سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت روز پرستار بررسی شد؛

پرستاران به دلیل کمبود نیرو و برای تکمیل شیفت، اضافه‌کاری اجباری دارند

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اکنون نسبت پرستار به تخت، هشت دهم است که کف استاندارد آن حدود ۱/۸ است. 

روز میلاد با سعادت اسوه صبر، حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار نامگذاری شده است. پرستاران در دوران دفاع مقدس دوشادوش پزشکان خدمات درخشانی در زمینه مراقبت از مجروحان جنگی داشتند.

پرستاران علی رغم مشکلات مختلفی مانند حقوق کم و کمبود نیرو در دوران بیماری کرونا خوش درخشیده و مانند سایر کادر درمان با ایثار و از خودگذشتگی خدمات خوبی به بیماران کرونایی ارائه دادند.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در مورد آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران گفته است: از زمانی که وارد دولت شدم، پیگیر مطالبات پرستاران بودم و حداقل ۳ مرتبه در جلسه هیئت دولت این بحث را با رئیس‌جمهور مطرح کرده ام و ایشان نیز به مراجع ذی‌ربط برای انجام سریع‌تر این کار تأکید کرد.

وی با بیان این که مبالغ قبل توجهی در دو مرحله (مرحله اول ۷ همت و مرحله دوم ۲.۵ همت) برای پرداخت مطالبات تعویقی پرداخت شده است، افزود: بسیاری از پرداخت‌های پرستاران ۸ تا ۹ ماه عقب‌مانده و به تأخیر افتاده بود و ما توانستیم معوقات را پرداخت کنیم. به طور متوسط آن را به اوایل سال ۱۴۰۳ رسانده ایم؛ یعنی از مهر ۱۴۰۲ این مطالبات اصلاح شده و زمان پرداختی به دانشگاه‌های علوم پزشکی به خرداد هم رسیده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با یادآوری این که در مورد اصلاح فرمول و میزان اضافه‌کاری پرستاران جلسات فراوانی با سازمان‌های اداری و استخدامی و برنامه‌ و بودجه برگزار شده اند، گفت: در این ‌رابطه نتایج مثبتی حاصل شده و مبلغ اضافه‌کاری به زودی ابلاغ خواهد شد. با پیگیری‌های فراوان توانستیم میزان اضافه‌کاری پرستاران را با فرمولی اصلاح کنیم و به میزان قابل‌ توجهی افزایش دهیم.

عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) و رهبری (مدظله العالی)، ضمن تاکید بر نقش حیاتی پرستاران در نظام سلامت کشور، به اهمیت حفظ و ارتقای سلامت و رضایت شغلی این قشر ارزشمند اشاره کرد.
 
وی با بیان این که پرستاری تلفیقی از علم و عشق است، افزود: پرستاران با بیش از ۳۰ درصد سهم در نظام سلامت، ستون‌های اصلی این حوزه هستند. متأسفانه، گاه به دلیل کم‌کاری‌های موجود، شاهد فرسودگی شغلی در میان این عزیزان هستیم. حفظ این سرمایه انسانی ارزشمند، نیازمند توجه ویژه مسئولین و فراهم آوردن شرایط مناسب کاری است.

عبادی همچنین به گستردگی حوزه فعالیت پرستاران اشاره کرد و گفت: پرستاران تنها در بیمارستان‌ها فعالیت نمی‌کنند؛ بلکه در حوزه‌های بهداشت، توانبخشی و سایر بخش‌های مرتبط نیز نقش‌آفرین هستند. تربیت بیش از ۱۵ هزار دانشجوی پرستاری در سال، نشان از اهمیت و جایگاه این حرفه در کشور دارد.

بیتا کامران فر، مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در بیمارستان های تخت پوشش دانشگاه ۳۱۰۰ پرستار مشغول به ارائه خدمات به مراجعه کنندگان هستند که به طور کلی مجموع تیم پرستاری شامل ماما، کمک پرستار، هوش بری و اتاق عمل،‌ حدود ۵۳۰۰ پرستار داریم.

وی بیان کرد: اکنون نسبت پرستار به تخت هشت دهم است که کف استاندارد آن حدود ۱/۸ است. 

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بر اساس آخرین بررسی های انجام شده، حدود ۲۵۰۰ پرستار در دانشگاه کمبود داریم.

کامران فر تصریح کرد: به دلیل کمبود نیرو اضافه کاری گذاشته شده تا شیفت کامل شود. اگر فکری در خصوص جذب نیرو نشود، نظام سلامت در آینده دچار مشکلاتی خواهد شد. 

وی تاکید کرد: برخی از پرستاران تبدیل وضعیت شده و برخی در آزمون استخدامی در جایی دیگر قبول شده اند.تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سال ۱۴۰۱ اجرایی شده و حقوق پرستاران تا حدی بهبود پیدا کرده است.

احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری کشور نیز در برنامه صف اول گفته است: در سال گذشته قرار بود ۷۵ هزار نفر جذب وزارت بهداشت شوند که ۲۵ هزار مجوز استخدامی داده شده بود. سال گذشته حدود ۹ هزار و ۳۰۰ پرستار جذب شده اند.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به این که اکنون ۷۵ درصد خدمات در بخش دولتی ارائه می شوند، ادامه داد: ما باید زیرساخت های لازم را در کشور فراهم کنیم و باید در زمینه نگهداشت و تامین پرستار اقدامات لازم را انجام دهیم. پرستارانی در کشور بوده اند که سه ماه بعد از جذب به دلیل شرایط موجود استعفا داده اند؛ با حدود ۲۰ میلیون تومان حقوق که بخش عمده آن صرف اجاره خانه خواهد شد.

نجاتیان تصریح کرد: اکنون اضافه کاری پرستاری بین ساعتی ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان است و سازمان پرستاری برای جذابیت مبلغ ۱۰۰ هزار تومان را پیشنهاد داده است. سازمان برنامه و بودجه اصلاحاتی را در این خصوص داشته است.

وی با اشاره به معوقات پرستاران گفت: اکنون ۲۰۰ هزار پرستار در کشور داریم. موضوع فوق العاده خاص یکی از درخواست های جدی ما است و این موضوع تنها در دو ماه پرداخت شده است.

یک منبع آگاه در وزارت بهداشت هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: جلسات متعددی با سازمان امور استخدامی برای صدور مجوز حذب برای کادر سلامت در وزارت بهداشت برگزار شده اند. در حال حاضر راه اندازی پروژه های جدید و بازنشستگی نیروهای قدیمی، این ضرورت را ایجاب می کند که جذب نیروی پرستاری اتفاق بیفتد.

این منبع آگاه تاکید کرد: سازمان امور استخدامی جهت صدور مجوز جذب نیرو، اطلاعات لازم را درخواست کرده است. با صدور مجوز جذب، بلافاصله کارهای اداری جهت برگزاری آزمون استخدامی و گزینش انجام خواهد شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۰۶ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
در خبر دیگر yjc یک صفحه با گزارش و فیلم میگوید :
رئیس هیئت مدیره سازمان نظام پرستاری استان اصفهان گفت: میزان اشغال تخت به پرستار در کشور، یک و هشت دهم درصد و این میزان در این استان،۹دهم درصد است.

در این خبر yjc آمده :
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اکنون نسبت پرستار به تخت، هشت دهم است که کف استاندارد آن حدود ۱/۸ است.

بالاخره کدام راست می گویند و کدام را باور کنیم ؟؟؟
ناشناس
۱۰:۱۸ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
تعداد بیماران در کشور بسیار بالا است و با توجه به شاهکار سیستم بهداشت و درمان در ایجاد کمبود پزشک و پرستار میزان و سطح کیفیت خدمت رسانی به بیماران را در مراکز پزشکی تصور کنید
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
دکترا و پرستارا به هیچ وجه نباید اصافه کاری داشته باشن
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۷ آبان ۱۴۰۳
در پیشرفته ترین کشورهای دنیا هم دکتر ها و پرستاران اضافه کاری دارند