سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستور کار سیاست خارجی ترامپ چگونه خواهد بود؟

دونالد ترامپ پس از چهار سال به قدرت بازمی گردد و کارشناسان می‌گویند که ریاست جمهوری دوم ترامپ ممکن است در عرصه سیاست خارجی تفاوت چندانی نداشته باشد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا پس از ۴ سال بار دیگر برای دور جدید ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شد. ترامپ با ۳۱۲ رای الکترال و کسب اکثریت آرای ایالات چرخشی، کامالا هریس از حزب دموکرات را شکست داد.

ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی خود برنامه و دستور کارش در عرصه سیاست خارجی را برای ۴ سال دوم مشخص کرد.

موضع ترامپ درباره جنگ غزه و اسرائیل

جنگ در غزه و تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه، جنگ اوکراین و روسیه، موضوع هسته‌ای ایران، باقی ماندن در پیمان ناتو و روابط اقتصادی با چین و اروپا مهمترین موارد دستورکار او در سیاست خارجی بود.

ترامپ در طول رقابت‌های انتخاباتی حمایت قدرتمند خود را از اسرائیل اعلام کرد، اما وعده داد در صورت انتخاب صلح را به خاورمیانه باز گرداند.

تحلیلگران می‌گویند تلاش‌های ترامپ در مسیر صلح بیشتر به سود رویا‌های اسرائیلی بوده است، اما وقتی در تنش‌های طولانی مدت منطقه‌ای فرو رفت، به شکست نیز منجر شد.

در همین ارتباط، برون ون مدوکس از موسسه چتم هاوس گفت: ترامپ می‌تواند رویه صلح در خاورمیانه را بهتر انجام دهد یا ممکن است افتضاح بسازد. او ممکن است با جانبداری از آنهایی که در کابینه نتانیاهو به دنبال ضمیمه کرانه باختری هستند، آنهایی که می‌گویند غزه را کنترل کنیم، آنهایی که به دنبال بیرون کردن فلسطینیان هستند، آنهایی که می‌گویند به فلسطینی‌ها زمین نمی‌دهیم، افتضاح بار بیاورد و این چیزی است که نتانیاهو خودش درباره عدم ایجاد دولت برای فلسطینی‌ها سخن گفته است.

دونالد ترامپ در دسامبر سال ۲۰۱۷ اعلام کرد قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می‌شناسد و از وزارت خارجه این کشور خواست تا روند انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس را آغاز کند. در ماه مه سال ۲۰۱۸، سفارت آمریکا در تل آویو به این شهر منتقل شد. اقدام رئیس جمهور آمریکا در انتقال سفارت با استقبال صهیونیست‌ها روبرو شد، اما اعتراضات گسترده بین‌المللی را به دنبال داشت. بنابر گزارش‌ها، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی معترض در نوار غزه در روز افتتاح سفارت آمریکا در قدس اشغالی دست به تظاهرات زدند.

موضع ترامپ دربرابر ایران

در مورد ایران، ترامپ وعده داد خط خود در دوره اول ریاست جمهوری را ادامه دهد. او از توافق بین المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران خارج شد، تحریم‌هایی اعمال کرد و دستور ترور فرمانده عالی رتبه ایرانی را صادر کرد.

دونالد ترامپ در گفت‌وگویی با شبکه پی‌بی‌اس آمریکا عنوان داشت: من دوست دارم ایران را بسیار موفق ببینم، تنها چیزی که وجود دارد این است که آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.

موضع ترامپ در جنگ اوکراین

ترامپ مدعی است که می‌تواند ۲۴ ساعت پس از ورود به کاخ سفید به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد. او همچنین طرحی برای پایان جنگ ارائه کرد. با این حال سی ان ان نوشت: گرچه به نظر می‌رسد که سیاست آمریکا در قبال جنگ اوکراین در یک دوراهی قرار گرفته است، اما چنین نیست، زیرا طرف مقابل یعنی روسیه حاضر به آمدن به میز مذاکرات نیست و برایش هم فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس جمهوری آمریکا باشد.

گزارش شده ترامپ روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دارد و از درخواست‌های اوکراین برای کمک‌های نظامی انتقاد کرده است.

موضع ترامپ در برابر چین و اروپا

در مورد چین، ترامپ گفته است برای رئیس جمهور شی جین پینگ احترام قائل است. اما وعده داده است به سیاست اعمال تعرفه‌های سنگین علیه پکن ادامه خواهد داد. او در دوره قبل تعرفه ۲۵ درصدی بر ۳۲۵ میلیارد دلار از کالا‌های وارداتی چینی اعمال کرد.

رئیس جمهور چین امروز پنجشنبه پیام تبریکی به دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده به مناسبت پیروزی مجدد وی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارسال کرد.

ترامپ قبلا سازمان ملل را مسخره کرد و تهدید کرد از ناتو خارج می‌شود. همین موضوع باعث شد متحدان اروپایی آمریکا بار‌ها نگرانی خود را از انتخاب مجدد ترامپ ابراز کنند.

وی بار‌ها بر لزوم «عدم سوء استفاده» کشور‌های عضو ناتو از آمریکا و بر مشارکت عادلانه در هزینه‌های دفاعی تأکید کرد. با انتخاب مجدد ترامپ متحدان اروپایی اعلام آمادگی کردند تا با هر اقدام ترامپ که بر روابط آمریکا و اروپا تاثیر می‌گذارد مواجه شوند.

مترجم: پورکند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۰ آبان ۱۴۰۳
اینهم یک حرامزاده ای مثل حرامزاده های دیگر
ناشناس
۱۸:۲۴ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
درخواست رسیدگی به پرونده اختلاس و ضعف و سو مدیریت شدید دانشگاه علوم پزشکی قزوین
متاسفانه بعد از گذشت چهار ماه از دولت جدید هنوز اصلاحاتی صورت نگرفته است.
ناشناس
۰۷:۵۰ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
ترامپ باید بفهمه دنیا دیگه مثل قدیم و عهد بوق نیست و هر اتفاق کوچیکی فورا کل دنیا رو عوض میکنه
ناشناس
۰۱:۳۴ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
ترامپ هیچ پخی نیست
رضا
۰۰:۵۳ ۱۸ آبان ۱۴۰۳
توی این ۷۴روز ترامپ می میرد وبه کاخ سفیدنمی رسد
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
لعنت بر ترامپ که با فشار اقتصادیش جوانی ما را نابود کرد
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
سگی رفت و شغالی جاگزینش
که ایزان میزند فوری زمینش
ناشناس
۲۳:۰۵ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
دستور کار سیاست شیطان صفتی چون ترامپ که بر اساس دروغ و نیرنگ است اگر با کشوری هم به ظاهر دوستی کند مطمئن باشید
برای دوشیدن آن کشوره و گزنه تاریخ ثابت کرده از آمریکا بخصوص ترامپ تروریست خیری به کسی نرسیده و نخواهد رسید
حسنی
۲۰:۵۴ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ دستورکار جدیدی ندارد نقشه قبلاً تهیه شده است فقط اسمها عوض میشوند والی سیاست همان است این دفعه به نام ترامپ خواهد
ناشناس
۲۰:۴۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ برو به جهنم
حسنی
۲۰:۱۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
این جنگ بین حماس اسرائیل ویا با حزب الله نیست این جنگ بین آمریکا و ایران است آمریکا از شکست میترسد وارد جنگ مستقیم شود بخاطر آن اشغالگران را جلو انداخته خودش هم می داند این ابزار آلاتی که وارد منطقه میکند هیچ تاثیری در ایران ندارد فقط هدف ایران را بیشتر میکند ما هیچ ترسی از بی 52نداریم
حسنی
۱۹:۳۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ یک احمق بیش نیست عاشق دوربین وسلفی گرفتن با سران کشورهاست که بگوید من این کار کردم من اون کار رو کردم
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
مگه شما نمیگید برای ایران فرق نمیکنه که چه کسی رئیس جمهور امریکا میشه.
پس چرا دنبال نحوه سیاست خارجی آمریکا هستید؟
به خصوص اینکه اینها رو برای عامه مردم که تقریبا بیسواد رسانه و فضای مجازی و سیاست و اقتصاد هستن نوشتین.
ناشناس
۱۹:۱۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
امریکادرچه فکریه ایران پرازبسیجیه
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
حرومزاده برای ایران شاخه شونه می کشه هنوز انتقام سردار باقی مونده
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
سلام بر ترامپ. امید مردم ایران به ترامپ هست . اقتصاد و بورس سقوط کرده را درست نمایند .
ک
۱۸:۲۰ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
میمون از ترامپ خوشگلتره
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
در قیاس با هریس، کلیت تفکر، اقدامات و برنامه های احتمالی ترامپ و تیم وی با در نظر گرفتن تجارب مکتسبه از دوره قبلی ریاست جمهوری ش، تا حدودی قابل حدس و گمانه زنی ست. البته در خصوص رفتار ترامپ در برابر ایران بایستی در نظر داشت که ایران قطعاً ایران 4 سال قبل نیست و به لحاظ موقعیت و جایگاه منطقه ای و بعضاً جهانی در معادله جدیدی تعریف می گردد. کاملاً واضح است که قدرت دفاعی-تهاجمی و نظامی-تحکمی ایران در قبال دشمنان( سوای از تحریم های تحمیلی) با 4 سال قبل قابل مقایسه نیست و حضور ایران در شانگهای و بویژه بریکس و به کسب وجهه مردمی در منطقه ناشی از دفاع قدرتمندانه از مقاومت و فلسطین، فرصت و امتیازی است که دست ما را در برابر آمریکای با ترامپ یا آمریکای با هر فرد دیگری بالاتر نگاه داشته است.
ضرورت دارد مسئولین مربوطه در میادین سیاست خارجی و نظامی از هم اکنون سناریو های مختلف کارکردی و عملیاتی خود را برای آینده خاورمیانه، روابط عربی، رژیم اسراییل، دخالت های مخرب احتمالی ترامپ، تنظیم روابط با چین و روسیه دوره دوم ترامپ، همسایگان شمال غربی ایران و ..... مورد مداقه قرار داده و از پیش آماده نمایند.
محمودزاده
۱۷:۴۱ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا در بعد داخلی آن نشان از تنفر آمریکاییها نسبت به مهاجران دارد و این امر زنگ خطری برای اپوزیسیون خارج نشین می باشد و اما در جنبه جهانی هم او عاشق پوتین است و سیاست های او را به طور اتوماتیک انجام خواهد داد و این زنگ خطر برای زلنسکی است و اما درباره ایران و اسرائیل اگر او به آنچه که گفته باشد پای بند باشد یعنی به نتانیاهو اخطار داده بود که مسله را تا روز ورود من به کاخ سفید به پایان برسند و اینک نتانیاهو در آزادی گروگان ها شکست خورده باعث شکست او در انتخابات آینده اسرائیل خواهد شد و اپوزیسیون مخالف او از این امر جهت سرنگونی او استفاده بهینه خواهد کرد
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
قطعا ترکوندن کشورهای مخالف با سیاستهای امریکاست.
علی
۱۷:۰۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
سیاست خارجه امریکا در هر دو حزب تفاوتی با هم ندارد هر دو وابسته به سرمایه دارهای پر نفوذ یهودی هستند و نباید انتظار داشت که تغییری در روابط با ایران بوجود اید تنها راه مقابله با استکبار جهانی اتمی شدن ایران است نه برای جنگ بلکه برای دفاع و امنیت و مذاکره با تمامی قدرتها برای شکوفایی اقتصاد وگرنه با این وضعیت فعلی چشم انداز روشنی نیست و فقط فرصت طلبان نفوذی از ان استفاده خواهند برد
ناشناس
۱۶:۰۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
مذهکره و گفتن خواسته ها و معامله برد برد اگر نشد هیچی ه. کی راا خودش دلیل نداره تا آخر فقط بر تبل جنگ و دشمنی کوبید. ما خواسته هامون رو میگیم ونها هم هنینطور شدنی بود ادامه مذهکرات نبود که هر کی سی خودش
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ان شاءالله ترامپ هم سقط خواهد شد.
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ استاد سرکیسه کردن سران عرب
افزایش تعرفه بر صادرات چین به امریکا
کاهش هزینه های امریکا در ناتو ..سازمانهای بین الملی
هر موسسه یا سازمانی که برای امریکا هزینه ساز باشد را
کنسل میکند
اینجوره که اقتصاد را میتواند رونق بده
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
ترامپ زباله و شیطان صفت
همشون یه نجسن
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
اسراییل را بزنید تا دور نشده