سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصول فنی برداشت و ذخیره‌سازی مرکبات

مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با فرارسیدن زمان برداشت و ذخیره سازی میوه مرکبات اطلاعیه‌ای را برای باغداران و بهره برداران را منتشر کرد.

 روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران اعلام کرد:مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی طی اطلاعیه با عنایت به فرارسیدن زمان برداشت و ذخیره سازی میوه مرکبات (پرتقال) و لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی ناشی از بیماری‌های انباری میوه، توجه باغداران و بهره برداران را به نکات ذیل جهت جلب می‌نماید:

میوه‌هایی برای ذخیره سازی و نگهداری در انبار مناسب خواهند بود که عملیات به باغی مانند آبیاری مناسب، تغذیه، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی (آفات و بیماری‌ها) در آن باغات به خوبی رعایت شده و نسبت قند به اسید آن نرمال و مناسب باشد. 
 

میوه‌های پوسیده روی سطح خاک قبل از شروع برداشت، جمع آوری شده و از باغ خارج گردند.
 

بمنظور پیشگیری از صدمات مکانیکی به میوه، اصول فنی برداشت از جمله استفاده از دستکش نخی، قیچی باغبانی مخصوص (نوک گرد) رعایت گردیده و از جعبه‌های مناسب برای ذخیره میوه استفاده شده و در‌جابجایی دقت کافی به‌منظور عدم ضربه خوردگی به میوه‌ها مورد توجه قرار گیرد.
 

ضروری‌است برداشت کامل تمامی میوه‌ها (سالم یا دارای هر نوع عارضه) از روی درختان در درجه حرارت مناسب آب و هوایی و ترجیحا خنک روز و بدون بارندگی صورت گرفته و جعبه‌ها را در سایه نگهداری نموده و میوه‌های زخمی، ترک خورده، دارای علائم آفتاب سوختگی یا آسیب دیده ناشی از هر نوع صدمات مکانیکی و همچنین میوه‌های با علائم خسارت آفت و بیماری نظیرلیسک، حلزون، مگس مدیترانه‌ای یا دارای علائم پوسیدگی ... از میوه‌های سالم جدا سازی شده و در عمق ۵۰ سانتی خاک دفن یا از باغ خارج و معدوم شوند.
 

حداکثر ۲۴ ساعت پس از برداشت میوه، شستشو و گرما درمانی انجام گرفته و پس از خشک شدن میوه بلافاصله عملیات ضد عفونی با قارچکش مناسب جهت کاهش ضایعات و پوسیدگی صورت گرفته و به انبار مناسب یا سردخانه انتقال یابد.
 

ضدعفونی میوه‌های سالم جداسازی شده با قارچکش‌های توصیه شده نظیر اپیرودیون + کاربندازیم (رورال تی اس) بمیزان ۱ تا ۵/۱ کیلو در ۱۰۰۰ لتیر آب به مدت یک دقیقه یا استفاده از واکس محافظ استاندارد مرکبات بصورت آغشته کردن با اسفنج یا اسپری کردن با دوز توصیه شده انجام گردد.
 

برای کاهش خسارت ناشی از بیماری‌های انباری ضروری‌است انبار، پالت‌ها و جعبه‌ها قبل از ذخیره سازی با سموم قارچکش مناسب ضد عفونی شوند.
 

رعایت نکات فنی از جمله توجه به استاندارد‌های بسته بندی، ایجاد فضای مناسب برای راهرو‌ها و خالی گذاشتن یک سوم فضای انبار جهت برقراری تهویه مطلوب بهمراه استفاده از جعبه و پالت‌های های مناسب ذخیره میوه به‌منظور جلوگیری از صدمات مکانیکی تاکید می‌گردد.
 

تنظیم دما و رطوبت انبار، برابر ضوابط بهداشتی انبارداری برای حفظ کیفیت میوه الزامی است.
 

درجه حرارت مناسب برای پرتقال ۵-۴ درجه سانتی گراد و میزان رطوبت ۹۰-۸۵ درصد می‌باشد.
 
در صورت کاهش رطوبت انبار، تشتک آب در کف انبار قرار داده شود.
 
برای تهویه مناسب می‌بایست دریچه‌هایی در دیواره انبار در قسمت‌های پایین تعبیه شوند که قابل باز و بسته شدن باشند و فن‌هایی در بالای انبار برای خروج هوا نصب گردد. معمولا شب‌ها دریچه‌ها را باز نگه می‌دارند تا هوا وارد شود و از قسمت فوقانی فن‌ها به خروج هوا و جایگزینی هوای جدید از طریق دریچه‌های پایینی کمک می‌کند. در روز دریچه‌ها بسته و فن خاموش نگه داشته می‌شود.
 

برای بالابردن دوام انبارداری میوه مرکبات پس از ضدعفونی با قارچکش، خشک کردن میوه‌ها قبل از آغشته کردن به واکس‌های استاندارد توصیه می‌شود.
 
بازدید دوره‌ای حداقل هر دو هفته یکبار از میوه‌های انبار شده جهت بررسی وضعیت سلامت میوه‌ها توصیه شده و درصورت مشاهده میوه‌های پوسیده، آن را جدا کرده و از انبار خارج نمایید.

 در ضمن کارشناسان حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی آماده ارائه راهنمائی‌های لازم به باغداران و بهره برداران گرامی می‌باشند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.