سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت روزانه ۳۰۰ هزار نفر در مراحل مختلف تولید زعفران در خراسان شمالی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با برداشت زعفران از مزارع استان ۳۰۰ هزار نفر روزانه در مراحل مختلف تولید زعفران فعالیت می‌کنند.

صفدر صفدری با بیان اینکه به ازای هر یک هکتار برداشت زعفران برای ۶۲ نفر اشتغال ایجاد می‌شود، گفت: در این ایام از شهر‌ها و استان‌های همجوار نیز نیروی کاری به شهرستان‌هایی که زعفران برداشت می‌شود، مراجعه می‌کنند.
وی با بیان اینکه تامین نیروی کار یکی از دغدغه‌های زعفران کاران است، گفت: اگر این محصول به موقع برداشت نشود، کیفیت آن کاهش می‌یابد.
صفدری گفت: همچنین زعفران محصولی است که باید بلافاصله بعد از برداشت پاک شود، و گا‌ها زعفران کاران برای تامین نیروی کار با مشکلاتی روبه رو می‌شوند، که اگر شرکت‌های دانش بنیان برای ساخت ماشین‌های مکانیزه برداشت و پاک کردن گل‌های زعفران اقدام کنند، کمک بسزایی در این زمینه خواهد بود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه یکی دیگر از نیاز‌های بسیار اساسی زعفران در خراسان شمالی ایجاد بورس زعفران عنوان و اضافه کرد: زعفران تولید شده در استان از کیفیت خوبی برخوردار است، اما به علت نبود امکانات صادرات، از سوی دلال‌ها خریداری و در مشهد و تهران انبار می‌شود و با نشان تجاری آنجا توزیع و صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه چهار هزارو ۶۰۰ نفر بهره بردار در حوزه تولید زعفران فعالیت می‌کنند، افزود: فاروج با ۷۴ درصد تولید رتبه اول و شیروان و اسفراین در رتبه‌های بعدی تولید زعفران استان را دارند.
به گفته صفدری هفت واحد در چرخه خشک کردن و بسته بندی نگین زعفران در استان وجود دارد.
خراسان شمالی از لحاظ سطح زیرکشت و میزان تولید زعفران بعد از خراسان‌های جنوبی و رضوی رتبه سوم کشوری را دارد، به طوریکه ۹ درصد از زعفران کشور در خراسان شمالی تولید می‌شود و سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار به مزارع زعفران استان افزوده می‌شود.
پیش بینی می‌شود امسال ۲۹ تن گل زعفران ازسطح ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار برداشت شود.

برچسب ها: زعفران ، تولید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.