سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صنعت چاپ حافظ میراث فرهنگی و هویتی نسل آینده است

مشاور وزیر فرهنگ گفت:صنعت چاپ بسیار حائز اهمیت است چرا که به صورت مستقیم بر فرهنگ، سطح علمی و حتی هویتی اقشار مختلف جامعه تاثیر می‌گذارد.

محمد مهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد و مدیر کل حوزه وزارتی پیرامون اثرگذاری صنعت چاپ در توسعه فرهنگ عمومی اظهار داشت: تفاوت و امتیاز صنعت چاپ نسبت به صنایع دیگر ارتباط و تاثیر این صنعت بر فرهنگ جامعه است. در صنایع دیگر یک بعد بسیار پررنگ است و آن بعد مکانیک، اشتغال و درآمدزایی آنها است. اما صنعت چاپ به دلیل اینکه محصولات فرهنگی همچون کتاب را به جامعه عرصه می‌کند علاوه بر بعد اقتصادی از یعد فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که به صورت مستقیم بر فرهنگ، سطح علمی و حتی هویتی اقشار مختلف جامعه تاثیر می‌گذارد.

 

وی افزود: نسل آینده از همین طریق با پیشینه تاریخی و هویتی خود آگاه می‌شود. اینکه امروز صحبت از فرهنگ پنج هزار ساله ملی و پیشینه ۱۴۰۰ ساله دینی می‌شود به واسطه انتقال نسل به نسل مکتوبات تاریخی است. صنعت چاپ این مکتوبات را در قالب‌های مختلف منتشر و در اختیار نسل‌های نو می‌گذارد.

 

 

مدیر کل حوزه وزارتی با بیان اینکه صنعت چاپ حافظ مکتوبات عقلانی و میراث فرهنگی ما است، تصریح کرد: این امتیاز صنعت چاپ است که دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد و صنایع را موظف می‌کند به یاری این صنعت بیایند. خوشبختانه وزیر فرهنگ به این حوزه آشنا هستند و بهبود و توسعه صنعت چاپ از دغدغه‌های ایشان است.

 

وی افزود: خدمت به صنعت چاپ در اصل خدمت به حفظ هویت نسل آینده است. همه مسئولین مرتبط با این صنعت پرخیر و برکت باید کمر همت ببندند و با آسیب‌شناسی، برنامه‌ریزی و اقدامات موثر نگرانی‌های صاحب نظران صنعت چاپ را برطرف کنند. امیدواریم روزی برسد که چاپ ایران به عنوان یک چاپ منحصر به فرد و ممتاز شناخته شود.

 

علی فروزانفر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ضمن خیرمقدم به پیشکسوتان، اساتید، فعالان حوزه چاپ و مسئولین حاضر در مراسم میزبانی از فعالان و پیشکسوتان حوزه صنعت چاپ را باعث افتخار دانست و گفت: امروز در چهارمین سال جشن صنعت چاپ استان تهران افتخار میزبانی استاد ارزشمندی همچون استاد اسکندر خمسه‌پور را داریم. استادی که نگین انگشتر صنعت چاپ هستند. هفتاد سال خدمت صادقانه ایشان سراسر آمیخته با صبوری، اخلاق و حسن معاشرت بوده است.

 

وی افزود: آنچه که امروز استاد خمسه‌پور را در جایگاه چهره ماندگار و برتر حوزه چاپ نشانده است حسن اخلاق، همراهی و همدلی و تلاش بی‌وقفه و صادقانه ایشان در این عرصه است. در حقیقت امروز و در چهارمین جشن صنعت چاپ استان تهران ما مهمان هستیم و استاد خمسه‌پور میزبان این مجلس هستند.

 

 

فروزانفر با اشاره به فعالیت بخش‌های مختلف صنعت چاپ در حوزه‌های چاپ افست، چاپ دیجیتال، طراحی گرافیک، تولیدات صنایع، صادرات، واردات و...ابراز داشت: صحبت از صنعت چاپ صحبت از یک شبکه گسترده، هوشمند و به بلوغ رسیده است. اعتقاد ما این است که باید به این شبکه وسیع و هوشمند با نگاهی عقلانی، انسانی، تمدنی و فرهنگی مواجه شد. نگاهی که می‌تواند این صنعت را به اوج شکوفایی خود برساند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ادامه داد: از این جهت است که ما در مجموعه فرهنگ و ارشاد با فعالان صنعت چاپ احساس قرابت می‌کنیم و مسائل آنها را مسائل خود می‌دانیم.

 

وی با بیان اینکه آروزی ما رسیدن به نقطه‌ای است که امکانات، جمعیت و ثروت در سراسر کشور به صورت همگون توزیع شود، ابراز کرد: متاسفانه امروز با ظرفیت‌های ناهمگونی در کشور مواجه هستیم. 

 

او افزود: استان تهران از این جهت با همه استان‌ها متفاوت است. ما در استان تهران میراث‌دار حداقل ۲۰ درصد از ظرفیت جمعیتی، ۵۰ درصد از ظرفیت نخبگانی و در حوزه چاپ ۸۰ درصد از ظرفیت این صنعت در کشور هستیم. البته این اتفاق شامل تمام عرصه‌ها مانند تبلیغات، آموزشگاه‌ها و حوزه‌های فرهنگی و هنری می‌شود.

 

فروزانفر توجه خاص به ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای استان تهران را ضروری دانست و گفت: اگر ایناتفاق بیافتد به تبع آن به واسطه نقش الگویی که استان تهران در حوزه‌های مختلف دارد بسیاری از مسائل کشور قابل مدیریت می‌شود. در خصوص صنعت چاپ نیز همین رویکرد قابل اجرا و موثر است.

 اگر در استان تهران که چیزی حدود ۸۰ درصد ظرفیت صنعت چاپ را در خود جای داده است این حوزه جدی گرفته شود بسیاری از مسائل این صنعت در سطح کشور نیز مدیریت شده و سایر استان‌ها می‌توانند مسیر هموارتری را طی کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.