سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سطح زیرکشت گندم به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسید

مجری طرح گندم وزارت جهاد گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون سطح زیرکشت گندم آبی و دیم به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

سهراب سهرابی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه عملیات کشت کماکان در مناطق مختلف ادامه دارد،گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار کشت گندم در کشور انجام شده است که ۳۵۰ هزارتن  به گندم آبی و یک میلیون و ۸۵۰ هزارتن گندم دیم اختصاص دارد.

به گفته او، امسال ۵۰۰ هزارتن بذر گندم  تهیه و تدارم شده که حدود ۳۰۰ هزارتن توزیع شده و عملیات بوجاری و ضدعفونی ادامه دارد.

سهرابی با بیان اینکه کشت گندم از اواخر شهریور آغاز و تا پایان آذر ادامه دارد، افزود: براساس برنامه وزارت جهاد امسال سطح زیرکشت گندم آبی به ۲ میلیون هکتار و گندم دیم باید به ۴ میلیون هکتار برسد.

بنابر آمار تاکنون ۱۱ میلیون و ۹۹۳ هزارتن گندم خرید تضمینی شده است و  عملیات خرید تا پایان آبان ادامه دارد، چنانچه کشاورزان وقتی محصول خود را به مراکز خرید تحویل می‌دهند، بلافاصله وجه آن را دریافت می‌کنند.

مجری طرح گندم با بیان اینکه کود در حال توزیع است،گفت: برای سال زراعی جدید سه میلیون تن کود تهیه و تدارک شده که ۲.۴  هزارتن کود اوره و ۴۰۰ هزارتن کود‌های فسفاته و ۲۰۰ هزارتن پتاسه است.

او با اشاره به توصیه گندمکاران افزود: به کشاورزان توصیه می شود که از بذور گواهی شده لیبل دار استفاده کنند و همواره  تاریخ کاشت را رعایت کنند به طوریکه در اقلیم سرد کشور از اواخر شهریور تا مهر ماه و اقلیم معتدل تا پایان آبان باید صورت بگیرد.

او با اشاره به اینکه ۸۰ درصد موفقیت گندم دیم مربوط به رعایت اصول فنی کاشت است،بیان کرد: گندمکاران اراضی آبی ۲۰۰ تا ۲۲۰ کیلو و اراضی دیم ۱۲۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم در هکتار بذر مصرف کنند، همچنین  تاکید می‌کنیم از بذر‌های  مجهز به کودکار استفاده شود تا  ضمن افزایش بهره وری کود، تحمل گیاه به تنش ها افزایش یابد. همچنین کشت گندم عمق بیشتر از ۴ سانتی متر لازم ندارد.

مجری طرح گندم با تاکید بر مصرف متعادل کود‌های شیمیایی گفت: به کشاورزان توصیه می شود که از کود‌های فسفاته، پتاسه و ازوته به طور همزمان استفاده کنند و  همواره در دیمزار‌ها ۸۰ درصد کود در زمان کاشت انجام شود و از کود‌های بذرمال برای سبز بهتر و تحمل به تنش‌های ابتدای فصل استفاده کنند.

خبرنگار: آزاده محبی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.