سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرانه فرهنگی به‌ازای هر دانشجو در دانشگاه فرهنگیان زیر ۱۰۰ هزار تومان است

رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: عملاً در دانشگاه فرهنگیان بودجه فرهنگی نداریم و باید بخشی از درآمد‌های اختصاصی را صرف این حوزه کنیم.

رجبعلی برزویی رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به تعریف نشدن ردیف بودجه فرهنگی برای این دانشگاه، علی‌رغم کمبود‌ها در زیرساخت‌های تربیتی و فرهنگی دانشجومعلم‌ها، عنوان کرد: بودجه دانشگاه فرهنگیان دو بخش است، یک بودجه عمومی داریم که بیشتر در قالب حقوق و دستمزد خلاصه می‌شود و یک بودجه اختصاصی داریم که از کسورات دانشجو-معلمان حاصل می‌شود؛ به نوعی ما در دانشگاه فرهنگیان عملاً بودجه فرهنگی نداریم که بگوییم در ردیف بودجه عمومی برای ما یک بودجه فرهنگی هم اختصاصی پیش‌بینی شده باشد؛ بنابراین ما باید بخشی از درآمد‌های اختصاصی را صرف حوزه کنیم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: با توجه به حجم وسیع جمعیت دانشجویی که در سطح کشور داریم، طبق برآوردی که سال گذشته داشتیم، تمام آنچه می‌توان به‌عنوان بودجه در بخش فرهنگی هزینه کرد، عددی کمتر از ۱۰۰ هزار تومان به‌ازای هر دانشجو بود، در حالی که در اکثر دانشگاه‌ها این عدد عددی بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان و حتی در بعضی دانشگاه‌ها این سرانه فرهنگی بالای یک میلیون تومان است.

برزویی تأکید کرد: البته ما با همین بودجه کم و از طریق برداشت از ردیف‌های عمومی بودجه دانشگاه فرهنگیان و صرفه‌جویی‌هایی در سایر هزینه‌ها شاید در این حوزه بیشتر از سایر دانشگاه‌ها کار کردیم.

وی با تأکید بر بعد تربیتی و فرهنگی دانشگاه فرهنگیان و بیان اینکه تفاوت دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه‌ها در محور تربیت است؛ اضافه کرد: ما دانشگاه تربیت معلم هستیم بنابراین محور اولیه دانشگاه ما ابتدا تربیت و بعد دانش است و طبیعی است که باید بیشترین سرمایه‌گذاری را روی تربیت داشته باشیم.

رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: تربیت هم یک امر یک‌بُعدی نیست و شامل ابعاد مختلف فرهنگی، ورزشی، سلامت و ساحت‌های متعددی است که یک معلم باید داشته باشد؛ بنابراین تربیت ابعاد متعددی دارد که یک بعد آن فرهنگ است؛ اما در حوزه فعالیت‌های تربیتی که وظیفه اصلی ما و شامل حوزه‌های سلامت، فرهنگ، ورزش و... است، منابع و زیرساخت‌های لازم را نداریم.

برزویی افزود: ما در دانشگاه فرهنگیان آمفی‌تئاتر‌ها و سالن‌های ورزشی به اندازه کافی نداریم و در تمام این حوزه‌ها استاندارد‌های ما کم است؛ هرچند که با همه این احوال ما همین الان در اکثر حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و دینی مقام اول کشور را داریم؛ چراکه نخبه‌ها در حوزه‌های هنری، موسیقی، نقاشی در دانشگاه ما هستند. حال اگر بودجه کافی و به تبع آن زیرساخت‌های لازم و کافی را داشته باشیم، این نخبگان به مراتب می‌توانند جایگاه رفیع‌تر و بالاتری داشته و معلمان توانمندتری در همه ابعاد روحی، روانی، علمی، فرهنگی، هنری و... باشند که ما به دنبال این هستیم.

وی با بیان اینکه ما به‌دنبال یک زیست شبانه‌روزی برای دانشجو-معلمان دانشگاه فرهنگیان هستیم که بتوانیم در اوقات فراغت برنامه‌های تربیتی و فرهنگی برای آنها اجرا کنیم، اضافه کرد: از آن‌جا که زیرساخت‌های ما در حال حاضر کم است، در رسیدن به این هدف با مشکل مواجه هستیم. به‌عنوان مثال در حال حاضر به‌طور میانگین ۵۰ درصد از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در خوابگاه ساکن نیستند، بنابراین بخشی از فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی ما تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان در پایان با تأکید بر اینکه در مجموع اعتبارات فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نسبت به سایر دانشگاه‌ها عدد پایینی است و باید برای آن فکری شود، گفت: جا دارد از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به‌طور ویژه تشکر کنم که در جلسه‌ای که با ایشان داشتم، بالاتفاق بر حمایت از دانشگاه فرهنگیان، ضرورت ارتقاء ظرفیت‌های زیرساختی و فرهنگی دانشگاه فرهنگیان تأکید و اعلام کردند با تمام توان در بحث ردیف‌ها و اعتبارات بودجه‌ای کمک خواهیم کرد تا دانشگاه فرهنگیان بتواند به استاندارد‌های لازم برسد.

منبع: دانشگاه فرهنگیان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.