سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس کمیته امداد مطرح کرد؛

تحصیل ۷۰ هزار دانش‌آموز مستعد در مدارس همدل سراسر کشور

رئیس کمیته امداد از تحصیل ۷۰ هزار دانش‌آموز مستعد در مدارس همدل سراسر کشور خبر داد.

رویداد فرهنگی طرح مدارس همدل با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد وعلیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش و  مدیران وزارت آموزش و‌ پرورش ۱۵ آبان‌ماه ساعت ۱۴ در کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد.

رئیس کمیته امداد در این مراسم گفت: امام (ره) ۲۲ روز بعد از پیروزی انقلاب فرمان تاسیس کمیته امداد را صادر کردند و یک ماموریت به کمیته امداد دادند، خدمت به کار و زندگی شرافتمندانه و خدمت به محرومان است. در اساس نامه‌ای هم که رهبر انقلاب ابلاغ کردند، مأموریت توانمندسازی و شکوفایی مددجویان و خوداتکایی نیازمندان و محرومان با ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی به آنان تاکید شده است.

بختیاری تاکید کرد: ۷۸۰ هزار دانش‌آموز و ۴۶ هزار دانشجو تحت پوشش تحت پوشش کمیته امداد داریم و ماموریت ما توانندسازی و شکوفایی استعداد‌ها است.

وی با اشاره به چهار دوره اجرای طرح ایران همدل، اظهار کرد: در زمان همه‌گیری کرونا که رهبری فرمان مواسات، همدلی و کمک مومنانه را صادر کردند این پویش ایجاد شد. امروز ایران همدل در خصوص کمک به غزه و لبنان پای کار آمده است.

بختیاری با اشاره به اینکه آمار دانش‌آموزان در طرح مدارس همدل حدود ۷۰ هزار نفر است، گفت: از وزیر آموزش و پرورش برای این کار تشکر می‌کنم. ماموریت داده‌اند که این تعداد دو برابر بشود و این مسئولیت ما را دو چندان می‌کند. ۶ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل داریم که بخش عمده این عزیزان وارد مدارس شده‌اند. از این دانش‌آموزان تعدادی نخبه بودند و این نشان می‌دهد که مسئولیت ما خیلی سنگین است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌دهم که یک نشستی بین مدیران کل کمیته امداد و آموزش و پرورش داشته باشیم که اگر مدارس همدل قرار است دو برابر شود و تعداد دانش‌آموزان باید به ۱۴۰ هزار نفر برسد با هم هماهنگی شویم. در حوزه استعداد‌های درخشان هم باید وارد شویم و این مسئولیت ما را سنگین می‌کند.

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در مراسم رویداد فرهنگی طرح مدارس همدل گفت: کمیته امداد یکی از بهترین نهاد‌ها است که از ابتدا مشغول خدمات رسانی به مردم است. جای تقدیر است که نوع نگاه و رویکرد‌های کمیته امداد امروز به سمت تعلیم و تربیت تغییر پیدا کرده است.

وی افزود: کاری که الان انجام شده شاید خیلی دیده نشود، اما کار بزرگی است. سرمایه گذاری‌هایی که در این بخش‌ها روی بچه‌های تحت پوشش کمیته امداد انجام می‌شود ارزشمند و ارزش آفرین است که کشور را بهره مند می‌کند و دانش آموزان را در عرصه‌های مختلف فرهنگی علمی به موفقیت می‌رساند.

کاظمی عنوان کرد: افتخار آموزش و پرورش این است که در این کار و هر نوع کاری که در آن بتوان به خدمت رسانی به محرومین اقدام کرد، آمادگی دارد. می‌توانیم کارویژه‌های مختلف برای خدمت رسانی و توسعه انفاق در آموزش پرورش تعریف کنیم و کار‌های بزرگی انجام دهیم.

وی توضیح داد: ۷۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش طرح مدارس همدل در سراسر کشور ثبت نام شده اند، اگر خود دولت می‌خواست این تعداد را پوشش دهد خیلی سنگین می‌شد.

وی ادامه داد: ۷۰۰۰ مدرسه غیر دولتی در این کار مشارکت کرده اند و این باید قانون شود که هر مدرسه غیر دولتی که تأسیس می‌شود باید از محل مسئولیت اجتماعی این کار را انجام دهد. این انتظار می‌رود که حداقل ۱۵۰۰۰ مدرسه از ۲۰۰۰۰ مدرسه غیر دولتی در سال آینده در این طرح ورود کند. اگر با اجبار نشد حداقل در قالب یک نامه یا دستور العمل به این کار توصیه شود.

کاظمی همچنین با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های مدارس هیئت امنایی گفت: در این مدارس محدودیت نداریم اینها که دست خود ماست. مدارس هیئت امنایی و نمونه که در اختیار خود ماست. درست نیست که از دانشآموز تحت پوشش کمیته امداد پول گرفته شود، بلکه کمک هم باید بشود.

وی اظهار کرد:در حوزه ایتام باید کار ویژه خاص تعریف شود. در طرح اکرام ایتام می‌توانیم مجموعه معلمین و دانش آموزان کشور را با این طرح آشنا کنیم و اینها را حلقه وصل با خانواده‌ها و انجمن اولیا قرار دهیم. مردم برخی نمی‌دانند اگر آشنا شوند حتماً کمک می‌کنند. مردم ما پای نظام و انقلاب هستند و برای پیشرفت آن مشارکت خواهند کرد.

همچنین محمودزاده معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش  گفت: دغدغه و نگرانی اصلی همه ما در آموزش و پرورش این است که مبادا استعدادی از مردم کشورمان خارج از چارچوب آموزشی قرار گیرد و مسیر رشد و تعالی آن اتفاق نیفتد، در حال حاضر ۹۸ درصد دانش آموزان دوره ابتدایی ما سر کلاس هستند.

وی افزود: در حوزه پرورشی هم با همراهی مدیران و خانواده‌ها باید تلاش کنیم. در سند تحول آموزش و پرورش هم در حوزه کیفیت بخشی، پرورشی و آموزشی نکات مهمی داریم. تا به امروز توانسته‌ایم از همه ظرفیت‌ها در حوزه تربیت و آموزش دستگاه‌های مؤثر استفاده کنیم.

محمودزاده عنوان کرد: بر کلید واژه عدالت تربیتی و آموزشی و مشارکت در رویکرد رئیس جمهور تاکید شده است. همچنین با توجه به نگاه رهبر انقلاب در این خصوص سعی کردیم مدارس غیر دولتی و هیئت امنایی را پای این کار بیاوریم. در حال حاضر ۴۰۰ مدرسه در کشور در مدارس غیر دولتی دانش آموزان کم برخوردار و مناطق محروم را به صورت رایگان ثبت نام می‌کنند.

وی افزود: برخی از مدارس نصف به صورت شهریه‌ای و بقیه به صورت خیری به صورت رایگان مدیریت می‌شوند. مانند مدارسی که در چابهار داریم که به این شکل اداره می‌شوند. این مدارس یاری و کمک به دانش آموزان برای موضوع لباس و وسایل تحصیل را هم در پیش گرفته اند.

محمودزاده با اشاره به طرح مدارس همدل گفت: این طرح مدارس همدل ۴ سال است انجام می‌شود. ۷۰ هزار نفر در این مدارس آموزش می‌بینند. با ترویج نیکوکاری و احساس هم آموزش دانش آموزان در سراسر کشور و هم توسعه و تعمیق آموزش محقق خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در این مدارس می‌افتد باید تجربه نگاری شوند و ترویج نیکوکاری و احسان اتفاق بیفتد. ما ۱۹ هزار مدرسه غیر دولتی داریم که برخی از مدارس مشهور ما در تهران در سیستان و بلوچستان کار‌های آموزشی با کیفیت ارائه می‌دهند. اگر بخش کیفیت بخشی آموزشی اینها در نظر گرفته شود تحول بزرگی در سرمایه انسانی کشور اتفاق می‌فتد و از ظرفیت دانش‌آموزان در خانواده‌های کم برخوردار بهره‌مند خواهیم شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.