سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور وزیر امور خارجه:

بازار زعفران ایرانی در چین و هندوستان جستجو می‌شود

مسعود صباغ زاده گفت: راه‌گشایی برای توسعه صادرات زعفران ایرانی تلاش این نمایندگی است و به دنبال ایجاد بازار خوب در چین و هندوستان برای این محصول هستیم.

 احمد معصومی‌فر روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مزارع و شرکت‌های صادرکننده زعفران تربت‌حیدریه افزود: برپایی جشنواره محصولات خاص نظیر زعفران، پسته، انار و موارد مشابه می‌تواند ابزار خوبی برای توسعه صنعت گردشگری و به تبع آن افزایش صادرات این محصولات باشد.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های معاونت اقتصادی این وزارت‌خانه، رفع موانع صادراتی و ایجاد تمهیدات لازم برای تقویت آینده و روند دیپلمات‌های مقیم تهران و مشهد برای شرکت در چنین جشنواره‌هایی است.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور سهم ایران در تولید زعفران جهان را ۹۰ درصد اعلام کرد و گفت:، اما سهم کشور ما از تجارت این محصول ویژه اکنون تنها ۱۰ درصد است.

معصومی فر اضافه کرد: پنجم آبان امسال و در روز ملی زعفران نیز میزبان دیپلمات‌های مقیم ایران در مشهد بودیم، نشست مؤثر و مذاکرات خوبی در خصوص تولید و صادرات زعفران مطرح شد و البته رایزنی‌های ادامه دارد.

برپایی جشنواره گردشگری زعفران در تربت حیدریه

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه نیز گفت: ۷۰ گردشگر خارجی از ابتدای امسال تاکنون وارد این شهر شدند تا ضمن آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و تاریخ این منطقه، از نزدیک با موضوعات مرتبط با زعفران آشنا شوند.

علی محمدی افزود: در روز‌های اخیر میزبان ۱۵۰ نفر خبرنگار و راهنمای گردشگری از سرتاسر استان خراسان رضوی و همچنین ۲۲ نفر گردشگر خارجی بودیم و امروز نیز میزبان سرکنسول کشور‌های عربستان، ترکیه، عراق و پاکستان هستیم.

وی با بیان اینکه این برنامه‌ها ذیل برپایی جشنواره فرهنگی زعفران، است، بیان کرد: همه ساله در آغاز فصل برداشت محصول زعفران، جشنواره و آیین خاصی بدین منطور برگزار می‌شود.

یک تولید و صادرکننده و نیز مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت زعفران که مجموعه کارآفرینی وی مورد بازدید دیپلمات‌های خارجی قرار گرفت، گفت: برای نخستین بار در کشور و با بهره‌گیری از فناوری روز جهان، اقدام به بهینه‌سازی مصرف زعفران کرده‌ایم.

مسعود صباغ‌زاده افزود: تاکنون طبق شیوه سنتی مصرف، تبدیل رشته‌های زعفران به پودر به کمک هاون یا آسیاب و سپس خیساندن آن در آب گرم یا سرد و مصرف در غذا یا به صورت نوشیدنی بوده‌است.

وی ادامه داد: به طور معمول مایع مازاد زعفران در یخچال نگهداری و لذا خاصیت خود را از دست می‌دهد، اما در شیوه نوین، زعفران به صورت پودر صدرصد خالص درآمده و در بسته‌بندی بسیار کوچک تولید و هر بسته تا زمانی که باز نشده، خاصیت خود را از دست نخواهد داد.

جشنواره گردشگری زعفران در روز‌های ۱۶ و ۱۷ آبان ماه در تربت حیدریه برگزار شد.

 در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانی‌هایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون افزون‌بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

یکی از شاخص‌ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌است، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.

۱۱۷ هزار خانوار در سطح استان خراسان رضوی به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار را زعفران‌کاران تربت‌حیدریه تشکیل می‌دهند و به ازای هر هکتار زمین زعفران، برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد می‌شود که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید.

فصل برداشت زعفران به ترتیب در سه اقلیم سرد (جلگه رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مه‌ولات) از ۱۵ مهر آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

منبع:ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.