سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا ماشین‌های رای گیری در آمریکا ایمن هستند؟

ماشین‌های رای گیری نقطه عطف انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا هستند. با این حال بحث‌هایی درباره ایمن بودن این روش رای گیری مطرح می‌شود.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ساعاتی قبل در این کشور آغاز شده است. در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ، از حزب جمهوری خواه و کامالا هریس از حزب دموکرات با هم رقابت می‌کنند. نتایج نظرسنجی‌ها از احتمال رقابت نزدیک دو نامزد خبر می‌دهند.

حدود ۲۴۴ میلیون آمریکایی بین ۱۸ سال و بالاتر واجد شرایط رأی دادن هستند که بر اساس اعلام مرکز انتخابات در دانشگاه فلوریدا، تا صبح دوشنبه به وقت محلی، بیش از ۷۸ میلیون آمریکایی رای خود را برای انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ به صورت زودهنگام به صندوق‌های رای انداخته‌اند.

بیش از ۴۲ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶۴ نفر به صورت حضوری و ۳۵ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۸۵۸ نفر به صورت پستی یا غیابی رای داده اند.

بر اساس قوانین انتخابات آمریکا، رای دهندگان در برخی ایالت‌ها می‌توانند زودتر از روز انتخابات به صورت حضوری یا پستی رای خود را به صندوق‌های رای بیندازند.

رای گیری در آمریکا با ماشین‌های رای گیری نیز انجام می‌شود. ماشین‌های رای گیری نقطه عطف انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا هستند. با این حال بحث‌هایی درباره ایمن بودن این روش رای گیری مطرح می‌شود.

زمانی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ پیروزی مجدد را در انتخابات از دست داد، او ادعا‌هایی را درباره تقلب گسترده رای گیری در انتخابات مطرح کرد و آن ادعا‌ها همچنان در انتخابات ۲۰۲۴ تکرار شدند.

بر این اساس، یکی از اتهام زنی‌های ترامپ این است که ماشین‌های رای گیری الکترونیکی قابل هک شدن هستند و باید برگه‌های کاغذی رای جایگزین شوند.

بنابراین، اینکه آنها ایمن‌تر هستند یا باید از دستشان خلاص شد یک معضل دیجیتال است.

یک سیستم رای گیری واحد در آمریکا وجود ندارد. هر ایالت اصول و قوانین مخصوص خود را در رای گیری دارد. اما در کل زمانی که سخن از رای گیری ماشینی در آمریکا به میان می‌آید، ایالات آمریکا سه روش را به کار می‌برند: یک، اسکنر نوری، که برگه‌های رای را می‌خواند و می‌شمارد. دو، دستگاهی که به رای دهندگان اجازه می‌دهد تا رای خود را با استفاده از یک صفحه که شبیه به تبلت است، بعد از اینکه رای داده و اسکن شد، ثبت کند؛ و سوم ماشینی که با آن رای داده می‌شود و مستقیما در رایانه ثبت می‌شود.

برخی از این ماشین‌ها همچنین یک برگه ثبت رای ایجاد می‌کنند. در حالی که ماشین‌ها ممکن است با هم فرق داشته باشند، همه آنها شکلی از کاغذ را استفاده می‌کنند.

پاملا، مدیر و کارشناس حوزه دیجیتال درباره رای گیری ماشینی می‌گوید: چیزی که باید درباره آن تفکر کرد، این است که هر نوع از فناوری انتخاباتی، سیستمی واحد نیست که ۱۰۰ درصد امنیت خودش را تضمین کند. اما می‌توان یک سیستم را امن کرد.

این کارشناس ادامه می‌دهد در جایگاه یک رای دهنده به ثبت فیزیکی رای نیز نیاز است. با استفاده از ثبت فیزیکی رای، رای دهنده می‌تواند قبل از نهایی کردن برگه رای‌اش را چک کند. همچنین مقامات انتخاباتی می‌توانند از آن برگه‌های رای استفاده کنند تا ثابت شود ماشین شمارش به درستی شمرده است.

پاملا معتقد است رای گیری ماشینی به این صورت امکان بازشماری آرا را در صورت رقابت نزدیک تسهیل می‌کند. زیرا مقامات انتخاباتی هم آرای ماشینی و هم برگه‌های رای را دارند و همین شمارش آرا را ایمن می‌سازد. بنابر این ترکیب آرای کاغذی و ماشینی رای گیری را مطمن‌تر می‌کند

به گفته این کارشناس، رای گیری ماشینی بدون ایراد نیست، اما تقلب هم در این روش ممکن نیست چراکه نمی‌توان ماشین رای گیری را دستکاری کرد.

بر اساس این گزارش، ترامپ و اطرافیانش بر رای گیری کاغذی تاکید دارند که فقط با دست شمرده شود. اما مشکل ایده ترامپ چیست؟

داگلاس دبلیو جونز، کارشناس کامپیوتر در این باره می‌گوید: درخواست ترامپ برای رای گیری کاغذی خطای اداری را به دنبال دارد و به خاطر تعداد زیادی برگه رای روند شمارش خیلی آهسته خواهد بود.

او گفت: ترامپ خواستار شمارش برگه‌های رای که تا نیمه شب و حتی تا روز بعد طول می‌کشد، است. اما لازم است بدانید که شمارش آرا از طریق ماشین بهتر است، زیرا آرا را در شب انتخابات جدول بندی می‌کند و به شما شمارش سریعتری نسبت به شمارش با دست می‌دهد.

به گفته جونز باید از ماشین‌های رای گیری محافظت کرد و روش‌هایی همواره وجود دارند تا از ماشین‌های رای گیری حفاظت شوند. این روش‌ها شامل قطع دستگاه از اینترنت است که این احتمال هک شدن را کاهش می‌دهد. این ماشین‌ها قبل و بعد از انتخابات برای جلوگیری از دستکاری بررسی می‌شوند. بنابر این باید گفت که هیچ انتخاباتی ۱۰۰ درصد ایمن نیست.

این کارشناس درباره نگرانی ناشی از تقلب در انتخابات گفت: ما همیشه روی تقلب تمرکز داریم، اما واقعیت این است که در برابر هر فرد متقلب که سعی در تخریب انتخابات دارد، می‌توانید صد‌ها و شاید هزاران فرد صادق و درستکار پیدا کنید که هنگام رای دادن خطا‌های اداری احمقانه انجام می‌دهند. اقدامات محافظتی که ما برای ایمنی در برابر تقلب اتخاذ کرده ایم دربرابر خطا‌های اداری نیز محافظت می‌کند.

جونز در انتها به فشار‌هایی که روی مقامات انتخاباتی وارد است اشاره کرد و گفت: مورد دیگری که باید به آن توجه کرد خود مقامات انتخاباتی هستند. برخی می‌گویند برای انجام این کار تهدید می‌شوند. باید درباره ایمنی کارکنان انتخاباتی مان مطمئن باشیم. آنها طی سال‌ها در معرض تهدید و ارعاب دائمی هستند وآن‌هایی که نگران نتیجه انتخابات هستند باید داوطلبانه کارمند بخش رای گیری شوند. مشکل این است که ما کمپینی داریم که اعتماد به انتخابات را کاهش می‌دهد. آن کمپین روی مقامات انتخاباتی فشار می‌آورد تا جایی که احساس می‌کنند به محافظت نیاز و احساس می‌کنند باید از این شرایط خارج شوند.

ترجمه و گردآوری: پورکند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۳۲ ۱۶ آبان ۱۴۰۳
امریکاخیلی بده که ادم میکشه چه جوری میخادجواب خداروبده یاا...
ناشناس
۱۹:۲۴ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
شما فکر ایمنی خودروهای خودتون باشید
ناشناس
۱۸:۴۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
تنها کشور ایمن و مطمن از هر لحاظ ایران است
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
بستگی داره به شورای نگهبانشون
ناشناس
۱۶:۵۲ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
یه تو چه
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
نه. نه ایمن نیستن. هرکسی رییس جمهور بشه احتمال زیاد تقلب کرده.. ولی ما خیلی ایمنیم