سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضای سه تفاهم نامه همکاری برای محصول زرشک

سه تفاهم نامه همکاری برای توسعه محصول زرشک در سومین جشنواره ملی زرشک به امضا رسید.

 این تفاهم نامه‌های شامل توسعه صادرات محصول زرشک بین اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان با سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، تفاهم نامه توسعه زنجیره ازش محصول زرشک بین دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی و همچنین تفاهم نامه همکاری در راستای توسعه کشاورزی قراردادی بین دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان منعقد شد.

مدیرکل دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در این جشنواره پیام وزیر جهاد کشاورزی به سومین جشنواره ملی زرشک را قرائت کرد.

سالم پور افزود: ایران با تولید ۱۲۵ هزار تن زرشک‌تر رتبه اول دنیا در تولید این محصول را دارد و خراسان جنوبی ۹۸ درصد زرشک بی دانه جهان را تولید می‌کند.

وی گفت: بر اساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی باید تلاش شود با اشتفاده از نتایج دانش بنیان‌ها در تمام مراحل تولید تا عرضه، بهبود کیفیت، ساماندهی زنجیره‌های ارزش و تکمیل فرایند‌های پس از تولید، ارزش افزوده زرشک را ارتقا داده و زرشک را به بازار‌های داخلی و خارجی بشناسانیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان هم با اشاره به برگزاری جشنواره زرشک در ۳ سال اخیر گفت: برگزاری این جشنواره باید تا رسیدن زرشک به جایگاه واقعی آن ادامه داشته باشد.

اکبری با اشاره به تولید زرشک در ۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت در خراسان جنوبی گفت: باید بتوانیم در برنامه ۵ ساله حدود ۱۵۰ هزار تن تولید زرشک داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید نظارت فنی بر تولید صورت گیرد تا محصول سالم تولید شود و تا تولید محصول سالم خیلی فاصله نداریم گفت: در مرحله پس از تولید هم باید عرضه زرشک تازه در بازار مورد توجه قرار گیرد و حتی به عنوان محصول تره بار عرضه شود.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: هم اکنون حدود ۲ هزار تن عرضه زرشک تازه داریم که در برنامه ۵ ساله باید به ۱۰ هزار تن برسد.

اکبری با بیان اینکه به زودی صدور بارگاه‌های زرشک تسهیل می‌شود افزود: باید در سال زراعی جاری ۴۰۰ تا ۵۰۰ بارگاه زرشک تامین تسهیلات شود.

وی گفت: همچنین باید از شرکت‌های دانش بنیان برای تولید دستگاه‌هایی که زرشک را در زمان کوتاه‌تر و بهداشتی‌تر خشک کنند استفاده کنیم.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: صادرات زرشک از ۲۵۰ تن در سال‌های گذشته به ۷۵۰ تن رسیده است که باید بتوانیم تا پایان برنامه هفتم به ۳ تا ۵ هزار تن برسانیم.

اکبری همچنین از صدا و سیمای استان برای همکاری در برگزاری جشنواره زرشک قدردانی کرد.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند هم در سومین جشنواره ملی زرشک با اشاره به اینکه این محصول پرچم دار اشتغال بخش اعظمی از استان است گفت: برای از بین بردن دغدغه فروش آن برای کشاورزان، باید خواص بهداشتی و درمانی زرشک به همه ایرانیان و حتی جهانیان شناسانده شود.

خامه زر افزود: اگر مردم ایران میانگین هر نفر ۲۵۰ گرم در سال زرشک با توجه به خواص آن مصرف کنند دیگر کشاورزان دغدغه بازار فروش را ندارد.

وی با بیان اینکه باید در تمام مراحل داشت، برداشت، کاشت، فرآوری و برند سازی محصول زرشک به فکر کیفیت و رعایت پیش نیاز‌های صادرات این محصول باشیم گفت: زرشک بدون دانه در بازار جهانی رقیب ندارد، اما باید برای صادرات، آن را به جهانیان شناساند و برای این امرباید در رویداد‌های خارجی و نمایشگاه‌های جهانی حضور داشته باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ایجاد گمرک تخصصی زرشک، تعیین نرخ پایه صادراتی در خراسان جنوبی و انتخاب متولی جداگانه برای زرشک تحت عنوان صنف زرشک از جمله اقدامات اتاق بازرگانی بیرجند برای رفع دغدغه‌های زرشک کاران بوده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هم در این جشنواره گفت: باید برای ارزش گذاری محصول زرشک استان تمرکزمان بر صادرات و عرضه جهانی باشد. جعفری افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه بارگاه‌های زرشک سرمایه گذاری کنیم، بهتر است کشاورزان به سمت ترمینال زرشک بروند که کم هزینه‌تر است.

برچسب ها: زرشک ، صادرات ، جشنواره
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.