سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول قوه قضاییه:

دادگاه صلح مدل و شیوه جدید در اجرای عدالت است

خلیلی گفت: با تمام تعاریفی که برای عدالت شده است، عصر و زمان نمی‌تواند عدالت را کهنه کند و این اصل، ثابت و لایتغیر است.

حجت‌الاسلام حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه گفت: ما در رسیدن به دادرسی عادلانه یا عادلانه‌تر برای رسیدن به عدالت، در چه چیزی باید تأثیرگذار باشیم، آیا باید گزاره را تغییر دهیم یا توسعه دهیم، تغییر باید در اصول باشد یا در موضوع دیگری؛ این سؤال اساسی برای من و شما و مردمان ماست. اگر تغییرات در گزاره‌ها باید باشد از کجا باید شروع کنیم.

وی افزود: عدالت اصل است و عدالت چه توازن باشد و چه انصاف، زمان و مکان نمی‌شناسد. با تمام تعاریفی که برای عدالت شده است، عصر و زمان نمی‌تواند عدالت را کهنه کند و این اصل، ثابت و لایتغیر است.

خلیلی افزود: در هر عصر و زمانی باید به اصل عدالت توجه داشته باشیم و نمی‌توانیم آن را به طور دیگری تغییر و توسعه دهیم، اما در شیوه‌ها می‌توانیم تغییراتی به‌وجود آوریم و می‌توانیم آن را تعمیم و توسعه دهیم و با امر جدیدی عدالت را به شیوه جدیدی پیگیری کنیم.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: عصر و زمان، شیوه‌های رسیدن به عدالت را تغییر می‌دهد، پس ما در شیوه‌ها برای رسیدن به عدالت می‌توانیم تغییراتی به‌وجود بیاوریم و یا تعمیم بدهیم.

خلیلی اداما داد: در کنار محاکم ما هیئت منصفه را ایجاد کرده‌ایم که دادگاه‌ها را به سمت عدالت بیشتر سوق می‌دهد. امروز دادگاه‌های برخط داریم که می‌تواند ما را در رسیدگی و انشای رأی به عدالت بیشتر می‌رساند، چون نظاره اموری وجود ندارد. این تأسیس جدیدی است که در کنار محاکم ایجاد شده است و دنیا آن را پذیرفته است و متون ما هم آن را می‌پذیرد.

وی با اشاره با فعالیت دادگاه‌های صلح گفت: دادگاه صلح هم مانند دیگر دادگاه‌ها، یک دادگاه است. محاکم ما می‌تواند محاکم انقلاب و عمومی و حقوقی و کیفری و محاکم صلح باشد. پس دادگاه است که در آن قضاوت می‌شود و رسیدگی با آن بر اساس ماهیت قضایی آن است. دادگاه‌های صلح مدل جدید و شیوه جدید است که در کنار آن شورای حل اختلاف فعالیت می‌کند. دادگاه‌های صلح از ظرفیت شورا‌های حل اختلاف برای ایجاد صلح استفاده می‌کنند.

معاون اول قوه قضاییه تأکید کرد: دادگاه صلح، مدل و شیوه جدید در عدلیه است که ما را به رسیدن به عدالت کمک خواهد کرد و می‌دانم که تجربه موفقی خواهد بود و تجربه آن را در محاکم بعدی به خصوص محاکم خانواده تعمیم خواهیم داد.

خلیلی در پایان اظهار کرد: خواهش من این است که همگان دست به دست هم بدهیم و این شیوه را توسعه دهیم، ابتدا از دادگاه‌های صلح شروع کردیم و تلاش کنیم آن را تعمیم و توسعه بیشتر بدهیم.

در این آیین جمعی از مسئولان قضایی از جمله حجت‌الاسلام موحدی‌آزاد؛ دادستان کل کشور، حجت‌الاسلام هادی صادقی؛ رییس مرکز توسعه حل اختلاف، قاضی سراج؛ معاون سیاسی قوه قضاییه، علی صالحی؛ دادستان تهران و جمعی از قضات عالی‌رتبه حضور داشتند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۶ آبان ۱۴۰۳
عدالت را اگر دیدی سلام ما را بهش برسون
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
متاسفانه قبل از آنکه زیر ساخت و مسائل فنی مربوطه پیش بینی شود دادگاه صلح باعث معطلی و سردرگمی ارباب رجوع شده و رسیدگی به پرونده ها را در دادگاه ها کلا مختل کرده است ای کاش مسئولین قوه قضائیه به این مشکلات رسیدگی کنند .