کریم بستانچی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: پیش بینی میشود که میزان تولید گوشت گاو میش در استان به ۲ هزار و ۵۰۰ تن از مجموع ۵۸ هزار تن گوشت قرمز استان و میزان شیر آن هم به ۱۹ هزار تن از مجموع ۳۷۹ هزار تن شیر تولیدی سالانه در آذربایجانغربی برسد.
وی با بیان اینکه با توجه به تقاضا برای فراوردههای گاو میش نیازمند توسعه دامداریها برای پرورش آن هستیم اضافه کرد: کشور نیازمند افزایش پرورش گاو میش است چرا که همچنان نیاز به واردات کره وجود دارد.
بستانچی با اشاره به اصلاح نژاد گاو میش در آذربایجانغربی افزود: اصلاح نژادی گاو میش در استان موجب شده تا تولید شیر به ۱۵ تا ۱۷ کیلوگرم برای هر راس برسد.
وی اضافه کرد: اصلاح گاو میش در مرکز اصلاح نژادی استان در دست اجراست و تولید و توزیع اسپرمهای گاوی اصلاح شده نیز در بین دامدارن انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: ارومیه در بین شهرهای استان رتبه اول در پرورش و نگهداری گاو میش را با اختصاص ۲۴ درصد از این جمعیت داراست، نقده و میاندوآب در رتبههای بعدی با اختصاص ۱۸ و ۱۳ درصد، سلماس و مهاباد با ۱۲ درصد و خوی ۱۰درصد از جمعیت دامی در ردههای بعدی هستند.
وی افزود: آذربایجانغربی اولین استان کشور در تشکل گاو میش داری است و خدمات مختلفی در این زمینه از جمله تامین نهادههای دامی یارانه دار و اسپرمهای اصلاح شده به دامداران ارائه میشود.
بستانچی اضافه کرد: مشکلات و چالشهای گاو میش داری به علت اینکه بخش عمدهای از کار به روش سنتی بوده و بازار پسندی مطلوبی دارند کمتر از سایر جمعیت دامی در استان است و توسعه گلههای این جمعیت یکی از برنامههایی است که از استقبال خوبی برخوردار است.