سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهرورزان موسسه خیریه دارالاکرام در شیراز تجلیل شدند

آیین نکوداشت و تجلیل از مقام مهرورزان موسسه خیریه دارالاکرام شیراز (گل نرگس) به مناسبت دهمین سال فعالیت این موسسه در شیراز برگزار شد.

مدیرعامل موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام کشور با اشاره به اینکه موسسه دارالاکرام از سال ۸۰ تاسیس و ۲۳ سال است که مشغول به فعالیت است، گفت: هدف اصلی این موسسه قرارگرفتن در کنار دانش‌آموزان فاقد سرپرست موثری است که علاقه‌مند به تحصیل هستند، اما در روند تحصیل خود با مشکلاتی روبرو شده‌اند.

‌مصطفی میراحمدی‌زاده با بیان اینکه این موسسه از نخستین روز بر مبنای اصولی همچون حفظ کرامت انسانی افراد، شفافیت مالی، عدم فعالیت‌های درآمدزا برای خیریه، عدم فعالیت‌های سیاسی و رعایت چهارچوب‌ها پایه‌ریزی شده و شروع به فعالیت کرده است، اظهارداشت: پذیرش دانش‌آموزان از هر مکتب، مذهب، نژاد و قومیتی در موسسه دارالکرام نباید فرقی داشته باشد.

مدیرعامل موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام یادآور شد: این موسسه بیش از ۸ هزار دانش‌آموز را در قالب ۲۲ شعبه در شهر‌های مختلف کشور بورسیه دارد و مجوز‌های لازم را از وزارت کشور، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها اخذ کرده است.

او ادامه داد: علاوه بر دفاتر شعب، یکی دو سال است که فرمول نمایندگی را برپا کرده‌ایم؛ خیریه‌های که در شهر‌های مختلف هم‌سو با دارالاکرام مشغول فعالیت هستند کار این موسسه را نیز انجام می‌دهند.

میراحمدی‌زاده افزود: با استارتاپ «به مهربانی» یکسری خدمات از تهران و یکسری خدمات از خارج از کشور برای دانش‌آموزان دریافت می‌شود به‌طوری که دانش‌آموزان به‌صورت ماهیانه و براساس معدل، پایه تحصیلی و دستاورد‌های خود در این سامانه بورسیه دریافت می‌کنند.

مدیرعامل موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام گفت: این بورسیه‌ها از ۳۰۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزارتومان است و برای برخی از دانش‌آموزان که از خارج کشور حمایت می‌شوند تا یک و نیم و دو میلیون تومان هم این دریافتی‌ها انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه دانش‌آموزان موسسه دارالاکرام دارای مددکار هستند و فعالیت‌های آنها رصد می‌شود، خاطرنشان‌کرد: مسائل آموزشی، مددکاری، مشاوره، بهداشت و درمان، معیشت دانش‌آموزان و کارآفرینی برای مادران از‌جمله اقداماتی که توسط این موسسه در حال انجام است.

میراحمدی‌زاده با بیان اینکه کار اصلی این موسسه آموزش است، اما به دیگر مسائل دانش‌آموزان نیز توجه شده است، تصریح‌کرد: هر سال قرارداد‌های بورسیه بسته می‌شود و تعهدات دو طرفه‌ای نسبت به ادامه تحصیل دانش‌آموزان داده می‌شود.

او یادآورشد: موسسه دارالاکرام درآینده براساس نمایندگی‌ها خود پیش می‌رود و کنشگران اجتماعی می‌توانند با استفاده از استارتاپ «به مهربانی» در هر نقطه از کشور با شناسایی دانش‌آموزانی که مشکلاتی در روند تحصیل‌شان به وجود آمده آنها را وارد این چرخه حمایتی کنند.

مدیرعامل موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام با اشاره به بخش خدمات آنلاین دانش‌آموزان گفت: شعبه شیراز این موسسه مرکز اصلی خدمات آنلاین است و دانش‌آموزان از راه دور کلاس‌های تقویتی، مشاوره، مهارت‌آموزی و آموزش را فرا می‌گیرند و تلاش خواهیم کرد این سامانه‌ها را در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان، معیشت، مشاوره و مددکاری از راه دور طراحی کنیم.

او، تعداد نمایندگی‌های موسسه خیریه دارالاکرام در استان فارس را ٣ شعبه شیراز، جهرم و شهرستان مهر عنوان کرد.

به گفته میراحمدی‌زاده در حوزه مددکاری و مشاوره‌های تخصصی شعبه این موسسه در شیراز عملکرد بسیار مطلوبی داشته و دوره‌ها و مشاوره‌های تخصصی خوبی برگزار می‌کند. وی ادامه داد: اگر بتوان حوزه آموزش را در سامانه‌های از راه دور پیش برد تا همه دانش‌آموزان از امکانات برخوردار شوند؛ مشکلات رفت‌و‌آمد آنها به شعب نیز حل می‌شود.

او تصریح‌کرد: کمک دولتی براساس اساسنامه به موسسه خیریه ممنوع است، اما به‌طور‌کلی نگاه دستگاه‌های اجرایی به موسسات خیریه روند مثبتی است و رو به بهبود است.

‌در ادامه این همایش عزت مظلومی، مدیر موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام شیراز نیز با اشاره به اینکه این موسسه از سال ١٣٩٣ کار خود را آغاز کرده و امروز دهمین سال فعالیت و خدمت‌رسانی خود را جشن می‌گیرد؛ ابرازداشت: از ابتدای فعالیت موسسه تا کنون ٨٨٦ دانش‌آموز پس از انجام بررسی‌های لازم بورسیه شده‌اند.

او با بیان اینکه این دانش‌آموزان از طریق مدارس یا افراد معتمد به موسسه معرفی شده‌اند، گفت: راه دیگری که دارالاکرام شیراز دانش‌آموزان را مورد بررسی قرار می‌دهد مراجعه حضوری آنهاست.

‌به گفته مظلومی، وقتی دانش‌آموزی وارد فرایند بورسیه می‌شود خدمات پنج‌گانه‌ای را دریافت می‌کند که بستر عمده این خدمات آموزشی و فرهنگی است که شامل آموزش‌های آنلاین، چهره به چهره و همچنین آموزش‌های مدرسه‌ای و اردو‌ها و بازدید‌های علمی دانش‌آموزی می‌شود.

به گفته مدیر موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام شیراز، این موسسه تلاش می‌کند دانش‌آموزان فاقد سرپرست موثر را به این باور برساند که آنها هم حق دارند و می‌توانند از فرصت‌های برابر با دیگر دانش‌آموزان برخوردار باشند.

مظلومی با بیان اینکه طی ١٠ سال اخیر ٨١ نفر از دانش‌آموزان بورسیه شده وارد دانشگاه شده و در رشته‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، الکترونیک و... ادامه تحصیل داده‌اند، گفت: امسال ۵٠ نفر از دانش‌آموزان بورسیه موسسه در کنکور دانشگاه شرکت کردند و ٣٣ نفر از آنها با رتبه‌های مناسب موفق به ورود به دانشگاه شدند.

او در بخش دیگری از سخنان خود، پیگیری امور و مسایل دانش‌آموزان بورسیه موسسه را مورد تاکید قرار داد و گفت: موسسه علاوه بر ارایه خدمات مددکاری و روانشناسی، هر شش ماه یک بار به خانه‌های دانش‌آموزان مراجعه می‌کند و مسایل و مشکلات آنها را از نزدیک مورد بررسی قرار می‌دهد.

به گفته مدیر موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام شیراز، خدمات مشاوره، روان‌شناسی و روان‌درمانی توسط یک گروه ٩٠ نفره از روان‌شناسان به دانش‌آموزان و والدین آنها ارایه می‌شود. علاوه براین در زمینه خدمات بهداشتی و درمانی و بخصوص دندانپزشکی نیز خدمات مورد نیاز به دانش‌آموزان تعلق می‌گیرد.

او با بیان اینکه طی ده سال گذشته ٢٤٠ دانش‌آموز از این موسسه ترخیص شده‌اند؛ گفت: علی‌رغم این موضوع ما آنها را رها نمی‌کنیم و در مقاطع یک‌ساله با آنها تماس می‌گیریم و جویای احوال و شرایط‌شان می‌شویم. نکته حایز اهمیت این است که از این تعداد ١١٢ نفر شاغل هستند؛ ٣٦ نفر نیز ازدواج کرده و دارای فرزند و زندگی مستقل می‌باشند.

مدیر موسسه خیریه و عام‌المنفعه دارالاکرام شیراز ضمن دعوت از افراد مهرورز و نیکوکار برای پیوستن به این موسسه، خاطرنشان‌کرد: تمام تلاش ما در ده سال گذشته این بوده که با حفظ کرامت انسانی، توانمندسازی افراد و حذف چرخه فقر، دانش‌آموزان را بورسیه کنیم و در این راستا خدمات حمایتی خود در زمینه‌های مختلف را هم به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها معطوف کرده‌ایم.

مظلومی با بیان اینکه دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا پیش از دانشگاه مورد حمایت این موسسه قرار می‌گیرند؛ اظهارداشت: مواردی هم داریم که خیران از طریق موسسه دانش‌آموزان را تا مقطع اخذ مدرک کارشناسی مورد حمایت قرار داده‌اند.

‌به گفته او، در حال حاضر ٤٢٣ دانش‌آموز فعال بورسیه موسسه دارالاکرام شیراز هستند و در ده سال اخیر همیاران و بانیان و نیکوکاران زیادی در تداوم فعالیت موسسه تاثیرگذار بوده‌اند.

مظلومی در پایان سخنان گفت: بی‌تفاوتی نسبت به سرنوشت دانش‌آموزان فاقد سرپرست موثر می‌تواند در آینده برای جامعه آسیب‌زا باشد.

 سید محمدمهدی جعفری، استاد سابق دانشگاه شیراز، پژوهشگر و نهج‌البلاغه‌پژوه نامی نیز طی سخنانی با تاکید بر ضرورت توجه به نیاز‌مندان و ایتام گفت: یتیم فرد بی‌سرپرستی است که در جامعه حضور دارد و اگر به حال خود رها شود ممکن است به آسیب‌ها و نارسایی‌های اجتماعی دامن بزند.

او در ادامه با تاکید براینکه حفظ کرامت و گرامی‌داشتن ایتام و نیاز‌مندان در جامعه می‌تواند سرنوشت آنها را به آینده‌ای روشن و پرامید گره بزند؛ تصریح‌کرد: این وظیفه جامعه است که سرپرستی ایتام و نیاز‌مندان را به عهده بگیرد؛ اتفاقی که در موسسه دارالاکرام شیراز رخ داده و با تشکیل یک نهاد اجتماعی تلاش کرده سهم خود را در تامین آینده روشن ایتام و نیاز‌مندان ایفا کند.

جعفری در پایان سخنان خود تاکید کرد که رسیدگی به ایتام و نیاز‌مندان باید پیوسته و مستمر باشد و گاهی به گاهی انجام نشود.

عیسی مزارعی، مسئول روابط عمومی موسسه دارلاکرام شیراز نیز در حاشیه این مراسم گفت: در آیین تجلیل از بانیان و خیران موسسه بیش از ۲۰۰ شرکت کننده حضور داشتند و از ۴۰ نفر از بانیان، حامیان، همیاران و مهرورزان همراه با موسسه تقدیر شد. به گفته وی، برگزاری این برنامه با حمایت بانی خاص صورت گرفته بود و در این‌رویداد مدعوین به خوبی با موسسه خیریه عام‌المنفعه دارالاکرام آشنا شدند. همچنین در انتهای برنامه نمایشگاهی از صنایع‌دستی مادران، نقاشی و نامه به خدا دانش‌آموزان به همراه افتخارات دانش‌آموزان در حوزه‌های ورزشی، فرهنگی و آموزشی به نمایش گذاشته شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.