سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غفلت کاربران عامل ۸۰ درصد گرفتار شدن در دام بزهکاران مجازی

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا ۸۰ درصد علت به دام افتادن کاربران در دام بزهکاران مجازی را غفلت آنان دانست.

سردار وحید مجید روز سه شنبه در نشست تخصصی پنجمین پویش کودکان سایبری گفت: پویش «کودکان سایبری» در مسیر ثبت در تقویم بین المللی سازمان اینترپل با هدف صیانت از کودکان در فضای مجازی قرار دارد.

وی هدف این پویش را آگاه‌سازی والدین و افزایش دانش سایبری کودکان و خانواده‌ها با استفاده از تجارب عملیاتی پلیس فتا دانست که از ۲۴ آذرماه به مدت یک هفته برگزار خواهد شد.

رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه این پویش تنها به حوزه سایبر محدود نمی‌شود و حوزه فیزیکی را هم در برمی‌گیرد، افزود: دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی مرتبط، سازمان‌های مردم نهاد و برخی سکو‌های اینترنتی بخش خصوصی در این پویش همکاری دارند.

در ادامه سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه همه گیری کرونا، سبب شد تا فضای مجازی اهمیت بیشتری در زندگی هموطنان و کودکان داشته باشد، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر بار‌ها غفلت از آسیب‌های مرتبط با فضای مجازی را گوشزد و بر مدیریت آن تاکید کرده اند.

وی افزود: این رویکرد سبب شده تا پلیس فتا نیز در حوزه پیشگیری از جرایم سایبری ورود کرده و پویش مردمی کودکان سایبری را طراحی نماید.

رجبی افزایش آگاهی خانواده‌ها، ارتقای نقش مدارس، جامعه و سکو‌های محتوایی در ایمنی کودکان در فضای مجازی را از اهداف این پویش برشمرد و گفت: افزایش آگاهی خانواده برای کاهش شکاف دیجیتال با فرزندان، افزایش نقش مدارس در ارتقاء سواد مجازی کودکان، افزایش ایمنی سایبری کودکان در سکو‌های فضای مجازی، افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان در فضای مجازی و افزایش ایمنی سایبری کودکان در سکو‌های فضای مجازی و افزایش مسئولیت پذیری سازمان‌های مربوطه در امنیت کودکان در فضای مجازی از دیگر اهداف این طرح است.

وی با بیان اینکه هر روز از این هفته برای توجه بیشتر به یک موضوع مرتبط با ایمنی کودکان نامگذاری شده است گفت: روز اول با موضوع «کودکان، ایمنی سایبری»، روز دوم «خانواده، والدگری سایبری» روز سوم «دوستان، بازی‌های سایبری»، روز چهارم «مدرسه، آموزش سایبری» روز پنجم «جامعه، فرهنگ سایبری» روز ششم «سکوها، مسئولیت اجتماعی» و روز هفتم «پلیس فتا، حامی کودکان سایبری» خواهد بود.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما و آموزش و پرورش در اجرای این طرح مشارکت دارند.

سردار رجبی آموزش همگانی، انتشار محتوا در فضای حقیقی و مجازی، تولید محتوای پیشگیرانه، فعالیت رسانه‌ای، برگزاری نشست و میزگرد تخصصی، اجرای مسابقه کتابخوانی- نقاشی و آزمون فرزند پروری را ۶ برنامه اصلی اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری ذکر کرد.

اصغر باقر زاده مشاور وزیر آموزش و پرورش و مسئول شبکه مجازی شاد نیز در این نشست، با اشاره به میزبانی شاد از ۱۰ میلیون نفر در طول شبانه روز گفت: تولید و گردش محتوا سالم و ویژگی منحصر به فرد شاد در احراز هویت کاربران تحت عنوان معلم، مدیر و دانش آموزان، پایش محتوا و برقراری امنیت در اپلیکیشن شاد برای تعامل دانش آموزان به منظور حفاظت از دانش آموزان در برابر آسیب‌های فضای مجازی در بالاترین سطح ممکن انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه شاد تبدیل به سکویی شده که رابطه بین تولیدکننده، عرضه کننده و مصرف کننده محتوا را تنظیم کرده است، گفت: یکی از ماموریت‌های آموزش و پرورش ارتقای سواد رسانه‌ای و سواد فناوری است، زیرا مهارت‌های استفاده فرزندان نسبت به والدین در استفاده از فضای مجازی بیشتر است.

باقرزاده ادامه داد: نرم افزار شاد محیطی صیانت شده را برای کاربرانی که اغلب کودک هستند، فراهم کرده است و به طور ویژه به آموزش سواد رسانه می‌پردازد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.