سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویکرد «متناقض» ترامپ در مواجهه با تنش‌های غرب آسیا

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مطلبی به مواضع ضد و نقیض ترامپ در مورد تنش‌های جاری در منطقه غرب آسیا پرداخت.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در مطلبی با اشاره به اینکه ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود مواضع ضد و نقیضی در مورد تنش‌های جاری در منطقه غرب آسیا نشان می‌داد، نوشت که وی همزمان با وعده صلح در این منطقه، اما به نتانیاهو در ماه اکتبر (مهر/آبان) گفته بود «آنچه را که باید انجام دهید، انجام دهید».

«واشنگتن پست» امروز (شنبه) با بیان این مقدمه نوشت: با توجه به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، جنگ‌های اسرائیل در خاورمیانه به احتمال زیاد چالشی زودهنگام برای رئیس‌جمهوری خواهد بود که رویکرد موسوم به «اول آمریکا» را در سیاست خارجی خود تبلیغ می‌کند و مدت‌هاست که به غیرقابل پیش‌بینی بودنش در صحنه بین‌المللی مشهور است.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، «بسیاری در تل‌آویو با شنیدن خبر پیروزی ترامپ در انتخابات آسوده خاطر شدند؛ اگرچه کارشناسان در مورد اینکه دور دوم ریاست جمهوری ترامپ ممکن است اسرائیل را بی‌پرواتر کند یا منجر به کاهش حمایت آمریکا [از رژیم صهیونیستی]شود، اختلاف نظر دارند».

در ادامه گزارش واشنگتن پست آمده است که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود به طور گسترده خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه شد و وعده داد که «شما در خاورمیانه صلح خواهید داشت»، بدون اینکه هیچ طرح خاصی برای چگونگی انجام آن ارائه کند، این در حالی است که در ماه اکتبر (مهر/آبان) به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر [رژیم]اسرائیل نیز گفته بود که «آنچه را که باید انجام دهید، انجام دهید».

از سوی دیگر، او در سخنرانی خود پس پیروزی در انتخابات ادعا کرد که در چهار سال نخست ریاست‌جمهوری «ما هیچ جنگی نداشتیم» و همچنین مدعی شد که «من جنگی را آغاز نمی‌کنم بلکه جنگ را متوقف خواهم کرد».

نویسنده این مطلب در ادامه با بیان اینکه «ترامپ همچنین سعی کرد رای یهودیان و مسلمانان را جذب کند و گاهی از خود مواضعی ضد و نقیض در مورد درگیری در خاورمیانه نشان می‌داد»، به شهادت یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی حماس توسط رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود که ترامپ این اقدام تروریستی را جشن گرفت و مدعی شد که نتانیاهو «کار خوبی انجام می‌دهد».

رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده در ماه مه (اردیبهشت/خرداد) گفته بود که از آنچه «حق اسرائیل برای ادامه جنگ با تروریسم» توصیف کرد، حمایت می‌کند، به سیاست‌های خود در قبال اسرائیل می‌بالد و قول می‌دهد که اعتراض‌های حامیان فلسطین را در محوطه دانشگاه‌ها سرکوب کند.

این روزنامه پرشمارگان آمریکایی افزود: ترامپ در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) نسبت به راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین ابراز تردید کرد و به مجله «تایم» گفت «زمانی بود که فکر می‌کردم [راه حل]دو دولتی می‌تواند عملی باشد. اکنون بر این باورم که [اجرای راه حل]دو دولتی بسیار بسیار سخت خواهند بود».

«احمد مورسی» یکی از اعضای مهمان در «شورای خاورمیانه در امور جهانی» در بیانیه‌ای گفت که ترامپ و تیم او در پی وعده‌های کمپین انتخاباتی خود «به احتمال زیاد برای به نمایش گذاشتن توانایی صلح آفرینی خود، برای آتش‌بس یا توافقات صلح موقت تلاش خواهند کرد».

وی همچنین خاطرنشان کرد که با توجه به روابط نزدیک رژیم صهیونیستی با ترامپ و متحدانش، چنین اقداماتی «بعید است شرایط را برای فلسطینیان بهبود بخشد یا مسیری معنادار به سوی تشکیل کشور فلسطینی ایجاد کند».

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.