخه الکترونیک گیاه پزشکی مورد بررسی قرار میگیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: نگهداری و توزیع سمومهای غیر مجاز از جمله تاریخ منقضی، قاچاق و تقلبی از مصادیق تخلف است و در صورت مشاهده منجر به ضبط کالا و پلمب فروشگاه خواهد شد و متخلفین به مراجع قضایی معرفی میشوند.
او تاکید کرد: برخی از سموم از جمله داکونیل، پاراکوات، دیازینون و دورسبان از چرخه مصرف کشاورزی خارج شدند و همچنین عرضه سموم زینک فسفاید و فسفید آلومینویم در داروخانه های گیاهپزشکی ممنوع است و با توزیع کنندگان این سموم برخورد قانونی خواهد شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: نهادهها افزون بر اینکه به افزایش تولید محصول کمک میکنند، اگر اصول صحیح مصرفشان رعایت نشود یا اینکه خود نهادهها به لحاظ ماهیتی دارای معایب یا فاقد استانداردهای لازم باشند، میتوانند اثرات نامطلوبی بر روی محصول و نهایتاً بر سلامت غذا بگذارند.
رزمایش پایش داروخانههای گیاهپزشکی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تعزیرات حکومتی، اتحادیه تخصصی بذر، سموم و گل و گیاهان زینتی، اتاق اصناف فارس و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی این استان همزمان با سراسر کشور در حال اجراست.