سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بومی‌سازی محلول نانو کلوئید آبگریز شیشه مبتنی بر دانش فنی داخلی

فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید و بومی سازی محلول آبگریز شیشه برای اولین بار در کشور شده اند.

یک شرکت دانش بنیان حوزه نانو که یکی از پیشگامان در عرصه نانو فناوری کشور محسوب می‌شود، با بهره گیری از نتایج سال‌ها مطالعه و تحقیق پژوهشگران به  نام حوزه نانو فناوری گام مهمی را در راستای تولید و توسعه‌ نانو پوشش‌های عمومی و صنعتی با خواص منحصر به فرد برداشته است. 

 این مجموعه تلاش دارد تا با انجام پژوهش و توسعه گسترده و تولید محصولات باکیفیت و استاندارد، سهم به سزایی را در برطرف کردن نیاز‌های کشور در زمینه نانو فناوری داشته باشد.

هومن جهانیان‌فر، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به محصول آبگریز شیشه گفت: این شرکت، موفق به تولید محلول آبگریز و مناسب برای پوشش دهی بر روی زیر لایه مختلف شیشه، سنگ، بدنه خودرو، سرامیک، سیمان، آجر، فلزات، پارچه و ... شد که در مقایسه با محصولات مشابه دارای کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده پایین تری است. 

او افزود: این محصـولات دارای تأییدیه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بوده و مجموعه ما تنها شرکتی است که در زمینه نانو پوشش‌ها، دانش بنیان شده است. با اعمال محلول نانو کلوئید بر روی شیشه، سطح دارای خاصیت آبگریزی و خود تمیز شوندگی شده و در برابر انواع کثیفی مقاوم و بارش باران شدید باعث تمیز شدن شیشه‌ها می‌شود.

مدیرعامل این شرکت بیان کرد: اعمال این پوشش بر روی سطح شیشه منجر به افزایش زاویه بیش از ۱۱۰ درجه قطرات آب با سطح خواهد شد و این خاصیت موجب غلتیدن قطرات کاملاً کروی آب یا باران روی سطح و شسته شدن آلودگی‌ها از روی آن می‌شود. همچنین اعمال پوشش نانو بر روی سطح شیشه باعث محافظت در برابر اشعه UV خورشید، جلوگیری از جذب عمقی آلودگی‌ها روی سطح، خاصیت آسان تمیز شوندگی و مقاومت در برابر باران‌های اسیدی می‌شود.

او اظهار کرد: اعمال این پوشش بر روی سطح، شیشه را مات و براق نمی‌کند و همچنین می‌تواند از اشیاء داخل ساختمان یا خودرو نسبت به نور خورشید محافظت کند. معمولا در بیشتر شیشه‌های خودرو و شیشه‌هایی که از آن ها استفاده‌های صنعتی می‌شود. سطح شیشه به مرور زمان ساییده و بر روی آن چاله‌های ریزی ایجاد می‌شود. 

جهانیان فر ادامه داد: این پوشش علاوه بر ضد آب و لک کردن شیشه که از کثیف شدن آن جلوگیری می‌کند، خواص مکانیکی شیشه را هم افزایش می‌دهد. به دلیل عدم جذب آلاینده‌ها بر روی سطح شیشه با وزش باد و بارش باران شیشه آبگریز تمیز می‌شود. این محصول با دانش فنی کاملا ایرانی بومی سازی شده و در دست صادرات نیز است.

او تاکید کرد: از مزایای این محصول می‌توان به غلتیدن قطرات کاملاً کروی آب یا باران روی سطح و شسته شدن آلودگی‌ها از روی شیشه، سدی در برابر اشعه UV خورشید، خاصیت آسان تمیز شوندگی و مقاومت در برابر باران‌های اسیدی و جلوگیری از سائیده شدن به وسیله عبور ریزگرد‌ها از روی سطح اشاره کرد.

خبرنگار: پریزاد اقبالی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.