سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بوی خون در انتخابات آمریکا

در پی افزایش نگرانی‌ها از بروز خشونت و شورش پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اطراف ساختمان کاخ سفید و معاون رئیس‌جمهور آمریکا حصارکشی شده است.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه اسبق آمریکادرسال۲۰۱۸ نسبت به جنگ داخلی دراین کشورهشدارداد. اکنون این پیش‌بینی، تبلور خاصی در فضای داخلی آمریکا پیدا کرده و پس از شش سال شاهد ظهور مصادیق آن هستیم.

در حالی که تنها ساعاتی تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی‌مانده، آخرین نظرسنجی مشترک نیویورک‌تایمز و کالج سیه‌نا پیش از انتخابات نشان می‌دهد که دونالد ترامپ و کامالا هریس در هفت ایالت رقابتی و نوسانی، در رقابت تنگاتنگی با یکدیگر قرار دارند. براساس این نظرسنجی، هریس با اختلاف بسیار اندکی درایالت‌های نوادا، کارولینای شمالی و ویسکانسین پیشتاز است.

دونالد ترامپ نیز تنها در ایالت آریزونا جلوتر است و در ایالت‌های میشیگان، جورجیا و پنسیلوانیا رقابت بین دو نامزد برابر بوده که همین مسأله سبب شده تا طرفداران هر دو نامزد نسبت به اعلام نتیجه نهایی انتخابات دید خوشبینانه‌ای نداشته باشند. پیروزی نهایی هریک از دو نامزد، مولد بحران‌های زیادی در داخل آمریکا خواهد بود. هر دو نامزد انتخابات هفته جاری آخرین گردهمایی‌های انتخاباتی خود را در ایالت‌های رقابتی برگزار کرده و در حال برگزاری آن هستند تا آرای این ایالت‌ها را به خود اختصاص دهند. ترامپ گردهمایی‌هایی را در پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و جورجیا برگزار کرد و هریس نیز به میشیگان رفت.

شصتمین انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ۱۵ آبان ماه (امروز) با رقابت بین کامالا هریس، معاون جو بایدن و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، برگزار می‌شود. براساس نتایج یک نظرسنجی ملی نیز، کامالا هریس با ۴۸‌درصد در مقابل دونالد ترامپ با حدود ۴۷‌درصد پیشتاز است، اما سه مدل انتخاباتی معتبر در آخرین شبیه‌سازی خود طی دو روز گذشته، ترامپ را پیروز نهایی رقابت ارزیابی کردند. بر این اساس، درمدل انتخاباتی نشریه اکونومیست، ترامپ با ۵۱‌درصد درمقابل هریس با۴۸‌درصد پیروز است. همچنین درمدل انتخاباتی سیلور، ترامپ ۵۵/۴‌درصد آراوهریس ۴۴/۲‌درصد آرا را به دست می‌آورد. در مدل انتخاباتی وبسایت ۵۳۸ نیز ترامپ با ۵۳‌درصد در مقابل هریس با ۴۷‌درصد پیشتاز است. در حالی که نتایج نظرسنجی‌های ملی سیگنال‌های مهمی را درباره دیدگاه رأی‌دهندگان نشان می‌دهد، اما نتایج مجمع گزینندگان در هر ایالت، فرد پیروز را تعیین خواهد کرد و نتایج انتخابات در ایالت‌های چرخشی نیز بسیار تعیین‌کننده است. 
 
آرای سلبی رأی‌دهندگان آمریکایی
نظرسنجی‌های صورت گرفته در سطوح ایالتی، نشان می‌دهد رأی‌دهندگان مردد و مستقل، رأی نهایی خود به ترامپ یا هریس را اکثرا براساس الگوی «رأی سلبی» انتخاب می‌کنند. رأی سلبی، به این معناست که مخاطبان برنامه‌های ارائه‌شده از سوی هیچ‌یک از دو نامزد را اساسا قبول نداشته و صرفا از ترس پیروزی یکی از این دو نامزد، آرای خود را به سود نامزد رقیب به گردش درمی‌آورند.

 در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، آرای سلبی به سود ترامپ و در سال ۲۰۲۰ به سود بایدن به گردش در آمد. اکنون نیز نامزد‌های دو حزب سنتی آمریکا به جای توجیه و تفسیر برنامه‌های اقتصادی، مهاجرتی و امنیتی خود، روی به تخریب و تمسخر شخصیت و برنامه‌های اعلامی یکدیگر روی آورده‌اند.

گردش آرای سلبی در ایالات هفت‌گانه‌ای که به ایالات خاکستری معروف هستند، از اهمیت وافری برای ترامپ و هریس برخوردار است. حتی در این میان، ایالت نوادا با شش امتیاز الکترال تبدیل به یکی از ایالات تعیین‌کننده در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر شده است. با توجه به نزدیکی آرای ترامپ و هریس در ایالات کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، آریزونا و جورجیا، احتمال برابری نسبی آرای آنها در سطح الکترال وجود دارد. در این صورت، ایالت نوادا با شش رأی الکترال می‌تواند برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تعیین کند. البته این فقط یک احتمال است، اما نمی‌توان آن را منتفی قلمداد کرد! حدود یک‌ماه است که گردش کار کمپین انتخاباتی دو نامزد نهایی حزب دموکرات و جمهوریخواه، براساس گردش آرای منفی یا سلبی شکل گرفته و خبری از آرای ایجابی طرفین نیست. به‌عبارت بهتر، طرفداران قطعی هر دو نامزد انتخاباتی، مشخص هستند و افراد باقی‌مانده که حدود ۳۰‌درصد از رأی‌دهندگان را شامل می‌شود، معیار رأی احتمالی خود به هریس را «رأی نیاوردن ترامپ» و معیار رأی احتمالی خود به ترامپ را «رأی نیاوردن هریس» قلمداد می‌کنند. 
 
زمزمه‌های نبرد داخلی 
جوامع هدفی که هریس و ترامپ روی جذب آرای سلبی آنها تمرکز پیدا کرده‌اند، اکثرا رنگین‌پوستان و لاتین‌تبار‌ها هستند. این دو قشر تأثیرگذار انتخاباتی جامعه آمریکا در انتخابات سال ۲۰۲۰، به پلی برای پیروزی دموکرات‌ها و بایدن تبدیل شدند، اما اکنون در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴، سردرگم‌تر از هر زمان دیگری به نظر می‌رسند. اساسا یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش محبوبیت هریس و عدم تضمین پیروزی وی، رویگردانی بخشی از لاتین‌تبار‌های این ایالت از نامزد حزب دموکرات است. در هر حال، باید در انتظار نتیجه این زورآزمایی دقیقه نودی ترامپ و هریس ماند. فارغ از این مسأله، هر نتیجه‌ای که در انتخابات کسب شود، مولد بحران‌های شدید و غیرقابل کنترلی در آمریکا خواهد بود. زمزمه‌های نبرد داخلی در آمریکا شروع شده است.

آغاز حصارکشی اطراف ساختمان کاخ‌سفید و کنگره
در پی افزایش نگرانی‌ها از بروز خشونت و شورش پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، اطراف ساختمان کاخ سفید و معاون رئیس‌جمهور آمریکا حصارکشی شده است. بر اساس گزارش‌ها پلیس واشنگتن دی‌سی به طور کامل بسیج شده و مقام‌های ایالات متحده آمریکا، حصارکشی در مکان‌های کلیدی را آغاز کرده‌اند، برخی از صاحبان املاک هم در حال آماده‌سازی خود برای انتخابات هستند. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گزارش کرد که حلقه‌هایی از حصار امنیتی جدید اطراف کاخ سفید، کنگره و اقامتگاه کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا را فراگرفت، زیرا مقام‌های فدرال و منطقه‌ای آماده شورش‌ها و ناآرامی‌های احتمالی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا می‌شوند. هفته‌هاست که مقام‌های پایتخت آمریکا پیام‌هایی را برای 

اطمینان خاطردادن به ساکنان ارسال می‌کنند، اما با این‌حال، صاحبان مشاغل همچنان نگران هستند که در پی خشونت‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، خساراتی به فروشگاه‌ها و مغازه‌های آنها وارد آید. حصارکشی اطراف کاخ سفید و کنگره و مکان‌های کلیدی و مهم در آمریکا در شرایطی صورت می‌گیرد که رئیس پلیس واشنگتن در یک کنفرانس خبری گفت که هیچ تهدید قابل توجهی صورت نگرفته است و «هیچ نیازی به هشدار نیست.» با این‌حال، تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، سرویس محرمانه ایالات متحده را نشان می‌دهد که نرده‌های فلزی با ارتفاع هشت فوت را اطراف کاخ سفید و مجتمع خزانه‌داری آمریکا و بخش‌های مجاور میدان «لافایت» وهمچنین خارج از محوطه رصدخانه نیروی دریایی و اقامتگاه هریس می‌کشند. از طرف دیگر، نرده‌هایی نیز اطراف ساختمان کنگره نصب شده که بر روی آن نوشته است «خطوط پلیس: از این‌جا عبور نکنید.» سرویس محرمانه آمریکا نیزهمچنین مقابل ساحل «نخل غربی» فلوریدا و مرکز همایش و محلی که دونالد ترامپ قرار است گردهمایی شب انتخابات خود را آنجا برگزار کند، حصار‌هایی قرار داده است. 

سرویس محرمانه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد «سرویس محرمانه درهمکاری نزدیک باشرکای فدرال، ایالتی ومحلی درواشنگتن دی‌سی ومنطقه ساحل نخل غربی فلوریداست تا سطح بالایی از ایمنی و امنیت درروزانتخابات را تضمین کند.» ازطرف دیگر، نگرانی بین مردم آمریکا از شورش‌های احتمالی پس از انتخابات رو به افزایش است. روزنامه واشنگتن‌پست گزارش کرد، برخی از صاحبان مشاغل خود را برای بدترین شرایط آماده کرده‌اند، اقدامات امنیتی را افزایش داده و پنجره‌ها و ورودی‌های رو به خیابان را با حفاظ‌هایی مستحکم کرده‌اند و برای مواجهه با هرگونه شورش و غارت احتمالی اقدامات اضطراری را تعبیه کرده‌اند.

منبع:  روزنامه جام جم 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
بهترین بو بوی خون آمریکائیاست
محمودزاده
۱۰:۰۵ ۱۵ آبان ۱۴۰۳
امیداورم